Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekirdek İnanç Bulma (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekirdek-inanc-bulma/)
-   -   Birkac haftadır Cd dinliyorum..cekirdek inanclarım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekirdek-inanc-bulma/625924-birkac-haftadir-cd-dinliyorumcekirdek-inanclarim.html)

marea476 29-08-2017 10:37 PM

Cevap: Birkac haftadır Cd dinliyorum..cekirdek inanclarım

sansız oldugumu düşünmekten..anne babamın bana yanlıslar yaptıgını düşünmekten kendimi alamıyorum..
sanki yasadıgım hayattan , içinde oldugum durumdan onları sorumlu tutuyor bir yanım..
en kötüsü sabahları basklarıyla kendimi kıyaslayıp kendime acımam..

telkinlerin bu duyguları atması gerekirken.daha fazla belirginleştirdi sanki..
karamsarım.. gelecek önümde kapkara bir kuyu sanki..toparlanıp kendime olumlu seyler soylemeye calışıyorum ama gitgeller içimde hep..
bezginlik..umutsuzluk..kendimi bahtsız görmem.. artık bunlardan kalıcı olarak kurtulmak istiyorum
epey zamanım var galiba..ben yinede 2 -3 tur telkinlerimi dinliyorum..cekirdek inanc denen seyleri koparıp atmak düzeltmek o kadar kolay degilmiş demekki.
yalnızlık.. neden hayatıma istedigim gibi biri girmedi ki..girende kalıcı olmadı.. birde bunları kafaya taktım..
belki bi işey baslayınca bu kadar kendimi düşünmeye zamanım olmaz.
temeldeki düşünceleri degistirmem gerekli..cabam onun icin..

olumlamalar da yapsam hala aynı yerdeyim sanki..
asırı uyku ve kazan gibi kafa durumları da devam ediyor.hayat sıkıcı ,bogucu.

speechless 31-08-2017 02:05 PM

anne babayı suçlayabilirsiniz, kendinizi suçlayabilirsiniz, tanrıyı suçlayabilirsiniz problemi çözmek istemiyorsanız herşeyi herkesi suçlayabilirsiniz kendinizi haklı da çıkartabilirsiniz ama probleminizi çözemezsiniz. Olumlu düşünmek lazım ancak bu telkinler problemi yaraya tuz basmak gibi daha da derinleştirebilirler, sanırım bana olan da bu. Profesyonel bir yorum almak isterdim ancak maillere cevap veren olmuyor. Sonra farkettim ki gönderilen kağıtta "her emailinde daha da güzel haberlerini almayı seçiyorum" diyor. Demekki benim kötü haberlerim kabul edilmiyor. Her ne olursa olsun problemi çözecek olan kişinin ta kendisi, telkinler yardımcı olacak diye umuyordum ama maalesef hiçbir fayda göremediğim gibi sorunlar daha da arttı. Böyle olması bile birşeyleri değiştirebileceğine bir işaret aslında, hiç etkilenmemek daha kötü olurdu bence. Gerçekten merak ettiğim bu telkinleri dileyerek olumlu ya da olumsuz hiç etki görmemiş biri var mıdır?

marea476 01-09-2017 12:57 AM

siz hangi mail adresine atıyorsunuz...bana sorunumu yazdıktan sonra maiile 7 tane telkin göndermişlerdi.
bence canlı destek hattına yazın bi..yada telefon acın. bazı telkinleri degistirebilirler..siz maille mi telefonla mı ,cekirdek inanc calısması yaptırdınız..kac tane telkin gelmişti..
mailler gözden kacıyodur belkide..

cok da yararlı olmadıgını düşünürseniz para iadesi var diye yazmıslar. o yolu da deneyebilirsiniz..

telkinler icin bayram molası vericem..biraz beynim dinlensin hem..
acaba sans ve para cekme özel telkin cd si alsam mı diye düşündüm..ilaveten onları da dinlesem nasıl olur..şanssız görme halim gecer mi ? daha hızlı faydası olur mu..

sitede yardımcı olcak birileri olsa..en azından yorum yapsalar cidden iyi olurdu..malesef bu yok

marea476 04-09-2017 11:45 PM

dün hayret verici bir şekilde olumlu düşünürken,bugun yine karmasalar icinde ,suclamalarla neden nicinlerle doldum

telkinleri 1 gün ara vererek dinlemek daha iyi olacak galiba. öyle hissediyorum..

anlamakta ve anlatmakta zorlandıgım celiskili ruh halim devam ediyor. belkide 1 yıl sürekli telkinleri ihtiyacıma göre konuya göre dinlemem gerekicek.uzun yılların bilincaltı kodlarını silip yeniden varetmek kolay bi sürec degil.iç direnci de yuksek biri oldugum düşünülürse,belli bi noktaya geldigimde degişime şiddetli direnc gösteriyorum.

hayat..bazen cok cekilmez ve yorucu..
yazmaya devam edicem.

birileri daha yazsada degişimleri birlikte gözlesek.. forum cok pasif.

speechless 05-09-2017 12:51 PM

Ben maille çekirdek inanç çalışması yaptırdım, bana gönderdikleri mail adresine gönderiyorum, bayram öncesi sitedeki canlı destek hattına da mail gönderdim oradan da bir cevap gelmedi, anlam veremiyorum.

marea476 05-09-2017 03:00 PM

hım..ben simdi canlı desteke bişey sormak icin yazıcam bakalım cevap verecek mi..

sizde kac tane telkin vardı..4 tur bitti mi.. etkileri nasıl..degişim oldu mu..?

speechless 05-09-2017 05:20 PM

4. tur bitmedi bayram dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım, aslında bayramdan önce bu konu hakkında siteye yazmıştım ara versem ne olur fayda/zarar şeklinde ama herhangibir cevap gelmedi bende mecbur ara vermek durumunda kaldım bugün tekrar başlıyorum 4.turu sil baştan yapacağım. Etkiler inanılmaz. Herşey çok daha kötüye gitti, hiç olmadığım kadar sessizleştim içime kapandım, insanların gözüne bakamaz hale geldim korkaklaştım. Maddi durum bundan daha kötü olamazdı diye düşünüyorum bir günde yapacağım ciroyu koskoca bir ayda yaptım. İnsanlar noldu sana çökmüşsün bir sıkıntımı var tarzında yaklaşmaya başladılar. Yolda dik yürümek bir kenara tırsa tırsa yürüyorum. Birşeyler ya benim adıma yanlış gidiyor ya da ben yanlış yapıyorum böyle giderse bu siteyi de daha fazla takip etmeyeceğim. Bırakın yetkiliyi, moderatörü sizin dışınızda yorum yapan dahi yok, iyiki varsınız gerçekten teşekkür ederim.

marea476 05-09-2017 05:28 PM

rica ederim...ilgisizlik var malesef..
canlı destekten nispeten destek var..tam olarak soruları detaylı acıklama yapılmasa da..yönlendirme yapıyorlar.

acaba direncin cok yüksek olabilir mi ? yada hayatım degisecek büyüsüne kapılıp cok sey beklemek.
bende işsizim ama iş aramıyorum bunu çözemedim..eskiden böyle olmazdı..harıl harıl herseye saldırırdım iş bulmak icin..gecen sene de ilk defa telkinleri dinledigimde ,benzer bi atalet olmustu ,sürpriz bi şekilde arkadsım zoraki beni görüşmeye gönderdigi yere işe girmiştim..cokda memnundum..cok şaşırmıstım..demekki kaygı stres olamadan daha iyi oluyo demiştim..telkinlre baglamıstım bu tesadüfü ama işten saglık sorunuyla ayrıldım..yani benim şikayetci oldugum kısırdöngü yine devreye girdi..telkinler henüz kalıcı sonuc vermedi ..

bende bundan sonrasında ,kafama göre ilk 13 telkinden secme yaparak dinliycem..su ara bolluk bereket telkinine agırlık verdim..acaba şans ve para cekme özel sipariş etsemmi diyorum daha karar veremedim..31 tl tanesi.
şanssızlık,kısmetsizlik inancım cok fazla..hala kırılmadı.
biraz daha yasamı farklı degerlendiriyorum , yine de biseyler eksik.. aynı tekrarlar devam
yılların alıskanlıgı bilincaltı kodlarını degiştirmek icin , demekki daha coook zamana ihtiyac var..

sizde degişim günlüğü acabilirsiniz..belki o sekilde faydası daha cok..insan kendisi icin gecmişi de görebiliyor bu sekilde .birileride haspel kader yazıyor :)
bende size tesekkür ederim..beni yalnız bırakmadıgınız icin..

speechless 05-09-2017 05:54 PM

Ben forumlardan pek anlamıyorum, iş dolayısıyla bir akvaryum foruma girdim onda da katılımcı olamadım öyle kalıp gitti. Hayatımda faal olduğum tek forum diyebilirim, yazılımlarını da bilmiyorum nerden ne nasıl açılır onu da bilemiyorum, burdan birkaç hikaye okudum bir de katılanların yazdıkları bazı şeyleri okudum. İlgimi çekenler içinde yazdım yorumda bulundum. Bence bu profesyonel bir iş ama amatörce yapılıyor kanısındayım. Size verilen telkinler nasıl olur da 7 tanesi birden değiştirilir aklım almıyor. Soracak bir sürü soru var cevap bulabilirmiyizden önce iletişime geçebilmek gerekiyor. Telefonda görüşmeyi işyerinde bulunuşumdan dolayı uygun görmüyorum. Canlı destek dahi sıkıntılı oluyor bana göre maille iletişim en iyisi ancak burda dahi olsa yazılanlara cevap verilse bazı şeyler aşılır diye düşünüyorum, herkes içinde yararlı olur gibi geliyor.

speechless 05-09-2017 05:58 PM

Bolluk bereket telkini şansdır, para çekmedir aynı şeyler değilmi, neden tekrar ihtiyaç duyasınız. Acaba bilinçli olarak dinlediğiniz telkinlerin bir etkisi olmadığına mı inanıyorsunuz.

marea476 05-09-2017 06:02 PM

metinleri farklı imiş.. canlı destekte sordum..

bilincli dinlesemde sözleri duymadıgım icin ben farketmedigini düşünüyorum..telkin oldugunu bilsem ne bilmesem ne..duymuyorum cünkü.

şans ve para mıknatısı cd si , etkili gibi geldi..verdikleri alıntı icerikleri okudum da. şans özellikle bilinacltımı yeniden yapılandırırı belki
istikrarsız biriyim..olumlama sürekli hergün yapamıyorum

marea476 05-09-2017 06:08 PM

neden özel 7 telkin verildi bende bilmiyorum..hızlandırıcı etkisi olur demişlerdi..
yalnız ,bu telkinleri 15 gün 2 tur dinledim..o kötü ruh halimden cıktım..şimdi karısık ilk 13 telkine dönücem.
kafamda git geller cok..normalmıs.

üyelerin yazdıklarına bakılırsa ,genelde herkeste bu gelgitler var.

bir sizin..birde bi üyenin daha cok olumsuz seyler yazdıgını görüyorum..o kişi işinde calışamayıp bırakmıs filan..tekrar iletişime gecmişti..eski üyerlerden..
demekki herkeste aynı sekilde etki etmiyor..
sizde bence para iadesi isteyin.. madem fayda olmadı.. tekrar normale dönmek var bide.

speechless 05-09-2017 06:27 PM

Yok para iadesi isteyemem, telkinlerin bir etkisi olmadığını söyleyemem. Olumsuz da olsa telkinlerin muhakkak bir etkisi olduğu benim açımdan bir gerçek. Önemli olan bu etkiyi olumluya dönüştürebilmek. Hiç etkilenmemiş olsaydım buraya da yazardım hakkımı da arardım ancak benim durum farklı. Yardım edeceğiz diye de bir garanti vermediler o bakımdan da birşey diyemem. Ama söyleyebileceğim şey bu telkinlerden olumsuz etkilenme olasılığı. Bu durum uzun sürer ve de kalıcı olursa çok katlanılabilir bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ben kendim buldum, karar verdim ve uyguladım, uyguluyorum. Sonuç almasam da arayışımı sürdürüceğim, bu konuyu kesinlikle çözmem gerekiyor, beni engelleyen her ne ise onunla yüzleşmem gerekiyor.

marea476 05-09-2017 09:57 PM

4. tur bitttikten sonra 1 hafta filan mola versen..sonra sadece ego güclendirici dinleyebilirsin..15 gün kadar zaten hazırlık gibi dinlemek gerekiyor..ego +sucluluk..
insallah olumluya döner..

bende sanırım asıl cekirdek inancımı buldum..anne baba destegi. cünkü bakıs acımda hep ailemin negatifligi var..önüme konan engeller..yapamazsın edemezsinler vs. içten içe bunlarla celişmişim..cok basarılı ögrenciligime ragmen berbat iş hayatım oldu.meslegim istemedikleri birseydi..hala yargılanırım mesela.. sonra beni kısmetsiz olarak etiketli cevrem. yani bu babamı suclamam..annemi eleştirmem..aslında ordaki tıkanıklık..ve gecmişi 30-40 yıl öncesine dayanıyor..bunları birkac ayda düzeltmem mümkün mü ?

gelişimimi takip etmek icin ,farklı bi şekilde adım adım yazıcam..bundan sonra..daha nasıl bir sistemle yapayım belirlemedim..

aslında kıpcakbeyi ,cok tecrübeli ve bilgili bir üye..o da aktif degil artık..olsaydı bize ısık tutardı.
demekki yolumuzu kendimiz bulucaz..zamanla.

speechless 07-09-2017 01:04 PM

4. tur bittikten sonra yine dinlemeye devam et yoğun olmamak kaydıyla deniliyor verilen kağıtta, dün canlı destekle yeniden iletişime geçtim, kontrol ediyorum denildi, mail adresi istendi, telefon istendi hepsi verildi sonuç yine yok. Böyle olmamalıydı. Satılan üründe bile müşteri bilemiyor geri dönüp soruyor ki bu bambaşka bir ürün soru sormamız ve bilgilenmek istememiz gayet normal ama netice yok, hayret verici gerçekten. Tur bittikten sonra yorumlarıma devam edeceğim inşaallah.

marea476 15-09-2017 11:17 PM

hergün telkin dinlemiyorum artık..bazı günler ve günasırı..zaten kagıtt 1,5 ay dinlemek yeterli diyordu ama bana yetmedi.

ufaktan farkındalık olusması dısında ,pekde bişey degişmedi .

beni zorlayan dalgalanmalar devam ediyor..

bilmiyorum..özel telkin almak istiyordum ama para versem mi vermesem mi ? deger mi.? cekirdek inanc telkinlerinde cok da bekledigim degişimi gözleyemedim.hala eskisi gibiyim..küçük farklar dısında. belki de ben cok direncliyim bilmiyorum ki

içsel catısama ve sans para mıknatısı telkinleri almak istiyordum..bunları alıp dinleyenler tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

lolason 16-09-2017 03:59 AM

2 aydır şansı çek telkini dinliyorum bariz şeyler hissetmedim ve görmedim.bariz olarak bir kere kardeşimi iş yerindeyken bana poğaça almaya gitmesini söylemiştim araya küçük bir takım işler girdi işleri hallettikten sonra kardeşim gitti ve fırından yeni çıkmış sıcacık poğaçaları bana getirdi ve ağabey şanslısın şanslısın dedi aklıma hemen telkin geldi :)
Daha evvel başarıyı çek telkinini dinlemiş ve çok faydasını görmüştüm hayatta her şeye muktedir bir insan havasındaydım ve hala kısmen de olsa öyleyim telkini dinleyeli 1 sene oldu ara ara hala dinliyorum.

1 seneyi aşkın zamandır mütemadiyen telkin dinleyen birisi olarak net bir şey söyleyebilirim ki telkinler mucize yaratmıyor.Bir itici güçten fazlası değiller.

marea476 18-09-2017 11:51 PM

ısıklı yolun yazdıkları bana cok ısık tuttu..ruya gunlüğüm vardı..okudum ve inceledim..biincaltımda cok degişimler olmaya baslamıs ve yol almısım..bunu farkettim .
düşüncelerin davranısların degismesi zaman ve eski kalıpların yıkılması yerine yenilerin yerleşmesi tam bir savas.. bu savasın icindeyim.
hayatımda somut mucizelerden önce içimdeki degişimin olması gerekiyor..acelcilik edip cekirdek inanc telkinlerinden bekledigimi bulamadım diyordum ama öyle degilmiş..
günlük ve degişim defteri yapıp içsel degişimlerimi gözleyecegim daha bilincli olarak..zaman zaman buraya da yazarım baskalarına faydalı olmak adına..
bu birkac gun telkin tatiline grdim..dinlemiyorum..

speechless 19-09-2017 05:26 PM

4. tur da bitti 1gr dahi olumlu etki görmediğim gibi hayatımdaki herşey daha da olumsuzlaştı. Canlı destek hattıyla iletişime geçtim ve 7 tane ek çalışma dosyası gönderdiler ayrıca nefes egzersizleri ve okumam için tavsiye 3 adet kitap. Siparişi hemen verdim ancak ne kadar şanslıyım ki kitaplar 13 gün sonra gelecek. Bu çalışmalar için açıklayıcı bilgi gönderilmemiş bende telefonla arayıp bilgi aldım. İçeriği hakkında yine etkilenmemek adına hiçbirşey sormadım, sadece ne kadar süre dinleneceği ile ilgili bilgi aldım ve kapattım. 1 ay daha bu verilen bu ek telkinleri dinlemem gerekiyormuş, dinleyeceğim ve sonuçları sizinle paylaşacağım.

marea476 20-09-2017 08:45 PM

üzerimden tır gecmiş gibi hissediyorum bazen.. yeni bastan telkinleri dinlemeye basladım..içimde bişeyler degişyor farkındayım ,lakin ruhum cok yorgun. hayatıma daha yansıyabilcek durumda degil bu degişimler..sürekli bi catısmam var..gecmişle..annemle babamla.. erkeklerle..içimde bi kavga var.

speechless 02-10-2017 05:23 PM

Son gönderilen 7 adet ek çalışmanın da yarısına geldim sayılır. Olumsuz olan değişimler şiddeti biraz azalmış gibi olsa da halen devam etmekte. Bitsin bakalım bu sefer ne diyecekler, sanki pişman olma aşamasına geldim gibi ama yine de ödevlerimi yapıyorum

KıpçakBeyi 10-10-2017 12:23 AM

Hayırlı olsun.Telkinlerin bazı yan etkileri var.Bazen insan araftaymış gibi hissediyor.Telkinler önce içinizde olan ve o davranışı olumsuz etkileyen kalıplarla sizi yüzleştiriyor.

Psikolojide şöyle bir süreç var.Her şey inkar , isyan ve kabullenme süreçlerinden geçer.Siz içinizde ki o şeyle yüzleşirken bir savaş vereceksiniz.İnkar edeceksiniz , isyan edeceksiniz en son o fikri kabul edeceksiniz.

speechless 04-11-2017 12:23 PM

7 adet ek çalışma da bitti, verilen kitapları da bitirdim enteresan kitaplar hiç bilmediğim şeylere değinilmiş ancak farklı konular. Anladığım kadarıyla telkinlerin bana faydası olmayacak gibi. Farklı çalışmalara yönlenmem isteniyor gibi algıladım, bilmiyorum. Olumsuz durumlar nispeten azalsa da halen devam etmekte başladığım noktadan çok çok uzağım ki başlangıç noktam zaten bana mutluluk vermiyordu.

lolason 05-11-2017 03:50 AM

Ek çalışmalar neydi ?
Kitaplar nelerdi ?

yazılarını merakla takip ediyordum vazgeçmene üzüldüm telkinler maalesef bir mucize yaratmıyor.
birde her telkinin her bünyede tesiri farklı ben ders mevzuu ile alakalı aldığım telkinlerin tamamının tesirini hissederken diğer türlerde (kendini kabullen,şansı çek vs.) aynı tesiri göremedim.
şu ise bence en mühim nokta
TELKİNLERİN TESİRİ GEÇİCİ...

speechless 06-11-2017 05:50 PM

Lolason arkadaşım vazgeçtiğim birşey yok, beni engelleyen bir şey var ve o her ne ise bulup ortaya çıkarıp yok edeceğim. Bu siteye de geliş nedenim "Bir şeyin sizi engellediğini hissediyorsanız, hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa" reklamıdır. Aynen de böyle hissediyorum. Profesyonel kişilerin burada görüşlerini yansıtmaları doğru olur düşüncesindeyim. Ben bu anlamda profesyonel değilim ve ne yapacağıma nasıl bir yol izleyeceğime dair yardıma ihtiyacım var. 7 tane ek çalışma içeriğini hiç bilmiyorum yine mp3 telkinlerden oluşan bir çalışma. Ayrıca nefes egzersizleri ve Sevginin Kökleri -Svagito R. Liebermeister, Dört Anlaşma-Don Miguel Ruiz, Geçmiş şimdi olunca-Dr. David Richo kitaplar tavsiye edildi. Enteresan kitaplar, okudum ve hiç bilmediğim konularda bilgi sahibi oldum diyebilirim. Telkinlerin etkisinin kalıcı olduğu söylenmekte. Eğer gerçekten sorun çözüldü ise kalıcı olması doğru geliyor bana ama sorun çözülmediyse geçici olması normal. Mesela ben burada ilk para bolluk telkinini satın aldım, ilk zaman dinlediğimde müthiş etkili oldu ama sonra dediğiniz bu gibi bu etki kaybolmasının yanında tersine döndü. Sorun çözülmedi sadece yaraya parmak basıldı ve bu parmak şu an yarayı fena halde kanatıyor. Tedavi için gerekli methodların uygulanması lazım, nedir bu methodlar hiç bir fikrim yok. Tavsiye edilen kitaplarda başka durumlar anlatılıyor. Sanki bana denilmek istenen senin sıkıntını biz çözemiyoruz buralardan yardım alabilirsin şeklinde veya ben öyle algılıyorum bilmiyorum. Neticede bana halen cevap verilmiş değil, bir cevap dönerlerse yaşadıklarımı buradan yazmaya devam edeceğim. Şu anda beklemedeyim.

speechless 06-11-2017 06:26 PM

Enteresan olaylar yaşıyorum, beni engelleyen güç her ne ise çok fena. Bakın burada ısrarla kalıcı olmamın bir sebebi var. Mp3 Cdsi geldiği zaman laptopa taktım içi boş gözüküyor, aradım farklı yerde deneyin dediler deneyecek imkan da yoktu. Başka bir cd taktım meğer benim Laptop cd okuyucusu bozulmuş, tıkır tıkır çalışan alet nasıl olduysa bozulmuş .Evdeki dvd çalardan aktarmak nasip olamadı o da hakkın rahmetine kavuşmuş bir şekilde, aradım link gönderin diye, benim gönderdiğim mailler gitmiyor onların gönderdikleri gelmiyor nasıl oluyor inanın hiç bilemiyorum ama enteresan olaylar gerçekten. Şimdi bu telkinler frekansı gürültü olarak algıladığı için cep telefonundan dinlenemiyor biliyorsunuz. Bu bakımdan babamda bir mp3 çalar vardı onu aldım dinleyeyim diye, pili taktım (duracell) bir gece dinlerken yarıda kesilmiş sıfır pil nasıl olur falan derken yeni pil taktım meğer alet bozulmuş hadi olabilir dedim. 2. gün eskilerden bir 4gb mp3 çalar vardı onu arayıp buldum baktım çalışıyor yükledim dinlerken gece şarjı bitmiş yarıda kalmış sabah şarj edeyim dedim alet kesinlikle şarj olmuyor bozulmuş. Çalışan alet nasıl olduysa birden bozuldu işte. Hay allah dedik napalım sonra eşimin ipad nano mp3 çaları vardı kullanmadığı o aklıma geldi, baktım çalışıyor müzikleri yükleyeyim dedim töbe Allah yüklenmiyor alet çalışıyor ama müzik yüklenemiyor. Itunes programı benim bilgisayara nedense kesinlikle yüklenemiyor, eşimin bilgisayardan da müzikler aktarılamıyor, enteresan enteresan şeyler işte. Napalım yapacak bir şey yok yeni bir tane alalım dedik ve aldık. Şarjlı ve saat şeklinde olanlardan aldım rahat dinleyebilmek için. Korka korka çinden siparişi verdim ama yapacak birşey yok çok da param yok çünkü. Gece uykuda dinliyorum birkaç zaman dinledim sıkıntı olmadı ancak bazen bir bakıyorum müzik kendi kendine kapanmış, acaba diyorum şarjımı bitti bakıyorum şarjı da var. En nihayet böyle olmayacak dedim artık ofiste dinlemeye başladım gündüz. Az önce bir link göndermişler maalesef o linkte bozuk, haber verdim bilgisayardan açmanız lazım dediler zaten bilgisayardan açıyorum dedim. Böyle uğraşıyoruz bakalım nereye kadar uğraşacağız ben de bilemiyorum. Bilinçaltının elektronik aletleri bozma mailleri engelleme gücü varmıdır bilemiyorum ancak ben bizzat bunları yaşadım. Bu eğer bilnçaltı ise savaşa devam diyorum yok başka birşeyse yapacak nedir kim bilir nerden bulurum inanın ben de bilemiyorum

lolason 15-01-2018 04:58 AM

Devamı gelse de okusak :)

speechless 09-02-2018 06:11 PM

Son gönderilen telkinler de hiçbir işe yaramadı ve sonuç olarak "aile dizimi" çalışması yararlı olabilir denildi. Bu konu üzerine araştırma yaptım ve izmirde bir psikolog bayanın bu çalışmayı yaptığını öğrendim, randevu aldım ve çalışmayı yapmak üzere ofisine gittim tabiri caizse oradan kovuldum. Hayatımdaki rededilişlerden bahsettim ve kendisi de bunun üzerine beni reddettiğini ve nasıl hissettiğimi sordu. 5 dakika kadar göz göze bakıştık(boş bir şekilde) ve hiçbirşey hissetmediğimi söyledim, gerçekten de öyle ne olumlu ne de olumsuz hiçbir duygu yoktu içimd. Sonrasında ofisinden çıktım ve sahil kenarında yürüdüm, işte o anda bir üzüntü girdi içime baya bir yoğun şekilde. Ertesi güne kadar rahat edemedim ama ertesi günü kendimi daha iyi hissediyordum. Artık hiçbir telkin dinlemiyorum ve yine izmirde bir başkası ile aile dizimi çalışması yaptırmak üzere anlaştık ve onun çalışmalarının sonucunu bekliyorum

marea476 14-02-2018 01:25 PM

Spechless sizin durmujuz ilginc gercekten
Cd ler sizde sorınlarınızo halletmeye yardımcı olmadi aile dizimi yaparsanız paylasım yapın lıtfen
Ben o calişmayı cok merak ediyorum
Yaptıran kimseye rastlamadim forumlarda bile

speechless 24-02-2018 06:12 PM

Aile dizimi yaptırdım arkadaşlar. Aile dizimini yapan ve yönlendiren kişinin tecrübesi çok önemli, bu bakımdan düşünen arkadaşlar araştırmasını iyi yapsın. Aile diziminde enteresan bir enerji alanı oluşuyor ve dizimde bulunanlar inanılmaz hisler yaşayabiliyor. Siz de kendinizi dışarıdan bir gözle seyretme fırsatı bulabiliyorsunuz. Bu bakımdan gerçekten de çok faydalı olabilecek bir terapi çalışması. Orada da çok enteresan şeyler yaşadım ancak mahremiyet gereği ve etik olarak burada paylaşmam mümkün değil. Sizlerin merak ettiği kadar site yöneticileri de merak etse ve çözüm bulmaya çalışsalar ne iyi olurdu. Neticede telkinlerden negatif etkilenen biri var bu etkiyi ortadan kaldırmak adına bir site sahipleri tarafından bir çaba yok ne yazıkki. Üstelik bu işten de para kazanıyorsunuz işte ben buna pek anlam veremiyorum.

marea476 28-05-2018 05:27 PM

Cekirdek cd Telkin dinlemiyorum..bazen bolluk bereketi dinliyorum..
Nispeten bakis acimi degistirdi ama kalici bir cozum olmadi degismesini istediklerime.
Hala is ve para sorunum.ayni tikaniklar engeller devam..belki basta. 4 tur daha dinlemeliyimdor..bilmiyorum artik

marea476 03-05-2019 10:33 PM

aynı yerdeyim..
degişen kalıcı seyler yok.

DeJong 06-05-2019 12:59 PM

aynı yerdeyim. Değişen bişey yok.

MuratKartal 30-05-2019 05:26 PM

Paylaş
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Subliminal mesajlar gerçek mi? Bu mesajlar davranışlarımızı değiştirebilir mi?
İddia: Sübliminal mesajlar öylesine güçlüdür ki, subliminal reklamlar sayesinde insanlara istedikleri ürünler aldırılabilir veya subliminal mesajlar sayesinde gece uyurken bile yeni bir dil öğrenebilir veya sigarayı bırakabilirsiniz! Gerçek mi?... Sahte...

Gerçek Ne?

Subliminal mesajların kişilerin davranışlarını istenen yönde değiştirmek konusundaki etkisini gösteren güvenilir hiçbir çalışma bulunmamaktadır. Hatta bazı çalışmalarda, subliminal mesajla pazarlanmak istenen ürünün satış oranlarında düşüş tespit edilmiştir!

İddianın Kökeni

Film ve reklam endüstrisinin gücünün boyutlarını göstermek için ileri sürülen iddiaların bir kısmı, maksadını aşarak insanlar üzerinde mutlak bir hakimiyetleri olduğu inancını doğurmuştur. Reklamlar ve izlediğimiz filmler, diziler, televizyon programları hayat görüşümüze etki edebiliyor olsa da, spesifik davranışları sağlamak konusundaki güçleri fazlasıyla kısıtlıdır.

Bilgiler

Hükümetin, büyük şirketlerin ya da medyanın bize gerçekten ne söylemeye çalıştığıyla ilgili subliminal mesajlar kullanıldığı kavramı halk arasında kuşkular doğurmaktadır. Subliminal, "bilinçli algılama eşiğimiz" anlamına gelen "limen'in altı" anlamındadır. Subliminal bir mesaj, bilinçaltımıza işleme yoluyla davranışımızı etkileyebilen görüntü ve ses içerikli mesajlara verilen bir isimdir.

Bu ibareyi ilk kullanan, bir pazar araştırmacısı olan James Vicary olmuştur. Vicary, 1957'de, New Jersey'de gösterilen bir filmin içine mesajlar yerleştirdiğini belirtti. Bu mesajlar, saniyenin 3000'de 1'inde gösteriliyor ve filmi izleyenlerin Coca Cola içip patlamış mısır yemesini söylüyorlardı. Vicary'ye göre sinema salonunda kola satışları yüzde 18, patlamış mısır satışları ise yüzde 57 artmıştı, yani subliminal mesajlar işe yarıyordu.

1950'lerin sonunda ve 1970'lerin başında yayınlanan kitaplar da Vicary'nin tüketicileri kendi ürünlerini almak için ikna etmesine yarayan tekniklerinin nasıl kullanılabileceğinden bahsediyordu. Bazı radyo ve televizyon reklamlarında subliminal mesajlar kullanıldı, fakat birçok kanal ve profesyonel firma bunları yasakladı. 1974'de ise ABD'nin RTÜK'ü olarak görülebilecek FCC (Federal Communications Commission- Federal İletişim Komisyonu), subliminal reklamcılığı yasakladı.

Mesajlar İşe Yaradı mı?

Vicary'nin bu çalışmanın bulguları hakkında yalan söylediği sonradan ortaya çıktı.

Takip eden araştırmalara göre bu mesajların, örneğin bir Kanada televizyon kanalında bir yayına yerleştirilen "Hemen arayın!" mesajının, izleyiciler üzerinde hiçbir etkisi olmadığı ortaya çıktı.

1990'lardaki ünlü Judas Priest davasında r eden iki gencin aileleri, gençlere bunu bir şarkının yaptırdığını söylemişlerdi; ancak dava, hakimin bununla ilgili hiç bir bilimsel kanıt olmadığını söylemesiyle sonuçlandı. Bununla birlikte bazı insanlar hala müzikte ve reklamlarda gizli mesajlar içerildiğini iddia etmektedir.

Uyku Sırasında Subliminal Mesajlar

Subliminal mesajların "art niyetli" olarak kullanılmadığı ve bireyler tarafından işlevsel hale getirilebileceğinin iddia edildiği alanlardan birisi kişisel gelişim alanıdır. İddiaya göre, uykuya dalmadan önce ve uyku sırasında dinleyeceğiniz, içeriğinde sizin kendine güveni olan, başarılı bir insan olduğunuzu telkin eden mesajların, zaman içinde özgüveninizi arttırıp, çeşitli davranışlarınızı geliştirebilmesi mümkündür. Hatta yine iddiaya göre, sırf bu yöntemle sigara tüketimi gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmanız da mümkündür!

Ne var ki, bunu akademik olarak test eden araştırmacılar, subliminal mesajlar ile istenen yönde davranış değişikliği arasında bir ilişki tespit edememiştir. Örneğin bir çalışmada, deneklerin hepsi hafıza ve özgüven testlerinden geçirilmiştir. Sonrasında her birine subliminal mesaj içerikli kasetler verilmiştir; ancak kasetlerin yarısı bilerek yanlış isimlendirilmiştir. Bu kasetleri 5 hafta boyunca dinleyen denekler, aynı testlere tekrar tabi tutulmuştur. Hafıza veya özgüven konusunda hiçbir anlamlı değişim gözlenemese de, denekler hafızalarının geliştiğini ve özgüvenlerinin arttığını düşünmüşlerdir. Bu etkiye bilimde plasebo etkisi denmektedir.

Yani, uyurken dinlediğiniz kendine-yardım kasetlerinin size muhtemelen bir zararı olmaz, ancak sizin sigarayı bırakmanıza yardımcı olmadıkları da söylenebilir.

Subliminal Mesajların İşe Yaradığını Gösteren Örnekler

Tüm bunlara rağmen, bir grup araştırmacı, deneysel bir amaca yönelik değil de, hedef-odaklı olarak gösterilen subliminal mesajların işe yarayabileceğinde ısrarcı gözükmektedir.

Yapılan bir çalışmada, Lipton buzlu çay içilmesini telkin eden bir subliminal mesaj gösterildiğinde, deneklerin buzlu çay içme ihtimalinin arttığı gösterilmiştir. Öte yandan bu çalışmada, halihazırda susamış olmayan kişilerin buzlu çay tüketiminde herhangi bir artış görülmemiştir.

Bir diğer çalışmada, The Simpsons dizisinde yayınlanan subliminal içerikli mesajlar (örneğin gizli "susadın" mesajları veya kutu kola içeren sahneler) barındıran bir bölüm izletilen deneklerin susama hissi algısının arttığı gösterilmiştir. Bazı diğer çalışmalarda, spesifik bir rom markasının telkin edildiği subliminal mesajlı reklamlar sonucunda, deneklerin %80'inin o marka rom tüketme tercihinin arttığı gösterilmiştir.

Sonuç

Subliminal mesajlara yönelik akademik araştırmaların ortak bulgularını şu üç maddede toplamak mümkündür:

Subliminal mesajların işe yaradığını gösteren çalışmalar, araştırmacıların subliminal mesajların gerçek anlamıyla çalışması halinde görmeyi bekledikleri etkiden 10 kat az etki yaratabiliyor. Dolayısıyla bu mesajların çalışma oranları çok ama çok düşük ve hatta bazı diğer faktörler, davranışlardaki değişmenin subliminal mesajlardan kaynaklanmadığını açıklayabilir.

Subliminal mesaj araştırmalarında, deneklerin verdikleri tepkiler son derece muğlak; dolayısıyla anlamlı sonuçlar çıkarmak pek mümkün değil.

Deneklerin subliminal içerikli reklamlara verdikleri olumlu tepkilerin (yani mesajın istediği yönde davranış değişikliği yaşayan bireylerin tepkilerinin), gerçekten subliminal mesajlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmeye yönelik çalışmalarda, deneklerin kararlarını etkileyen ana unsurun subliminal mesajların içeriği olmadığı, çeşitli dış etkenlerin daha işlevsel olduğu gösterildi.

Bu nedenlerle, subliminal mesajların genel olarak işlevsiz olduğunu söylemek mümkündür.

Buna rağmen, halktan gelen tepkiye cevap verebilmek adına İngiltere gibi bazı ülkelerde bu tarz reklamcılığın yasaklandığını, genel olarak reklam prensiplerimize dikkat etmemizin önemli olduğu da hatırlatılmalıdır. Yine de halk tepkisinin bilimsel ve geçerli temellere dayanmak zorunda olmadığı hatırlanmalı, en nihayetinde genel bir konsept olarak "reklamcılık" olgusunun tüketim davranışlarına uzun vadede etki edebildiği unutulmamalıdır. Burada analiz edilen, spesifik olarak subliminal mesajların anlamlı davranış değişikliklerine neden olup olamadığıdır.

Kaynak: Evrim Ağacı- Çağrı Mert

marea476 18-09-2019 10:14 PM

murat kartal..

sonıcta biz boş işler peşinde koştuk
bunu mu demek istiyorsunuz.

yaseminist 08-10-2019 02:27 PM

Alıntı:

marea476 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 862705)
murat kartal..

sonıcta biz boş işler peşinde koştuk
bunu mu demek istiyorsunuz.

Merhabalar,

Uzun zamandır foruma girmiyordum, burada yazılanları okudum. Telkinler konusunda ben de yaşadıklarımı yazayım dedim sevincli Tam 10 sene önce bu siteyi keşfettim. O dönem gerçekten hayatımın en mutlu senesi oldu. Belki telkinleri gerçekten inanarak dinledim bilmiyorum ama ailevi problemlerim sona ermişti. Kendimi hep çok mutlu hissediyordum music45 Sonra Atakan bey için script çevirisi yaparak isme özel kilo verme telkini yaptırdım. 6 ay içerisinde 25 kg verdim. Bu sonuç, benim için inanılmazdı. İlk defa bu kadar kısa sürede bu kadar çok kilo vermiştim. Sonra hamilelik falan derken telkinleri pek dinlemedim. Sonraki senelerim majör depresyona varana kadar kötü geçti. Zaten o dönem telkinleri dinlesem bile, kendi adıma bazı ücretli telkinler (Mükemmeliyetçilik, Tükenmişlik, Depresyon vb.) almıştım ama yine de bir türlü ruh halim düzelmiyordu. Bu depresif ruh halimden ancak spora başlayınca biraz kurtuldum. Tabi yine tam olarak iyileşmemiştim, antidepresanlara devam ediyordum ama majör depresyon değildi de yaşadığım depresyondu en azından.. Bu süreçte EFT (Duygusal Özgürleşme Tekniği) sardım. İngilizce biliyorsanız çok faydalı bir EFT uzmanı var: Brad Yates. Youtube'da onun videolarıyla aklıma gelen her konuda EFT yaptım. Türkçe olarak da Abdullah Canıtez videolarını tavsiye ederim. Birlikte EFT yapmanız biraz olsun rahatlama sağlayacaktır. Bir de son olarak Güneş Tan'ı keşfettim. Youtube'a "güneş tan endişe" yazarsanız ilk çıkan videoyu uyguladım. Yine bir rahatlama oldu 956k

Bunlar hep vücutta biriken duyguyu boşaltma çalışmaları aslında ama inan duyguyu üreten de düşünceler. Düşünceleri dönüştürmek için de David Burns'ın İyi Hissetmek kitabını aldım, içindeki uygulamalar biraz ferahlama sağladı. Bir de yine 10 sene öncesi o telkinlerle tanıştığım muhteşem bir ruh haline sahip olduğum sene en çok R. Şanal'ın Kuantum Olumlama kitabını sürekli okuyordum, içindeki olumlamalar ruhuma çok iyi geliyordu. Onu o sene kaybettim ama birkaç ay önce tekrar o kitabı buldum. Baskısı yok, ikinci el bir kitapçıdan buldum ve sonrasında her gün sürekli okudukça antidepresanları bıraktım ve gerçekten iyileşmeye başladım sevincli
Bir de bu süreç Ayiz Karni'nin Üzülme adlı bir kitabı var. Onu okudukça da rahatladım.

Kısaca toparlamam gerekirse;
1. Fazla düşünmemek lazım, aşırı düşüncelere dalınca insanoğlunun kimyası bozuluyor, "olanı olduğu gibi kabul ediyorum. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" gibi basit cümlelerle o gelen olumsuz düşünceleri iptal et, seni ele geçirmesine izin verme çünkü orası dipsiz bir kuyu..
2. Bir ayette Allah-ü Teala: "Bir iş bitince diğerine koyul" buyuruyor. Kendini boş bırakma. Aşırı düşünmeye zaman bırakma.
3. Hareket et. Spor yap mesela kendine bir hedef edin. Şu kiloya geleceğim. Her gün şu sporları yapacağım falan de. İnan insanın modunu çok değiştiriyor. En çok da dışarıda yürüyüş yapmanın inanılmaz faydası oluyor. Bilimsel olarak da kanıtlanmış. Seninle aynı amaçta insanlarla birlikte olmak için Fatsecret var, ben oradayım, orada da görüşürüz sevincli

Ben, kimseye akıl verecek kadar donanımlı biri değilim aslında ama nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim y789

Sevgiler s456

KıpçakBeyi 26-11-2019 08:40 PM

İşin açıkçası forumu çok takip etmiyorum.Bu konuyu da unutmuşum ama kendi hikayem kısmında çekirdek inançla alakalı bir şeyler yazdım.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post862738

Yukarıda çok güzel bir cevap var.Telkinler itici güçten başkası değil.Sizi bir şeyleri yapmanız için teşvik ediyor ama çözümü doğrudan vermiyor.Yukarıda Marea'nın yazdıklarını okudum.Çekirdek inanç faydalı gelmediyse veya seni devamlı surette içindekilerle yüzleştirdiyse EFT yap. Alabiliyorsan psikolojik destek al.Psikoloji zaten çocukluk travmaları ile uğraşıyor.Psikoloji kitapları okuya okuya biraz daha kavrayışım arttı.Çocukken annenin söylediği bir sözü ömür boyu taşıyorsun.

Harry Guntrip'in kitabını okuyorum mesele çocukken annesi ve teyzesi tarafından "çükünü keserim bak " şeklinde azarlanmış bir çocuğun bütün hayatı değişiyor.Hayatındaki öz güvensizlik ve kaygıdan tut kadın erkek ilişkilerine kadar.Bilinçaltında bir yerde cezalandıran bir anne ve teyze var.Bu insanın karşı cinse karşı rahat olmasını bekleyebilir misin?

Çocuk beni olaylardan en çok etkilenen benlik sen 40 yaşına da gelsen o beş yaşındaki çocuk sana bakmaya devam ediyor.O halinden kurtulamıyorsun.Terapi alamayanlara youtube üzerinde psikoloji videoları izlemelerini tavsiye ediyorum.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:06 AM.