Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diger Kitaplar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-kitaplar/)
-   -   Kendimizi geliştirmemiz için alternatif kitaplar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-kitaplar/617783-kendimizi-gelistirmemiz-icin-alternatif-kitaplar.html)

MKL 20-02-2011 12:36 PM

Kendimizi geliştirmemiz için alternatif kitaplar
 
İki yıldan fazla süredir kişisel gelişim meselesiyle uğraşıyorum. Aşama kaydettiğimi zannediyordum ama icraatta yerimde sayıyordum. Bir yerde tıkanıp kalıyordum ama tıkayan şeyin ne olduğunu çözemiyordum. İki ay kadar önce Stefano D'Anna'nın Tanrılar Okulu adlı kitabını okudum. Kitabı okuduktan sonraki iki ay içinde hayatım gerçekten ivme kazandı. "Bi kitap okudum hayatım değişti" anlamında almayın bunu ama, bahsettiğim tıkanıklıkların ortadan kalkmasıyla olduğunu düşünüyorum herşeyin.
Kitabın ismi hakkında önyargılı olabilecekler için kitaptan şu alıntıyı yapayım:
"Homeros’un çağında, yalnızca kahramanlar ya da yarı-tanrılar, olağanüstü başarıları sayesinde, kendi yazgılarını kendileri yazma hakkını ele geçirebiliyordu. Herhangi bir ilahi yargıya bağlı olmayan eşsiz ve özgün yaşantılarında rastlantıların veya beklenmedik olayların yeri yoktu. Onların dışında kalan sıradan insanlar ise sürekli tekrarlanan bir yaşantıya mahkumdu. Onlar, olasılık yasalarının geçerli olduğu, uzun ya da kısa fark etmez, tüm yaşamları boyunca her şeyi bir boşluğa yöneltmiş, hiçbir iz bırakmamayı kader olarak seçmiş kişilerdi."
Yani, elbette hayatımızı insan olarak sürdüreceğiz, ama kaderimiz tamamen kendi elimizde olacak. Buna ister yarı-tanrı deyin, ister kahraman..
Kitabı okuma yönteminde de bir tavsiyem olacak, mutlaka elinizde kurşun kalem bulunsun, dikkate değer cümlelerin altını çizin. Kitabı bir kez okuyup bitirdikten sonra, altını çizdiğiniz cümleleri bir deftere yazın. Böylece 10-15 sayfalık bir alıntı-özet olsun elinizde. Bu özeti baştan sona birkaç kez daha yazın, ve 3-4 hafta boyunca her gün tekrar okuyun. Özümsemek ve tam anlamıyla sindirmek ancak böyle mümkün bence.
Ben şahsen son yıllarda, okumaya değer bulduğum her kitabı, elimde kalemle okuyorum ve altını çizdiğim cümleleri tekrar gözden geçiriyorum. Özetini çıkarıp tekrar yazma meselesi her kitap için gerekmiyor elbette.
Bunun dışında, çok etkileyici bulduğum, insanın hayatta kendine rehber sayabileceği bir kitap da Ayn Rand'ın "The Fountainhead" kitabı. Türkçe başlığını biraz saçma şekilde, "Hayatın Kaynağı" koymuşlar, ama adına takılmayın, mutlaka okuyun derim.
Ayrıca, hayatımızda algıların, yani bizim etrafı algılayışımızın ve etrafın bizi algılayışının da ne kadar önemli olduğunu fark etmem sonucunda, Ali Saydam'ın "Algılama Yönetimi, İletişimin Akıl ve Gönül Penceresi" adlı kitabını okudum yakın zamanda. İletişim profesyonelleri için yazılmış olsa da, bu kitaptan kişisel anlamda kazanabileceğiniz pek çok şey için yararlanabilirsiniz.
Bir de Jack Welch'in "Winning" ("Kazanmak") adlı kitabının hem profesyonel anlamda kendine rehber arayanlar, hem de kişisel gelişim açısından destek arayanlar için mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Türkçesi yayınlandı mı bilmiyorum, ama ingilizcesinden okumak isteyenler pdf formatında internetten bulabilirler bu kitabı.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.