Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Spor ve Zinde Egzersiz Klubü > Sağlıklı Zihin Sağlıklı Beden Cd'leri > Daha İyi Futbol

Uyarılar

Daha İyi Futbol Futbolda zihinsel hazırlık

Futbolda Vuruş Çeşitleri

Sağlıklı Zihin Sağlıklı Beden Cd'leri ve Daha İyi Futbol Futbolda Vuruş Çeşitleri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız AYAKÜSTÜ VURUŞ Ayaküstü vuruş; alçak seviyede genellikle gol vuruşları için ayağın üstüyle topun merkez sayılan bölgesine yapılan sert vuruş tarzıdır. Ayaküstü vuruşun en önemli özelliği, ayağın en sert bölgesiyle, sert, alçak ve düzgün doğrusal açıyla hedefe atılabilmektir. Bunu yapabilmek için, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Daha İyi Futbol telkin cd indir izle İstanbul Daha İyi Futbol nerededir kimdir Daha İyi Futbol çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Daha İyi Futbol hipnoz Daha İyi Futbol olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Daha İyi Futbol hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Daha İyi Futbol kuantum düşünce kitap haberi

Futbolda Vuruş Çeşitleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-04-2008, 08:19 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 32
Tesekkür: 1
8 Mesajinıza toplam 18 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gerrard is an unknown quantity at this point
Standart Futbolda Vuruş Çeşitleri

AYAKÜSTÜ VURUŞ

Ayaküstü vuruş; alçak seviyede genellikle gol vuruşları için ayağın üstüyle topun merkez sayılan bölgesine yapılan sert vuruş tarzıdır. Ayaküstü vuruşun en önemli özelliği, ayağın en sert bölgesiyle, sert, alçak ve düzgün doğrusal açıyla hedefe atılabilmektir.

Bunu yapabilmek için, ayaküstüyle topun merkezi denilen yere vurulması gerekir. Eğer topun merkez denilen orta bölgesinden aşağı vurulursa, top yükseklik kazanır. Eğer topun sağ veya sol tarafına vurulursa, top falsolu şekilde yön değiştirir.

Destek ayağınızı topun yanına (15 cm kadar) ve ayakucu topu vuracağınız yöne doğru dönük larmalı. Destek ayağı topun ne çok arkasında ne de çok önünde olmamalıdır. Eğer bu hata apılıyorsa, isabetli ve güçlü vuruş yapmanız mümkün olmaz.

Vuruş sırasında, topun fazla yükseklik kazanmaması için, vücut top üstüne doğru ve biraz ne eğik olmalı. Baş topun önüne doğru bakmalı ve vuruş ayağı dizi, vuruş esnasında topun üzerinde olmalı. Vuruş ayağı kalçadan yumuşak bir salınım hareketi yaparak, vuruş sırasında, diz ve bilekler mümkün olduğunca sabit olmalı, top ayaküstüyle topun ortasına vurmalı.

Vuruştan sonra, ayak topun gidiş yönüne doğru hareketine devam etmelidir. Vuruş sırasında kolların ritmik olarak açılması, vücut ve vuruş dengenizi korumanıza yardımcı olur.

AYAKİÇİ ÜST VURUŞ

Bu vuruş, uzun mesafeli paslaşmalarda, korner atışlarında veya serbest atışlarda kullanılır. Topa, çapraz veya yay şeklinde gelinerek vurulur. Destek ayağı topun yanında veya yan arkasında durur. Vücudun belden yukarısı hafifiçe topun üzerine eğik durumdadır. Topa ayağın üst-iç tarafı ile vurulur. Hareket kalça ve dizin ritmik birlikte hareketi ile yapılır. Topa vurduktan sonra, vurma ayağı topu gidiş yönüne doğru hareketine devam etmelidir.

AYAKDIŞI ÜST VURUŞ

Bu vuruş, uzun mesafeli paslaşmalarda veya serbest atışlarda tercih edilir. Topa vuruş koşusu, şut yönüne göre çaprazdır. Ayak gergin, mümkün olduğunca sabit, ayakbileği içe doğru dönük ve sabit olmalıdır. Vücudun belden üstü, destek bacağının üstüne eğik vaziyettedir. Topun ayakla temas yeri, vuruş ayağı üstünün dış tarafıdır.

VOLE VURUŞU

Topun havada yere değmeden ayaküstü ile kaleye vurulmasıdır. Bu vuruş sırasında kalça döndürülür, vücut ağırlığı destek ayağı üzerindedir. Yanlardan kalça seviyesinde gelen toplara vole vuruşu yapılabilir.

RÖVAŞATA VURUŞU

İki ayağında yerden kesilerek makaslama hareketi ile topun ayaküstüyle başüstünden aşırtılarak vurulmasıdır. Rövaşata sırasında vücut geriye doğru alınırken, makaslama yapılır ve topa vurulur ve eller yere temas ederek, yumuşak bir düşüşle hareket bitirilir.


FUTBOLDA VURUŞLAR

Ayağın herhangi bir kısmı ile bilinçli olarak topu plase etmek veya göndermektir.

VURUŞ TİPLERİ

İç vuruş

İç üst vuruş

Üst vuruş

Üst dış vuruş

Dış vuruş

Burun buruşu

Diz vuruşu

Topuk vuruşu

Kafa vuruşu



İÇ VURUŞ

Bu vuruşta ayağın iç kısmı kullanılır.Paslaşmalarda,köşe atışlarında ,serbest vuruşlarda, verkaçlarda azda olsa kullanılır.

VURUŞ TEKNİĞİ

Destek görevini yapan bacak,dizden hafifçe kırık olup,vücudun dengesini sağlar.Topun hemen yanına basan ayağın ucu,vuruş yönüne dönüktür.Gövdenin üst kısmı topun üzerini örter.Topa vuruş yapacak olan bacak ,yumuşak bir hareketle arkadan öne sallanır.Vuruşu yapacak olan ayağın ucu dışa dönüktür.

Ayağın iç yüzeyi aşağı yukarı topun tam ortasına dokunur.Vuruş sırasında ayak bileği sabittir.Oynatılmaz.Vücudun ağırlığı duran bacak üzerine verilir.

İÇ ÜST VURUŞ

Eğer vuruşu sol ayakla yapıyorsak topun hizasına göre biraz sağa,aksi takdirde biraz sola kaydırılır.Topa yaklaşınca son adımlar biraz uzatılır.

Vücudun üst kısmı öne eğilir,kollar dengeyi sağlar.Topun falso alması için ayakkabının ucu yana ve biraz öne değer.

İç üst vuruş kısa pas,yan pas,falsolu vuruşlar,frikik ve kornerlerde kullanılır.

ÜST VURUŞ

Daha çok topu uzak noktalara göndermek için kullanılır.

Vücut pozisyonu ,tıpkı iç vuruş pozisyonu gibidir.Topa vuruş yapacak olan bacağın dizi ,topun üstüne dik olarak tutulur.Ayağın burnu yere dönüktür.Böylece ayağın yüzeyi topa tamamen temas eder.

DIŞ VURUŞ

Oyun içerisinde zor pozisyonlarda kullanılır.Vücut posizyonu iç vuruşta olduğu gibidir.Kalça hafif öne doğru itilir.Vuruşu yapacak olan bacak içe doğru çekilir.Ayağın ucu aşağıya dönüktür.Topa dokunma sırasında ayak tamamen sabittir.

TOP SÜRME

Futbolda top sürme ,ayağın içi ve dışı ile topu devamlı bir şekilde kontrol etme ve yuvarlama sanatıdır.Vücut hafif bükülmüş olan bacağın üzerinde dengede ,gövdenin üst kısmı öne doğru hafifçe eğiktir.

Vücut destek fonksiyonundaki ve çok hafif bükülmüş olan bacağın üzerinde dengede tutulur.Topu sürecek olan bacağın dizi kırık tutulur.Ancak top yumuşak bir biçimde sürülür.Gözler devamlı etrafı kontrol eder.

DRİPLİNGDE YAPILAN HATALAR

---Oyuncu topu yumuşak bir şekilde iteceği yerde sert itmiştir.

---Oyuncu,ayağını fazla germiştir.

---Oyuncu,topu çok açmıştır.

---Oyuncu,gövdesini çok dik tutmuştur.

---Koşu ritmi bozulmuştu.

---Gözler devamlı top üzerindedir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

gerrard isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-2008, 12:26 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 75
Tesekkür: 0
34 Mesajinıza toplam 112 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
lilo is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Futbolda Vuruş Çeşitleri

müthiş bişey valla
lilo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Futbolda Vuruş Çeşitleri

Sağlıklı Zihin Sağlıklı Beden Cd'leri ve Daha İyi Futbol Futbolda Vuruş Çeşitleri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız AYAKÜSTÜ VURUŞ Ayaküstü vuruş; alçak seviyede genellikle gol vuruşları için ayağın üstüyle topun merkez sayılan bölgesine yapılan sert vuruş tarzıdır. Ayaküstü vuruşun en önemli özelliği, ayağın en sert bölgesiyle, sert, alçak ve düzgün doğrusal açıyla hedefe atılabilmektir. Bunu yapabilmek için, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Daha İyi Futbol telkin cd indir izle İstanbul Daha İyi Futbol nerededir kimdir Daha İyi Futbol çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Daha İyi Futbol hipnoz Daha İyi Futbol olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Daha İyi Futbol hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Daha İyi Futbol kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.