Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Aile Çocuk ve Ev Hali Klubü > Çocuk Sağlığı > Çocuk Psikolojisi

Uyarılar

Çocuk Psikolojisi cocuk psikolojisi, çocuk psikolojisi, çocuk psikolojisi kitapları, anne çocuk psikolojisi, çocuk psikolojisi eğitimi, çocuk gelişimi psikolojisi, çocukların psikolojisi, çoçuk psikolojisi, çocuklar psikolojisi, çocuk psikolojisi kitap, psikolojisi çocuk, çocuk psikolojisi nedir, erkek çocuk psikolojisi, yaş çocuk psikolojisi, çocuk gelişim psikolojisi

Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

Çocuk Sağlığı ve Çocuk Psikolojisi Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler: Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız “BEDENİMİZ ÖZELDİR” Bu anlamda anne-babalara düşen ilk ve en önemli görev, çocuklarını cinsellik ile ilgili bilgilendirmeye başladıkları okul öncesi dönemde, adı tam olarak kullanılmasa da “cinsel istismar” konusuna değinmektir. Çocuğunuzun cinsel anlamda kendini korumasını sağlamak için bilgilendirici bir konuşmaya; “Bedenimiz ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Çocuk Psikolojisi telkin cd indir izle İstanbul Çocuk Psikolojisi nerededir kimdir Çocuk Psikolojisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Çocuk Psikolojisi hipnoz Çocuk Psikolojisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Çocuk Psikolojisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Çocuk Psikolojisi kuantum düşünce kitap haberi

Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-12-2010, 10:43 AM   #1 (permalink)
pimpinella anisum
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

“BEDENİMİZ ÖZELDİR”
Bu anlamda anne-babalara düşen ilk ve en önemli görev, çocuklarını cinsellik ile ilgili bilgilendirmeye başladıkları okul öncesi dönemde, adı tam olarak kullanılmasa da “cinsel istismar” konusuna değinmektir. Çocuğunuzun cinsel anlamda kendini korumasını sağlamak için bilgilendirici bir konuşmaya; “Bedenimiz özeldir, oyun oynamak için kullanmayız ve başkalarının da bedenimizle oyun oynamasına izin vermemeliyiz” gibi bir ifadeyle başlayabilirsiniz. Yanı sıra, çocuğunuza “iyi dokunuş” ve “kötü dokunuş” tan bahsedip, başkasına dokunmanın veya başkası tarafından dokunulmanın bir sevgi işareti olduğunu ve birine sarılmayı veya birinin ona sarılmasını, sevmesini istediğinde bunu söyleyebilmeyi öğretmelisiniz.

ANCAK GERÇEĞİ SÖYLERSE ONU KORUYABİLECEĞİNİZİ ANLATIN
Bununla birlikte ona, her dokunuştan hoşlanmayabileceğini; bu yüzden de karşısındaki kendisine hoşlanmadığı bir şekilde dokunuyorsa bunu da ifade edebilmesi, engelleyemediği takdirde de bir büyüğüne söylemesi gerektiğini öğütlemek çok önemlidir. Ona istemediği şekilde dokunan kişi ısrar etse bile kesinlikle bunu “sır”olarak saklamaması gerektiğini ve ancak gerçeği söylerse onu koruyabileceğinizi vurgulamak önem taşır. Anne-babalar iyi ve kötü dokunuşları anlatırken çocuklarını korkutup kaygılandırmadan, sakin ve yumuşak bir ifadeyle açıklama yapmaya özen göstermeliler. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise anne-babaların bu tarz konuşmalarda, “kötü dokunuş” lara çok fazla vurgu yapmamalarıdır.

ÇOCUK “DUR” DEMEYİ BİLMELİ
Çünkü, olumsuz cinsel deneyimlere fazla dikkat çekmek çocuğun kaygılanıp en yakınlarından gelen sevgi ve şefkat içeren “iyi dokunuş”ların da yanlış algılamasına neden olabilir. Bu konu, çocuğunuzun yaşı ilerledikçe farklı bağlamlarda ele alınır. Örneğin, ergenlik dönemindeki çocuğunuz iyi dokunuş ve kötü dokunuşu ayırt edebilecek yaş ve farkındalığa ulaşmıştır. Fakat, bu dönemde de vurgulanması gereken, çocuğunuzun sevgi ve ilgi duyduğu arkadaşı ile ilişkisinde de istediği noktada sınırlarını belirleyip “dur” diyebilmesi gerektiğini bilmesidir.

CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMIŞ BİR ÇOCUĞUN ANNE-BABASI İÇİN ÖNERİLER
Çocuğunuza inanın! Uzmanlar, cinsel istismar konusunda çocukların çok nadir yalan söylediklerini belirtmişlerdir.


Çocuğunuzu yaşadığı istismar konusunda konuşmak için yüreklendirin: Çocuğunuz yaşadığı travmatik deneyimi atlatabilmesi için tekrar tekrar konu üzerinde konuşma ihtiyacı duyabilir. İyi bir dinleyici olmaya çalışın ve çocuğunuzun korku, öfke, aşağılanma, suçluluk, karmaşa, utanç gibi duygularını ifade etmesine yardımcı olun.


Duygusal destek sağlayın: Cinsel istismara uğramış çocuğunuza ilkyardım ona şefkat ve anlayış göstermektir. Ne kadar acı verici olsa da, çocuğunuza aşırı kaygı ve acıma duyguları göstermek, onun bu süreci atlatmasını güçleştirebilir.


Duygularınızı kontrol edin: Elbette çocuğu mağdurdan hemen hemen her anne-baba aşırı öfke duygularıyla isyan eder. Fakat böyle bir durumda, öfkenizi veya suçluluk duygunuzu çocuğunuzla değil, başka bir yetişkinle paylaşmaya özen gösterin. Böylece, çocuğunuzun olumsuz duygularınız için sorumluluk üstlenmesini engellemiş olursunuz.


Çocuğunuzu suçluluk duygusundan arındırın: Kesinlikle, çocuğunuzun yaşadığı istismarın onun sorumluluğu ya da suçu olmadığını anlamasını sağlayın. Asla, “Bunu sana yapmasına nasıl izin verirsin?” gibi suçlayıcı cümleler kurmayın.


Uzman yardımı alın: Cinsel istismar mağduru çocukların bu olayın üstesinden gelmesine yardımcı olmak, çocuğa öz-saygısını ve kendine güvenini tekrar kazandırmak, onu suçluluk duygularından arındırmak, aile bu süreçte çocuğa nasıl yardım edebilecekleri konusunda destek vermek ve yetişkinlik döneminde ciddi bir psikolojik rahatsızlığın oluşmasını engellemek için bir uzmana başvurmaktan kaçınmayın.


Kaynakça: Türkiye Aile Sağlığı ve PlanlamaVakfı Görünüm Dergisi/Ocak 2009

Von İz Bırakan Kitap Cümleleri... gepostete Videos: Çocuk İstismarına Dur Deyin, Unicef.. | Facebook

NSPCC 'Cartoon' on Vimeo

Üstteki linkleri tıklamanızı tavsiye ederim...

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2010, 11:09 AM   #2 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

Çok önemli bir paylaşım olmuş.

İnsanın yaşı ne olursa olsun taciz ve tecavüz çok büyük travmatik olaylar. Bir çok kişi yaşamıştır ve unutulmaz. Cinsel tacize uğrayan çocuklar hayatlarının her döneminde korkular, suçluluk duyguları ve derin güvensizlik yaşıyor. Bunların aşılmasında ailenin ve toplumun davranış ve sözleri çok önemli. O nedenle önce kendimizi bu anlamda geliştirmeliyiz.

Çocuklarımıza güvenmek ve onları korumak ebeveyn olarak en büyük sorumluluklarımızdan. Dolayısıyla artık cinselliği bir tabu olarak görmek, konuşmayı ayıp saymak ve çocuklarımızla bilgilendirmek amacıyla dahi bu konuları konuşmamak onların gelişimine bir katkıda bulunmayacaktır.

Bu duyarlı yaklaşımınız ve bu güzel yazıyı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2010, 11:34 AM   #3 (permalink)
bigokyanus
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

Çocuklar çok masum , vicdanı olan bir insan asla bunu kötüye kullanmaz . Psikolojik olarak hasta diye nitelendirmek istiyorum öyle insanları , çünkü diğer türlüsünü kabul etmek istemiyorum.
Bu tarz haberler beni çok üzüyor ve malesef üzüntümü atlatamıyorum . Rabbim taciz ve tecavüze uğrayan minik yavrularımıza güç versin ve tüm çocukları kötü insanlardan , duyarsız insanlardan ve vicdansız insanlardan korusun.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2010, 12:35 PM   #4 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Wink Cevap: Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:



Heppinize yürekten katılıyorum,
Dünyada tahammül edemediğim günahlardan biridir bu. İstismarın her türlüsü iğrenç olsa da, insanların kendilerinden daha güçsüz, daha aciz, daha savunmasız canlıları bu türden sapkınlıklara alet etmesi beni çıldırtıyor.
Bu insanların başlarını yastığa koyup nasıl uyuyabildiklerini, böyle bir günahla nasıl yaşayabildiklerini anlayamıyorum.
Bu türden istismarların cezasının ölüm olması gerektiği kanısındayım.
Bir insanın hayatının başka bir insanın kararıyla sonlandırmasına elbette karşıyım, ancak bu türden bir zulmü zevk edinmiş bir canlı türünü insan olarak değerlendiremiyorum. Sadece içgüdülerine dayanarak yaşayan hayvanlar bile zevk için öldürmezken,
beynini ve kalbini kullanabilen, düşünebilen, eğitilebilen, öğrenebilen, hissedebilen bir canlı, bu kadar korkunç bir zulmü gözünü kırpmadan, yüreği sızlamadan yapabiliyorsa, o bir canavardan başka bir şey değildir.

Bu çeşit canlılarla aynı tür adı altında anılmaya bile tahammül edemiyorum.

Biz sokaklarda büyüdük ancak çocuklarımız değişen hayat şartları sebebiyle ve bu ve benzeri korkunç olaylar sebebiyle evin içinde oynamak ya da aile gözetiminde kısa sürelerle, belli çevrelerde oynamak suretiyle kısıtlandırılmış durumdalar. Bu onların da bizim de özgürlüğümüze bir saldırıdır.

En kısa zamanda bu zihniyetlerden kurtulmayı, sosyal çevrelerde barındırmamayı, bunun için daha ciddi metodlar geliştirilmesini ve sosyal güvenlik kanunlarının yeniden düzenlenmesini diliyorum.

Umarım insanlık aydınlanır ve bu ortaçağ işkenceleri gibi, bu tür insanlık suçları da tarihe gömülür.
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2010, 01:49 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
ecemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 81
Tesekkür: 188
81 Mesajinıza toplam 444 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ecemre will become famous soon enoughecemre will become famous soon enough
Standart Cevap: Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

Şu an facebook ta yeni bir akım başlamış. Çocuk istismarını protesto için herkes profil resmine çocukluk zamanındaki çizgi film karakterlerini koyuyormuş. Ben de koyacağım.Sevgiler...
ecemre isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2010, 01:54 PM   #6 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

Onu ben de duydum ve uygulamıştım. Ancak öğrendiğim kadarıyla çocuk pornocuları tarafından düzenlenen bir aktiviteymiş ve böyle sevimli fotoğrafları gören çocukların kendilerini ekleyen insanları daha kolay kabul etmesini sağlamak amacını taşıyormuş. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ancak her şeyden önemlisi bilinçlenmek. O zaman tüm bunlara ihtiyacımız olmayacaktır.

Sevgilerimle.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2010, 04:42 PM   #7 (permalink)
Guest
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 275
Tesekkür: 828
273 Mesajinıza toplam 1,033 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
smyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nice
Standart Cevap: Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

HEY Allahım bende bir ara ekleyip sonra silmiştim, ya öyle bir zamanki en masum gibi görünen bir hareketin altında bile bir maraz çıkıyor, yada çok travmatik duruma geldik her iyiniyetin altında bir hinlik arıyoruz, tşk.
smyrna1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2010, 10:26 PM   #8 (permalink)
blue jaloon
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

harikasin sen emegine paylasimina saglik..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler:

Çocuk Sağlığı ve Çocuk Psikolojisi Çocuk istismarı konusunda bilinmesi gerekenler: Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız “BEDENİMİZ ÖZELDİR” Bu anlamda anne-babalara düşen ilk ve en önemli görev, çocuklarını cinsellik ile ilgili bilgilendirmeye başladıkları okul öncesi dönemde, adı tam olarak kullanılmasa da “cinsel istismar” konusuna değinmektir. Çocuğunuzun cinsel anlamda kendini korumasını sağlamak için bilgilendirici bir konuşmaya; “Bedenimiz ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Çocuk Psikolojisi telkin cd indir izle İstanbul Çocuk Psikolojisi nerededir kimdir Çocuk Psikolojisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Çocuk Psikolojisi hipnoz Çocuk Psikolojisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Çocuk Psikolojisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Çocuk Psikolojisi kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.