Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Geri Dönüşüm > Konu Dışı Kategoriler > Çocuk Hastalıkları

Uyarılar

Boğmaca hastalığı

Konu Dışı Kategoriler ve Çocuk Hastalıkları Boğmaca hastalığı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Boğmaca hastalığı Boğmaca Boğmaca, etkeni Bordetella pertussis bakterisi olan solunum yollarının ileri derecede bulaşıcı bir hastalığıdır. 50 yıldan uzun süreden beri, aşı uygulanan ülkelerde boğmaca insidansında %90dan fazla bir azalma gözlenmiştir (1). Küçük çocukların hastalığı olarak kabul edilen bu hastalık, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Çocuk Hastalıkları telkin cd indir izle İstanbul Çocuk Hastalıkları nerededir kimdir Çocuk Hastalıkları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Çocuk Hastalıkları hipnoz Çocuk Hastalıkları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Çocuk Hastalıkları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Çocuk Hastalıkları kuantum düşünce kitap haberi

Boğmaca hastalığı

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-01-2009, 02:59 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Boğmaca hastalığı



Boğmaca hastalığı

Boğmaca





Boğmaca, etkeni Bordetella pertussis bakterisi olan solunum yollarının ileri derecede bulaşıcı bir hastalığıdır.

50 yıldan uzun süreden beri, aşı uygulanan ülkelerde boğmaca insidansında %90dan fazla bir azalma gözlenmiştir (1).

Küçük çocukların hastalığı olarak kabul edilen bu hastalık, insanlarda her yaşta ciddi seyredebilir. özellikle 6 aylıktan küçük bebeklerde dramatik ve ölümcül bir seyir gösterir.

Hastalık

Boğmacadan sorumlu etiyolojik ajan olan Bordetella pertussis (Bp), kültür edilmesi güç olan ve büyümesi için özel bir ortama gereksinim gösteren gram-negatif bir basildir.

Bordatella pertussis insanda solunum yollarının mukozasına afinite gösterir. Sadece insan için patojeniktir. Bordatella pertussis, boğmaca toksini gibi çok sayıda biyolojik olarak aktif antijenler oluşturur. Boğmaca esas olarak toksine bağlı bir hastalıktır. Bakteri, solunum yolunun tüycüklü epiteline yapışarak tüyleri felce uğratan ve solunum yolunda inflamasyona yol açan toksinler üretir.

7-10 günlük kuluçka döneminden sonra, hassas kişilerde (korunmamış) nezle benzeri semptomlar başlar. Bu semptomlar tipik olgularda, nöbetler sonrasında derin nefes alma dönemleri içeren öksürük nöbetleriyle karakterize duruma dönüşür. Hastalığa genellikle bu dönemde tanı konulur. öksürük nöbetlerinde, hastada siyanoz ve apne görülebilir. öksürük nöbetlerini genellikle kusma ve bitkinlik izler.

Vakaların çoğunda, hastalar öksürük nöbetleri arasında normaldir.

öksürük nöbetleri 24 saat boyunca ortalama 15 kere olmak üzere genellikle geceleri görülür. Aktif faz ilk 2 haftada çok şiddetlenir, 2-3 hafta platoda kalır ve daha sonra azalır (2,3a,4).

Adolesanlar, erişkinler ve aşı ile kısmen korunan kişilerde hastalık daha hafif seyredebilir; ancak bu kişiler, bebekler başta olmak üzere hassas kişilere hastalığı bulaştırabilirler (3b).

çocuklar, özelikle çok küçük bebeklerde hastalık komplikasyonlu seyredebilir. En sık görülen ve en fazla ölüme neden olan komplikasyon, sekonder bakteriyel akciğer hastalığıdır. Nöbetler ve ensefalopati gibi nörolojik komplikasyonlar küçük bebeklerde sık görülür (3).

Verileri olan ülkelerde boğmacaya bağlı ölümlerin %90ının 6 aylıktan küçük bebeklerde olduğunu gösterilmiştir (3).

Diğer daha hafif olan komplikasyonlar arasında, akut otitis media, beslenmeyi reddetme ve dehidratasyon yer alır. öksürüğe bağlı mekanik komplikasyonlar da görülebilir (pnömotoraks, epistaksis, herni, vs). (3d).

Boğmacanın tedavisi semptomatiktir.

Antibiyotik, sekresyonlardan sorumlu mikroorganizmaları yok etmek ve bulaşmayı azaltmak için verilmektedir (3e).

Epidemiyoloji

Boğmaca insanlara özgündür. Rezervuarı olan herhangi bir hayvan bulunmamaktadır. Uzun zaman önce rutin aşılamada boğmaca aşılarının dahil edildiği ülkelerde, rapel doz aşı almayan çocuklar, adolesanlar ve erişkinler, Bordatella pertussis için en önemli rezervuarı oluşturmaktadır. Bu kişiler sıklıkla bebeklerdeki enfeksiyonun da kaynağıdırlar.

Bulaşma genelde yakın temas ile, özellikle tükürük damlacıkları yoluyla gerçekleşir. Sekonder enfeksiyon aynı evde bulunan hastalığa açık kişilerde %90lara ulaşır (2a).

Boğmaca uzun süreli bağışıklığa yol açar. Ancak, daha önce bilinenden farklı olarak, bu bağışıklık tam değildir (5,2). Bağışıklık anneden çocuğa geçmez ve bu nedenle çok küçük bebekler hastalığa açıktır (2b, 5a).

Boğmaca aşısının çocuklarda rutin olarak kullanılmasından önce, hastalık gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere önemli bir halk sağlığı problemi idi (2c). Hastalık insidansı, sistemik aşılama yapan ülkelerde büyük ölçüde azalmıştır. Bununla birlikte, her yıl 20-40 milyon kadar boğmaca vakası görülmektedir ve bu vakaların %90ı gelişmekte olan ülkelerde görülmektedir. Boğmaca tüm dünyada aşılanmamış popülasyonda büyük bir sağlık problemi olmaya devam etmektedir ve boğmacaya bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı yılda 200,000den fazladır (2). Rutin aşılama politikasını 30 yıldan uzun süredir uygulayan Kanada, Finlandiya, Fransa ve A.B.D. gibi ülkelerde 7 yaşından büyük çocuklara rapel yapılmaması nedeniyle hastalık tekrar baş göstermiştir (2). Tüm hücre aşılarıyla tekrarlayan dozlarda yan etki olasılığının artması nedeniyle rapel yapılması önerilmemektedir.

<br clear="all"/>



Aşılamanın tarihçesi ve aşı stratejisi

Tüm organizmalı aşılar

Tüm organizmalı boğmaca aşıları ısı ve formaldehid ile inaktifleştirilmiş Bordatella pertussis süspansiyonundan oluşmaktadır. Bu aşılar 1930larda geliştirilmiştir ve ülkeye ve aşı üreticilerine bağlı olarak 1940ların sonlarında kullanılmaya başlamıştır. İlk aşılar tetanus ve difteri aşıları ile kombine yapılmıştır. Ancak, bir çok gelişmelerin sonucunda tüm organizma içeren boğmaca aşısı, çocuk felci aşısı ve hemofilus influenza tip B aşısı ile de kombine edilerek aşılar üretilmiştir.

Tüm organizma içeren boğmaca aşılarının etkinliği %80 civarındadır ve aşılama kapsamları geniş olan ülkelerde hastalığa bağlı morbidite ve mortalite çok düşük seviyelere inmiştir (2a).

Tüm organizma içeren boğmaca aşısına karşı gelişen reaksiyonlar, aşının uygulandığı yaşın artması ile artması, rapel dozların yapılmasını engellemektedir.

Aselüler aşılar

Aselüler boğmaca aşıları Bordatella pertussisin saflaştırılmış komponentlerinden oluşur. Faklı sayıda içeriği olan, farklı metodlarla ve konsantrasyonlarda üretilen çok sayıda aşı geliştirilmiştir.

Bu aşıların etkinliği tüm organizma içeren boğmaca aşılarından farklı değildir; ancak güvenirlik profilleri belirgin derecede daha üstündür.

Bu aşılar daha iyi tolerabilite sağlarlar ve rapel uygulanmasına imkan verirler.

Daha önceleri tetanoz ve difteri ile kombine edilen bu aşılar daha sonra aselüler boğmaca aşısı, enjektabl çocuk felci aşısı, hemofilus influenza tip b aşısı ve hepatit B aşısı içeren kombine aşılar şeklinde üretilmiştir (3).

Güvenirlikle ilgili endişeler ve aynı zamanda adolesan ve erişkinler için rapeldoz olarak uygulanmaya uygun olan aşıya gereksinim duyulması nedeniyle yeni aşılar geliştirilmiştir (2e).

Hem tüm organizma içeren hem de aselüler aşılar yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazı ülkeler ilk aşılamada tüm organizma içeren aşılar kullanırken (6,7) A.B.D., Almanya, Danimarka ve İsveç gibi diğer ülkelerde hem ilk hem de rapel aşılamada asellüler aşılar kullanılmaktadır (7a, 6). Bazı ülkeler Genişletilmiş Aşılama Programı kapsamındaki 3 dozluk şemayı izlerken, bazı ülkelerde 18. ayda ve daha sonra 4 yaşında rapel yapılması önerilmektedir.

<br clear="all"/>



Sonuç

Boğmaca özellikle difteri, tetanoz ve boğmaca aşısı şeklinde, 3 doz aşılama kapsamının %50den düşük olduğu ülkeler başta olmak üzere önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam etmektedir. Küçük bebekler başta olmak üzere her yıl boğmacaya bağlı 200,000den fazla kişi ölmektedir. (2h).

Aşılamanın uzun süre önce başlatıldığı ilkelerde, adolesan ve erişkinlerde görülmeye başlayan boğmaca vakaları, aşılama stratejilerinin değişmesine neden olmuştur. Aselüler boğmaca aşıları, adolesan ve erişkinlerde rapel olarak kullanılabilmektedir.

Kaynaklar

1. Achievements in public health, 1990-1999. Impact of vaccines universally recommended for children--United States, 1990-1998. MMWR.Morb.Mortal.Wkly.Rep. 1999;48(12):243-8.

2. Pertussis vaccines [WHO position paper] [Public health aspects]. Wkly.Epidemiol.Rec. 1999;74(18):137-43.

3. Pertussis. Epidemiology and Prevention of Vaccine-Preventable Diseases. The Pink Book 8th ed. CDC; 2004. p. 75-88.

4. Galazka AM. The Immunological Basis for Immunization Series: Pertussis. 1993;WHO/EPI/GEN/93.14(Module 4):1-20.

5. van Boven M, De Melker HE, Schellekens JF, Kretzschmar M. Waning immunity and sub-clinical infection in an epidemic model: implications for pertussis in The Netherlands. Math.Biosci. 2000;164(2):161-82.

6. . Recommended childhood immunization schedule - United States, 1997. MMWR.Morb.Mortal.Wkly.Rep. 1997;46(2):35-40.

7. Therre H, Baron S. Vaccination contre la coqueluche en Europe - L'&eacute;tat des lieux fin 1999. Bull.Epid&eacute;miol.Hebd. 2000(6):23-6.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Boğmaca hastalığı

Konu Dışı Kategoriler ve Çocuk Hastalıkları Boğmaca hastalığı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Boğmaca hastalığı Boğmaca Boğmaca, etkeni Bordetella pertussis bakterisi olan solunum yollarının ileri derecede bulaşıcı bir hastalığıdır. 50 yıldan uzun süreden beri, aşı uygulanan ülkelerde boğmaca insidansında %90dan fazla bir azalma gözlenmiştir (1). Küçük çocukların hastalığı olarak kabul edilen bu hastalık, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Çocuk Hastalıkları telkin cd indir izle İstanbul Çocuk Hastalıkları nerededir kimdir Çocuk Hastalıkları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Çocuk Hastalıkları hipnoz Çocuk Hastalıkları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Çocuk Hastalıkları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Çocuk Hastalıkları kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.