![]() |
Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen..
Okuduğunuz için teşekkürler. :) .. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. doğaçlama harika bir yazı çıkarmışsın ortaya :) sosyal fobi'nin olduğu yerde çekingenliğin olmadığından söz bile edilemez. Bir problemle karşılaşıldığında özelliklede o problemin ortadan kaldırılması için kararlılık ve motivasyon çok önemlidir. Eğer bu özellikler yoksa o problemden kurtulmanız söz konusu bile olamaz. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Haklısın..Çok teşekkürler yorumun için (: |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Ee yazan yok mu? Bunları yaşayanlar,yaşadıkları,duygu ve düşüncelerini buraya yazabilirler. Ben sosyal fobilileri bir konu altında toplamak istemiştim. Şimdiden duyarlılığınız için teşekkürler.. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Harika bir tespit. Tebrikler. Bunu farkedebilmek zihinde bir sıçrama yaratır. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Bunlardan sonra bizden özgüveni yüksek ve aktif insanlar olmamızı bekleyen bi toplumdayız malesef. Mesela bi de çözümü olduğunu bildikleri halde bize yol göstermemeleri gibi bi durum var. Ben yıllarca;" bi doktora mı gitsem acaba?,bi psikologla mı görüşsem acaba?" gibisinden cümleler kurup durdum. Noldu peki? Kendim söyleyip ,kendim dinledim hiç ilgilenen olmadı. Şifamı kendim arayıp bulmak zorunda kaldım ve buldum da çok şükür. Biraz biraz aşmış durumdayım bişeyleri. Ama bi yol gösterenim olsaydı daha kısa zamanda bulurdum kendi yolumu.Olsun,ben yola adımımı attım ve geri dönmeyi de düşünmüyorum ne olursa olsun. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Mesele şu ki; zaten kimsenin sana yol göstermeye gücünün yetmemesi. Senin yolunu sana kimse gösteremez. O, senin yolun. Ben sosyal fobiyi, problemin tepkisi olarak hissediyorum. Asıl problem o değilmiş gibi. Onu yaratan şeyler her neyseler problem onlar. Sosyal fobi bir sorun mudur emin değilim. Sosyal fobi bir tepki olabilir. Yok edilmesi mi gerekir? Ya da üzerinde değişiklik yapılması mı gerekir? |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Alıntı:
Bir de her yaptığımızı hata görmeleri yok mu.. HEP DAHA İYİSİNİ İSTERLER, AMA BİZİM SORUNLARIMIZI GÖRMEZLER. Seninle ilgileniyorum derler, ama sorunlarımızı bilmezler. İlgileniyorum dedikleri de ne mi? Bize güvenmemeleri. Bize güvenmiyorlar, sonra ilgileniyorum diyorlar.Bakkala giderken bile arkamdan geliyor benim..durum o kadar vahim. Keşke destekçimiz olsaydı,ama bu fobiyi kendi kendimize atlatmaya çalışıyoruz ve bu da en zoru.. Kendi başına çıktığın bi savaş gibi, karşında bir yığın ordu.. Bu yüzden ne olursa olsun yılmadan savaşmalıyız. Savaşalım ki hayatımızda attığımız her adım güzel olsun. Ve içinde ''kendimiz'' olalım.. Biz bunu hak ediyoruz! Alıntı:
Üzerinde değişiklik yapa yapa açılması, yok edilmesi gerekir. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Alıntı:
ama büyükler olarak bana bi yol gösterebilselerdi herşey daha farklı olabilirdi.. şimdi bana bu durumu onların cahilliğine vermekten ve kendi kimliğimi armaktan başka yol kalmadı. soyal fobi içteki sorunların dışa vurumudur. sorunuzun cevabı: üzerinde çalışılarak ve değiştirilerek yok edilmeli ve. pes edilmemeli. saygılar. |
Sana hak veriyorum.Ben de kendimi bildim bileli böyleyim. Ben 1. sınıfta bile böyleydim,daha küçücük çocukken bile sosyal fobiliydim ben. Toplum vs. değiştirmedi beni,dışlanmadım bile.. ama ailemin tutumu değiştirdi düşüncelerimi. Bana güvenmemeleri,hatamı yüzüme vurmaları ve hatta küçük düşürücü konuşmaları. Onların yüzüne de söyledim,siz düzgün konuşmadıkça bende sizinle düzgün konuşmam diye.Ama resmen demediklerini bırakmadılar,yok bizi beğenmiyormuş da ... Bizi hiç bi zaman anlayamaz ki onlar. Bunu biliyorum. Çoğu zaman benim düşüncelerime bu olumsuzlukları soktukları için onlara çok kızıyorum.. İyi bir şey yaptıklarında bile ters tepki vererek onları cezalandırdığımı düşünüyorum. Evet,cezalandırıyorum aslında.Ama onlar bunun farkında değil :) tek başımızayız biz bu sorunla.. ve yine tek başımıza çözmek zorundayız. Başka yapacak gerçekten hiç bir şey yok. Bu fobiyle yaşamanın zorluğunu sadece sosyal fobililer bilir. Neden konuşmuyorsun?diyorlar bazen ama neden konuşmadığımızı anlamıyorlar çünkü onlar konuşmaktan çekinmiyorlar.. Çünkü onlara hayatın güzelliklerini ve kendini sevmeyi öğretmiş aileleri var :) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:27 PM. |