Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilinçaltının Bilinmeyenleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilincaltinin-bilinmeyenleri/)
-   -   ZPOİNT ile Bilinçaltı Temizliği Tekniği (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilincaltinin-bilinmeyenleri/617785-zpoint-ile-bilincalti-temizligi-teknigi.html)

ffigenn 20-02-2011 06:17 PM

ZPOİNT ile Bilinçaltı Temizliği Tekniği

ZPOİNT ile Bilinçaltı Temizliği Tekniği

ZPoint, Grant Connelly tarafından geliştirilen ve bilinçaltını olumsuz duygulardan ve etkilerinden temizlemeyi amaçlayan bir metod. Siz de sürekli tekrarlanan bir tema farketmeye başladınız değil mi ? Her şeyin başı şu bilinçaltımızı temizlemek, rahatlatmak, yeniden programlamak.

Beynimiz yaratılabilecek en mükemmel bilgisayar. Dünyanın en hızlı bilgisayarı bile ne beynimizin depoladığı bilginin miktarına, ne bu bilgiyi depolama ve geri çağırma biçimine, ne bu bilgiyi analiz etme hızına, ne de aynı anda yapabildiği işlem sayısına erişemiyor. Beynimiz her an, biz farkına varamasak da bir yandan kaydediyor, bir yandan hatırlıyor, bir yandan alakasız gibi görünen verileri birbirine bağlıyor. Tüm bu aktivitenin biz farkında değiliz ama bilinçaltımız farkında. Ve bilinçaltımız tüm vücudumuzu yönetiyor.

ZPoint, bilgisayarınızdaki virüsleri bulup temizleyen ve o virüslerin artık dosyalarınıza zarar vermesini engelleyen bir virüs temizleme programı gibi çalışan üç aşamalı bir süreç. İlk aşamada bilinçaltını temizleyen program var. İkinci aşamada bu programı aktive edecek anahtar sözcüğü seçiyorsunuz. Üçüncü aşamada ise önce dikkatinizi sizde olumsuz etki yaratan duygu ve düşünceler üzerine yoğunlaştırıyorsunuz, daha sonra da bu etkiyi hayali bir serbest bırakma çemberi ve temizleme cümlelerini kullanarak serbest bırakıyorsunuz.

Siz yaşadığınız travmatik bir olayı, kötü bir durumu, sizi üzen veya kızdıran bir kişiyi düşündüğünüzde mükemmel bilgisayarınız o konudaki tüm düşüncelerinizi, duygularınızı, hatıralarınızı aynı Google’da arama yapıyormuşsunuz gibi tarıyor. Ve eksiksiz olarak ortaya çıkarıyor. Siz bunların çok az bir kısmının farkına varıyorsunuz. Zaten uygulamanın işe yaraması için farkına varmanız gerekli değil.

Louise Hay’in olumlu düşünceyle şifa metodundan farklı olarak siz yanlış düşünce kalıplarınızı, duygu ve düşünceleriniz arasındaki bağı veya olumsuz hatıralarızı teker teker teşhis etmek zorunda değilsiniz. Hem bunu başarabilmeniz pek mümkün görünmüyor. Çünkü beyin her şeyi ama her şeyi depoluyor ve biz hayatımız boyunca bunun çok çok az bir kısmını farkında olarak hatırlayabiliyoruz.

ZPoint önce bilinçaltınıza bir virüs temizleme programı yerleştiriyor. ZPoint’in yaratıcısı Grant Connely’ye göre bu metni tek bir defa okumak yeterli. Bilinçaltınız bu virüs temizleme programını saklıyor ve yapması gereken temizleme işlemini anahtar sözcüğünüzü her söylediğinizde yapmaya programlanıyor. Gün gelip de bu temizleme programını bilinçaltınızdan çıkartmak isterseniz "şimdi temizleme programını sistemimden siliyorum" demeniz yeterli.

Uygulama sırasında bazı cümleler duyuyorsunuz. Bu cümlelerin içinde . . ‘lı boşluklar var, ama sizin bu boşlukları doldurmanıza gerek yok. O boşluklara gelecek olan her türlü bilgi, duygu, düşünce zaten bilinçaltınız tarafından Google’da arandı ve o boşluğa siz farkında olmadan dolduruldu. Tek yapmanız gereken cümleyi dinledikten ve isterseniz söyledikten sonra birkaç defa anahtar sözcüğünüzü tekrarlayarak o boşluğa dolan her şeyin, ama her şeyin, bilinçaltınızdan tamamen ve kalıcı olarak silinmesini sağlamak. Grant Connelly anahtar sözcüğü mümkün olduğu kadar tekrarlamak gerektiğini, tek bir defa söylemenin kesin temizlik için yeterli olamayabildiğini söylüyor.

Gelelim ZPoint’in asıl uygulamasına geçmeden önce yapmanız gereken hazırlığa. ZPoint yaşamınızda sizi engelleyen, mutsuz eden, hasta eden her türlü olumsuzluğu, bunların nedenlerini ve sonuçlarını teker teker silmeyi ve hayatınızdan kalıcı olarak atmayı hedefliyor. Bunun için de önce bu olumsuzlukların farkına varıp bir liste yapmanız iyi olur.

Herkesin listesi farklı olacaktır ama Grant Connelly’nin kendi "olumsuz duygular" listesinden bazı alıntılar. Sizin de hayatınızdan temelli atmak isteyeceğiniz olumsuz duygular arasında

Stres
• Korku
• Endişe
• Öfke
• Yas
• Suçluluk

olabilir.

Her sorun tek uygulama ile temizlenecek diye bir kural yok. O sayfaya uygulamayı yapmadan önce ilgili konu hakkındaki olumsuz duygularınızın yoğunluğunu işaretliyorsunuz. ZPoint’i uyguladıktan sonra aynı konu sizde hangi yoğunlukta duygular uyandırıyorsa yine işaretliyorsunuz. Taa ki artık o konuda hiçbir olumsuz duygu kalmayana kadar. Tamamen temizleyerek sisteminizden atmadığınız takdirde virüsler sizi etkilemeye devam ediyor, hatta zamanla tekrar güçlenebiliyor.

Diğer başka her sorunu geride bırakan bir sorununuz vardır herhalde. Bu sorun fazla kilolarınız, evliliğinizde yaşadığınız bir sorun, maddi problemler, işsizlik, bir hastalık, kurtulamadığınız bir bağımlılık, başınıza gelmiş kötü bir olay, nefretinizi kazanmış bir insan olabilir. Sıra hepsine gelecek merak etmeyin. ZPoint’i siz istediğiniz sebeple, istediğiniz defa, istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz.

Sorunlarımızın tümünün temelinde düşünce kalıplarımız yattığı için ZPoint’i kurtulmak ihtiyacını hissettiğiniz tüm fiziksel / psikolojik / duygusal rahatsızlıklarınız, korkularınız, endişeleriniz için kullanabilirsiniz.

Hayatınızın belli bir alanını temizledikçe, hiç aklınıza gelmeyen, belki de o an fazla önemsemediğiniz başka alanların kendiliğinden geliştiğini farkedeceksiniz. Örneğin hayatla ilgili korkularınızdan kurtuldukça, iş hayatınızda önünüzde daha önce hayal bile edemediğiniz yeni kapılar açılabilir. Bu tatlı sürprizlere hazırlıklı olun. Aslında başınıza gelebilecek güzelliklere şaşırmamayı artık adet edinmelisiniz. Hep güzel şeyleri hak ettiğinize inanın, hayatınıza sadece güzellikleri davet edin. Ne kaybedersiniz?

ZPoint’i uygulamak için rahat bir yere oturun veya uzanın. Oda aydınlık veya karanlık olabilir. Uygulama sırasında aklınızın düşündüğünüz konudan kayması, tam olarak ne yapmakta olduğunu unutması normalmiş. ZPoint uzmanları özellikle hangi konu üzerinde çalışma yaparken böyle daldığınızı farkedebilirseniz bilinçaltınızın hangi konulardan özellikle kaçındığını görebileceğinizi söylüyor. Bu sizin kendinizi daha iyi tanımanız açısından çok yararlı.

Yanlış yapmaktan, eksik yapmaktan çekinmeyin. Tekrar yaparsınız. Bir dahaki sefere daha iyi yaparsınız. İşteki veya evdeki bilgisayarlarımızın aksine yanlışlıkla işe yarar bir şeyleri silmek veya sistemi hepten uçurmak mümkün değil nasılsa.
uygulaması oldukça basit bir teknik ancak buna rağmen alacağınız sonuçlar kendini hemen hissettiriyor.

Nasıl uygulayacaksınız?

Öncelikle zpoint protokolünü bir kez okumuş olmanız gerekiyor. Bir kez okuduktan sonra tekrar okumanıza gerek yok. Bu, zpoint programını bilinçaltınızda aktive etmeye yarıyor.

Zpoint Protokolü

"Sevgili bilinçaltım, şimdi; bu ve bundan sonraki her temizlik çalışmasında mümkün olan en iyi sonuç ve faydalara ulaşmak için seni çok güçlü bir niyetle programlıyorum.

Belirli insanlar, durumlar, olaylar ve hatıraları düşündüğümde, bunların bana kötü hissettirdiği duyguyu, ben kuyruk kelimemi sürekli tekrar ederken, sen nazik bir şekilde ve kolayca, tümüyle temizleyecek ve sileceksin. Çalıştığım konuyla bağlantılı olarak hissettiğim tüm duyguları ve bundan kaynaklı olarak ortaya çıkan bütün olumsuz duygusal kalıpları, bunların bendeki tüm uzantılarıyla birlikte temizleyecek ve yok edeceksin. Bu temizliği çok kolay ve nazik bir şekilde yapacaksın, ayrıca temizlenen bu kalıpların bir daha asla geri gelmemesini de garanti edeceksin."

Kendinize bir anahtar kelime, kuyruk kelimesi seçmelisiniz.Anahtar sözcük-Kuyruk kelimesi olarak da, basitçe tekrar edebileceğiniz bir kelime seçebilirsiniz. Örneğin, yes, yes, yes ya da tamam, tamam, tamam… Hangisi kolayınıza gelirse onu kullanın.Herhangi bir veya birkaç kelime, ses veya hareket olabilir. Connelly sizin duygusal bir anlam yüklemediğiniz bir kelime olmasını tavsiye ediyor.Anahtar sözcüğünüz bilinçaltınıza üzerinde çalıştığınız konuda temizliğe başlaması mesajını verecek yani temizleme programını harekete geçirecek düğme.Kuyruk kelimenizi istediğiniz zaman, basit bir niyetle değiştirebilirsiniz.Bunun için bilinçaltınıza "anahtar sözcüğüm artık "hey" demeniz yeterli. Hayatımızdaki her şeyi kaydedip hatırlayabilen beyniniz bu değişikliği de kolayca hatırlıyor.

Kuyruk kelimenizi içinizden de söyleyebilirsiniz. Ancak dalma ihtimalinize karşın, sesli söylemenizi öneririz.
Yapmanız gereken kayıt boyunca direktifleri takip etmek ve sürekli kuyruk kelimenizi tekrar etmek.

Bir temizlik çemberi ile çalışıyoruz. İlgilendiğimiz konuları ya da duyguları temizlik çemberine atıp, ardından bilinçaltından bu programı silmeye yönelik cümleler kuruyoruz, siz çalışma boyunca kuyruk kelimenizi tekrar etmekle yükümlüsünüz. Dalabilirsiniz, sorun yok. Tekrar geri gelin sadece.

Zpoint ile bir konuyu çalışırken, sizin sebepleri aramanıza gerek yok. Çünkü bu çalışmada, bilinçaltı konuyla ilgili tüm verileri tarıyor. Ve temizlemek için elinden geleni yapıyor. Cümleler bunun üzerine kurulu. Sonuçları çok kısa sürede alabilirsiniz, dirençle karşılaşıyorsanız, öncelikle dirençleri temizlememiz gerekir.

strongman 20-02-2011 07:35 PM

Cevap: ZPOİNT ile Bilinçaltı Temizliği Tekniği

paylaşım için teşekürler sadece bu kadarmı metni okuyup bir şifre seçiyoruz ve sürekli tekrarlıyoruz,sizce gerçekten işe yarıyormu yada bunu deneyipte fayda gören arkadaşlarımız varmı...

ffigenn 20-02-2011 08:13 PM

Alıntı:

happyboy Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 790868)
paylaşım için teşekürler sadece bu kadarmı metni okuyup bir şifre seçiyoruz ve sürekli tekrarlıyoruz,sizce gerçekten işe yarıyormu yada bunu deneyipte fayda gören arkadaşlarımız varmı...

Bu kadar değil.Bunu yapabilmen için kayıt mp3 var özel olarak hazırlanmış.Önce bu metni bi kere okuyorsun ardından kuyruk kelimesi seçiyorsun.Ben yes kelimesini seçtim kayıttaki gibi.Sonra mp3 kaydını dinliyorsun.Orda bazı cümleler söyleniyor sen bu sırada devamlı yes yes yes... diyorsun.Her yes deyişinde olumsuz kaydı siliyorsun.Zpoint yazıp arat bu konu hakkında bilgiler bulursun.Çok faydalı ve çabuk etki gösteren bir teknik olduğu söyleniyor.Herkesin faydalanmasını istediğim için de sizlerle paylaşmak istedim.

cent 21-02-2011 01:13 PM

bu yöntem çekirdek inancın çabalamadan bilinçaltına ileterek bulmasını sağlamak ve temizlemek amacıyla kulanılmaktadır 8977 yanılmıyorsam

korkusu olan bir arkadaşımızın seslendirmeyi dinlerken music45yapılan olumlamaya onay vermesi tamamvveya yes demesi bir komutun getirisi içerini kendinizin seslendirmesi daha ii olacağını düşünüyorum ben öyle yaptım

dinlediniz seslendirmeniz hangi konuda hangi sorun varsa kök e inerek çekirdek inancı bulup yoketmesi denilebilir kolay bir yöntem cilgin897

sevgi ve sygıyla kalınızsapkal89

Alice in Wonderland 21-02-2011 01:56 PM

ben ne yapacağımı anlaamadım ki :S :(

arca 21-02-2011 05:13 PM

Bende pek bişey anlamadım sanırım. Hazır mp3 cümle kalıpları mı var onlara mı ulaşmamız gerekyor. Yoksa bu kalıpları mp3 olarak kendimiz mi hazırlamalıyız ? Ama güzel bir yönteme benziyor......

neşeli hayat 21-02-2011 06:25 PM

paylaşımın için teşekkürler sanırım benım aradığım şey

cent 21-02-2011 08:17 PM

arkadaşlar orjinal seslendirme var bende kendi seslendirmemi değil orjinal indirdiğim seslendirmeyi siteye yüklerim mesele şu ki nasıl siteye yükleyebilirim onu bilemiyorum

açıklamak gerekirse bu yöntem için hazırlanmış seslendirme var onu direk dinleyebilirsiniz veya siz kendiniz hazırlarsınız böylebir seslendirme bu tercihinize kalmış

sevgi ve saygıyla kalınızsapkal89

sevgisevgi 21-02-2011 11:34 PM

O0google'da zpoint hakkında her şey diye aratınca yöntemin hediye mp3 ünün olduğu site karşınıza çıkıyor.oradan hediye mp3 ü indirebilirsiniz.

sevgisevgi 21-02-2011 11:39 PM

ben az önce indirdim.henüz dinleme imkanım olmadı.ayrıca yöntemin nasıl kullanılacağı konusunda da sitede bilgiler var.

mumyy 22-02-2011 04:20 AM

mp3 leri sadece bir sitede gördüm fakat ücretli, ücretsiz indirdiğiniz site varsa link paylasşın lütfen...

ffigenn 22-02-2011 07:06 AM

Ben konuyu paylaşırken ücretsiz olarak verilen Stres Temizliği mp3 kaydının linkini vermiştim ama site tarafından kaldırıldı bu link."Site içine ne olduğunu bilmediğimiz telkinlerin ve bilinçaltı kayıtların eklenmesi yasaktır" dendi.Arama yapın Stres Temizliği mp3 diye kendi sitesinde karşınıza çıkacaktır hatta bu konu hakkında daha fazla bilgiye de ulaşabilirsiniz.

asusserkan7935 31-07-2011 12:48 PM

Merhaba Sayın BaşakFigen,
Öncelikle bu tür konuları paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Kendi çapımda bu konu üzerine araştırma yaptım fakat Türkçe olarak pek bir kaynak bulamadım. İngilizce sitesindekiler de malum ingilizce alt yapılı, kendi sitesi deseniz promosyon vermeden, ürünün içeriğini göstermeden satış amacında kısacası sizin daha önceden edindiğiniz MP3'ü özelden gönderme şansınız olabilir mi? En azından kendi MP3'lerimiz yapabiliriz diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler...

juger 12-01-2012 08:42 PM

bilinçaltındaki olumsuz kalıplardan, yani korku, endişe, suçluluk gibi istenmeyen tüm fazlalıklardan kurtulmak için çok mükemmel bir yöntem. ben deniyorum. gerçekten bir süre sonra etkisini gösteriyor. herkese tavsiye ediyorum

jaimemiamor 17-01-2012 01:46 PM

Arkadaşlar ben bu yöntemi bir psikolog eşliğinde uyguladım.İşe yarayacağını söyledi olumsuz duyguyu hiseettiğimde anahtar kelimem 'geçti' bunu söylüyorum 2-2.5 dk işe yarıyor mu bilmiyorum o kötü his kaybolacak dedi ben geçti geçti dedim 2.5 dk boyunca ve ağlama geldi ağlamaya başladım ie yarıyor mu ki?

sweeet 17-01-2012 01:57 PM

İşe yarayıp yaramadığını sen bilebilirsin. Duygu durumunda öncesi ile sonrası arasında bir fark oldu mu? Bu tekniği ne kadar süre uyguladın. Daha önce farklı bir bilinçaltı çalışması sonucu bir arkadaşımız sebepsiz ve aşırı ağlama tepkisi verdiğini ve sonucunda rahatladığını paylaşmıştı. O sesli bilinçaltı temizliği meditasyonu kullanmıştı.

Işıldayan Safir 17-01-2012 02:03 PM

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817305)
Arkadaşlar ben bu yöntemi bir psikolog eşliğinde uyguladım.İşe yarayacağını söyledi olumsuz duyguyu hiseettiğimde anahtar kelimem 'geçti' bunu söylüyorum 2-2.5 dk işe yarıyor mu bilmiyorum o kötü his kaybolacak dedi ben geçti geçti dedim 2.5 dk boyunca ve ağlama geldi ağlamaya başladım ie yarıyor mu ki?

Ağlamak temizliktir. Güzeldir. superxy

jaimemiamor 22-01-2012 08:31 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817306)
İşe yarayıp yaramadığını sen bilebilirsin. Duygu durumunda öncesi ile sonrası arasında bir fark oldu mu? Bu tekniği ne kadar süre uyguladın. Daha önce farklı bir bilinçaltı çalışması sonucu bir arkadaşımız sebepsiz ve aşırı ağlama tepkisi verdiğini ve sonucunda rahatladığını paylaşmıştı. O sesli bilinçaltı temizliği meditasyonu kullanmıştı.

psiklog bana sıkıntı geldiğinde yap demişti.Sıkıntı geldiğinde yap 2-2 buçuk dk sonra o sıkıntı geçcek dedi.Aklıma olumsuz düşüncelr,sıkıntı geldiğinde 2-3 defa yaptım ama sonrasınnda duramadım ağlamaya başladım bana o zaman geleno lumsuz düşünce yani yine aynı konuyla ilgili okuldaydım sınava çalışıyordum o zaman geldi anahtar kelimemi söyledim 2- 2 buçuk dakika sonra gözlerimden yaşlar geldi kendimi tutamıyorum ağlıyorum elimde değil düşünün bir de okuldayım milletin başıma gelip toplanacağını bilmesem böğüre böğüre ağlayacağım 2-3 defa olumsuz düşünce geldiğinde yaptım ama ağlamaktan içim dışıma çıktı korktum çünkü öyle bir ağlıyorum ki durduramıyorum yine olumsuz düşünce geldiğinde yurtta yaptım o çok kötüydü yine kendimi tutamadım ağlamaya başladım durduramıyorum ağlamamı ertesi gün de sınavım vardı.İşin açıkçası psikoloğa kızdım beni hiç bilgilendirmedi nelerle karşılaşacağım konusunda.Ben kafayı yiyorum zannettim çünkü ağlamamı durdurmaadım 1 saatten fazla bir süre aktif bir şekilde ağladım z-point olmadan önce de ağlayınca da rahatlıyordum z-pointin faydası ne ki önemli olan bize sıkıntı yaşatmadan sorunu çözmesi değil mi?Ben korkuyorum arkadaşlar bir daha anahtar kelimeyi söylemeye.

sweeet 22-01-2012 09:37 PM

Ağlama davranışının tekniği uygulamanla değil tekniğin işe yaramamış olmasıyla ilgisi olabilir. Sana sıkıntı yaratan nedenleri farkında mısın? Bana göre farkındaysan öncelikle onlarla başa çıkmalı daha sonra bilinçaltı yöntemleri ile çalışmalısın. Yeniden psikologla görüşme imkanın varsa ona durumu anlatabilirsin. Belki sorununa yardımcı olacak farklı bir çözüm yolu tavsiye eder.

Olumsuz düşünceyi uzaklaştırma konusunda bana bu yöntemden ziyade aşağıdaki linklerde verilen Ho'oponopono yöntemi daha etkili ve sempatik geliyor. Belki göz atmak istersin.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ero-limit.html
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...oponopono.html
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-hakkinda.html

jaimemiamor 22-01-2012 11:22 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818358)
Ağlama davranışının tekniği uygulamanla değil tekniğin işe yaramamış olmasıyla ilgisi olabilir. Sana sıkıntı yaratan nedenleri farkında mısın? Bana göre farkındaysan öncelikle onlarla başa çıkmalı daha sonra bilinçaltı yöntemleri ile çalışmalısın. Yeniden psikologla görüşme imkanın varsa ona durumu anlatabilirsin. Belki sorununa yardımcı olacak farklı bir çözüm yolu tavsiye eder.

Olumsuz düşünceyi uzaklaştırma konusunda bana bu yöntemden ziyade aşağıdaki linklerde verilen Ho'oponopono yöntemi daha etkili ve sempatik geliyor. Belki göz atmak istersin.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ero-limit.html
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-hakkinda.html

ağlama davranışım tekniğin işe yaramamış olmasıyla alaklı olabilir demişsiniz nereden bu kanıya vardınız.İşe yaramasaydı ağlar mıydım sonuçta 2 2 buçuk dakikadan sonra bir duygu değişimi oluyor yukardıa anlattığım gibi acaba ben tekniği yanlış mı uyguluyorum.Bana sıkıntı yaratan şeyin farkındayım.Zaten bununla başa çıkmam için psikolog bu tekniği öğretti bana.Psiklogla görüşme imkanım telefonda oluyor ama ben de adamı zırt pırt aramak istemiyorum.Bir tanıdığın vasıtasıyla buldum bu psikoloğu öğrenci maddi durumu yok hani görüşme ücretini verecek falan demiş adam da hallederiz demiş dayımın oğlunun da psiklojik rahatsızlıkları vardı ona bedavaya bakmış durumları iyi olmadığı için hem de düzenli olarak hatta cebine harçlık bile koymuş ben de madem bu kadar iyi adam dedim beni de dinler ama ben gittiğimde benimle falza ilgilenmedi bir an önce ilgilenip başından atmak ister gibiydi o yüzden ben de gitmek istemedim kendimi kötü hissetdim adamın bana karşı davranışından.benim sorunum yurtta ve odadayken ve odada yalnızsam(odam iki kişilik) benim aklıma olumsuz düşünceler geliyor.Yurdumu bu sene değiştirdim yarı özel yurda geçtim iki kişilik odam.Bu yurda geçmek için çok uğraştım,çok strese girdim.Çok koşturdum.Herşeyin daha iyi olacağını düşününyordum ama olmadı bu sefer de bu sorun ortaya çıktı.Odaya gelince benim halet-i ruhiyem değişiyor odada ders çalışmaya oturunca derslerim hep sözel aklıma olumsuz düşünceler geliyor ve atamıyorum kafamdan olumsuz düşünceyi sonra ben de bi sıknıt hali,tedirginlik,kaygı başlıyor atamıyorum içimden bi şekilde onu dışarı atamam lazım ağlıyorum ben de bi keresinde ağladım böyle yine böğüre böğüre yan odamdaki kızlar geldi toplandı tabi kafam başka düşüncelere kaydığı için derse konsantre olamıyorum ders çalışmak hak getire.

juger 22-01-2012 11:38 PM

Bilinçaltındaki olumsuz verileri temizlemek konusunda karşılaştığım en iyi tekniktir bu Zpoint. Ama bu teknik ile bu şekilde ağlayan birini ilk defa duyuyorum. Hani öyle çok şiddetli derecede ağlamaya sebep verecek bir teknik değil. Bence sizin yaptığınız yanlış bir şey yok. Her şeyi doğru uyguladığınıza eminim. Ama sanırım bu teknik size göre değil. Siz daha farklı, daha hafif teknikler bulmalısınız. Eft, nlp gibi daha profesyonelce teknikler ile ilgilenmelisiniz. Bol şanslar

jaimemiamor 22-01-2012 11:49 PM

Alıntı:

juger Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818362)
Bilinçaltındaki olumsuz verileri temizlemek konusunda karşılaştığım en iyi tekniktir bu Zpoint. Ama bu teknik ile bu şekilde ağlayan birini ilk defa duyuyorum. Hani öyle çok şiddetli derecede ağlamaya sebep verecek bir teknik değil. Bence sizin yaptığınız yanlış bir şey yok. Her şeyi doğru uyguladığınıza eminim. Ama sanırım bu teknik size göre değil. Siz daha farklı, daha hafif teknikler bulmalısınız. Eft, nlp gibi daha profesyonelce teknikler ile ilgilenmelisiniz. Bol şanslar

siz nasıl uyguluyorsunubu tekniği ya a nasıl uygulattınız?ben psikoloğa gittiğimde ilk önce kuyruk kelimeyi seçtim benimki 'geçti' gittiğimde bana sevgili bilinçaltım diye başlayan bir protokol okuttu işte sonra gözlerimi kapadım iki kaşımın ortasına ve kafamın arkasına vuruşlar yaptı o şekilde beynime kazıdı herhalde.Protokolü okutmadan önce o sıkıntı anları geldiğinde iki ki buçuk dakika anahtar kelimeyi söylediğinde o sıkıntın geçer dedi bana.Sizin yaşadığınız deneyimler neler ya da uygulayanlardan duyduklarınız?

juger 22-01-2012 11:53 PM

Ben kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam, ben buna benzer hiçbir olayda ağlamadım zaten. Sadece aklıma gelirse ya üzülürüm ya da sinirim bozulur. Bende bu tekniğe başlamadan önce bahsettiğiniz protokolü okuyup, bilinçaltımdan silmek istediğim konuyu seçip anahtar kelimemi seçiyorum. Sonra bu teknik için hazırlanmış mp3 kaydını dinliyorum. Sürekli anahtar kelimemi tekrar ediyorum. Ben bunu ardarda birkaç gün yaptım. Mükemmel bir rahatlama sağlıyor. Ama dediğim gibi, sanırım bu teknik size göre değil. Eft gibi bir teknik size çok yararlı olacaktır.

jaimemiamor 23-01-2012 12:00 AM

Alıntı:

juger Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818364)
Ben kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam, ben buna benzer hiçbir olayda ağlamadım zaten. Sadece aklıma gelirse ya üzülürüm ya da sinirim bozulur. Bende bu tekniğe başlamadan önce bahsettiğiniz protokolü okuyup, bilinçaltımdan silmek istediğim konuyu seçip anahtar kelimemi seçiyorum. Sonra bu teknik için hazırlanmış mp3 kaydını dinliyorum. Sürekli anahtar kelimemi tekrar ediyorum. Ben bunu ardarda birkaç gün yaptım. Mükemmel bir rahatlama sağlıyor. Ama dediğim gibi, sanırım bu teknik size göre değil. Eft gibi bir teknik size çok yararlı olacaktır.

Tekniği her uygulayışınızda mı protokolü okuyorsunuz ben mp3 falan dinlemiyorum öyle ibşeyden bahsetmedi psikolog protokolü okuttu sonra işte üstte anlattığım gibi kaş ortama kafa arkama vuruşlar yaptı o kadar.Siz mp3 ü tekniği her uygulayacağınızda mı dinliyorsunuz yoksa bi defa mı dinlediniz?

Işıldayan Safir 23-01-2012 12:03 AM

Teknikle ilgili olarak değil ağlamaya ilişkin fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Ağlamak da gülmek, huzur hissetmek, korku gibi bir şey. Bunun açığa çıkması da çok normal. Ve ben çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Vücudumuzda pislikler biriktiği zaman onu atmamız gerekir. O nedenle bir boşaltım sistemine sahibiz. Ya da burnumuz tıkandığı zaman temizleme ihtiyacı hissediyoruz. Hatta düzenli olarak temizleyin burnunuzu diye uzmanlar bas bas bağırıyorlar.

İnsan neden ağlar? Önce bunu biraz tartışalım. Sevinçten de ağlayabiliriz, üzüntüden ve derin bir acıdan da... Genellikle kendimizi kötü hissettiğimizde ağlarız. Bazı insanlar bu duygularını bastırmaya çalışırlar. O zaman ne olur? İçlerine akıtırlar ve bu bir zehir gibidir. İçinizde birikir. Bunu vücudunuzdan bir şekilde atmanız gerekir. Yoksa hastalanırsınız vs. Vücudunuz bir şekilde tepki gösterecektir.

Ağlamaksa temizlik gibidir ve arınmayı ifade eder. Çok öfkelendiğiniz zaman, çok kırıldığınız zaman kendinizi sıkmadan ağlayabildiğiniz kadar ağladığınızda tüm o kırgınlıklarınızdan, öfkenizden arınırsınız. Yaşadığınız olayları, sizi üzenleri hatırlarsınız ama çektiğiniz acıyı içinizden atmış olursunuz... Diye düşünmekteyim şahsen.

Sevgilerimle.

juger 23-01-2012 12:12 AM

Katılıyorum. Bir kızılderili atasözü var: "Zihindeki ıstıraplar göz yaşı ile temizlenir." Bence de ağlamak en mükemmel rahatlama yöntemidir. Ama bu sizi rahatsız edici düzeyde ise, durduramıyor iseniz yine psikoloğa danışmanızı öneririm.

jaimemiamor 23-01-2012 12:13 AM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818367)
Teknikle ilgili olarak değil ağlamaya ilişkin fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Ağlamak da gülmek, huzur hissetmek, korku gibi bir şey. Bunun açığa çıkması da çok normal. Ve ben çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Vücudumuzda pislikler biriktiği zaman onu atmamız gerekir. O nedenle bir boşaltım sistemine sahibiz. Ya da burnumuz tıkandığı zaman temizleme ihtiyacı hissediyoruz. Hatta düzenli olarak temizleyin burnunuzu diye uzmanlar bas bas bağırıyorlar.

İnsan neden ağlar? Önce bunu biraz tartışalım. Sevinçten de ağlayabiliriz, üzüntüden ve derin bir acıdan da... Genellikle kendimizi kötü hissettiğimizde ağlarız. Bazı insanlar bu duygularını bastırmaya çalışırlar. O zaman ne olur? İçlerine akıtırlar ve bu bir zehir gibidir. İçinizde birikir. Bunu vücudunuzdan bir şekilde atmanız gerekir. Yoksa hastalanırsınız vs. Vücudunuz bir şekilde tepki gösterecektir.

Ağlamaksa temizlik gibidir ve arınmayı ifade eder. Çok öfkelendiğiniz zaman, çok kırıldığınız zaman kendinizi sıkmadan ağlayabildiğiniz kadar ağladığınızda tüm o kırgınlıklarınızdan, öfkenizden arınırsınız. Yaşadığınız olayları, sizi üzenleri hatırlarsınız ama çektiğiniz acıyı içinizden atmış olursunuz... Diye düşünmekteyim şahsen.

Sevgilerimle.

evet doğru söylüyorsunuz ağlamak da gülmek gibi fakat ben bu iki iki buçuk dakika anahtar kelimeyi söyledikten sonra ağlamayabaşlıyorum ve kendimi durduramıyorum ve o kadar acı çekiyorum ki ağlarken o kadar sıkıntılı hissediyorum ki kendimi o sıkıntıyı atmak için daha çok ağlıyorum böğüre böğüre ağlamak geliyor içimden fakat yurtta herkes toplanır diye ağlayamıyorum böğüre böğüre işin açığı ağlamamı da durudramıyorum beni korkutan da bu.kafayı mı yedim ben diyorum çünkü çok şiddetli ağlıyorum.Böyle ağlarken yine durduramıyorum kendimi çok çaresiz kaldım sakinleşemiyorum bi türlü kardeşimi aradım bence sen sinir krizi geçiriyosun dedi. şu anda evde o kadar rahatım ki evde denemedim çünkü kötü bir düşünce aklıma gelmedi.Yapmaya da korkuyorum işin açıkçası yine aynı durumları yaşarım diye.

handesav 23-01-2012 12:14 AM

Merhaba,
Ben de aynı fikirdeyim. Ağlamakla içimizde biriken fazlalıkları dışarı akıtıyoruz. Bir şekilde heyecanlanınca nasıl gülebiliyorsak bu heyecanın daha fazlasında gözlerimizden yaş gelir dikkat ettiyseniz. Fazla gelen duyguların dışa aktarımı ve bence de çok yararlı.

Işıldayan Safir 23-01-2012 12:22 AM

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818370)
evet doğru söylüyorsunuz ağlamak da gülmek gibi fakat ben bu iki iki buçuk dakika anahtar kelimeyi söyledikten sonra ağlamayabaşlıyorum ve kendimi durduramıyorum ve o kadar acı çekiyorum ki ağlarken o kadar sıkıntılı hissediyorum ki kendimi o sıkıntıyı atmak için daha çok ağlıyorum böğüre böğüre ağlamak geliyor içimden fakat yurtta herkes toplanır diye ağlayamıyorum böğüre böğüre işin açığı ağlamamı da durudramıyorum beni korkutan da bu.kafayı mı yedim ben diyorum çünkü çok şiddetli ağlıyorum.Böyle ağlarken yine durduramıyorum kendimi çok çaresiz kaldım sakinleşemiyorum bi türlü kardeşimi aradım bence sen sinir krizi geçiriyosun dedi. şu anda evde o kadar rahatım ki evde denemedim çünkü kötü bir düşünce aklıma gelmedi.Yapmaya da korkuyorum işin açıkçası yine aynı durumları yaşarım diye.

Anlıyorum yani nasıl söylesem. Yaklaşık 1.5 yıl kadar önce çok üzüldüğüm bir olay yaşamıştım ve bu olay olduğu zaman kahkahalarla gülmüştüm. Normalde ağlamam gerekirdi. Bu da oldukça anormal geliyor insana. Yaşıyoruz bunları ama. Her şey insanlara özgü. Yurtta insanlar görür diye ağlayamıyorsun. Yurtta kaldığım için bunu da çok iyi anlıyorum. Hatta evde bile ağladığımın görülmesini istemem. Sinir krizi mi bilemiyorum. Ciddi bir çözülme yaşıyorsun demek ki. Dilersen elbette psikologuna danışabilirsin. Seni daha iyi tanıdığı için en doğru desteği o verecektir.

Sevgilerimle.

sweeet 23-01-2012 12:24 AM

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818361)
ağlama davranışım tekniğin işe yaramamış olmasıyla alaklı olabilir demişsiniz nereden bu kanıya vardınız.İşe yaramasaydı ağlar mıydım sonuçta 2 2 buçuk dakikadan sonra bir duygu değişimi oluyor yukardıa anlattığım gibi acaba ben tekniği yanlış mı uyguluyorum.

Daha önceleri de ağladığını söylediğin için böyle düşündüm. Yani ağlama tepkisi bu tekniği uyguladıktan sonra çıkmamış.

Bir de çalışmaya herşeye rağmen 21 gün devam etmen kalıcı değişimi farketmek için önemlidir. Telkin olsun, olumlama olsun ya da bu gibi bilinçaltı temizliği için yapılan çalışmalar olsun. Beynin öğrenmesi için aynı çalışmaya 21 gün devam etmen önemli.

Nedenini bildiğimiz sıkıntılar için bilinçaltı temizleme tekniği işe yarar mı? Bunu bir bilene sormak isterim gerçekten.

İstenmeyen düşünceler bilinçli bir şekilde -telkin dinleme, olumlama, eft gibi yöntemlerle- istendik düşünce kalıpları ile değiştirilebiliyor.

Tekrar söylemek istiyorum. Forumda yine olumsuz düşüncelerinle başa çıkmak için farklı yöntemler de bulabilirsin. Belki seni daha az etkileyecek daha çok işine yarayacak yöntemler bulabilirsin. Şuna inan bir şekilde o istemediğin düşüncelerle başa çıkabilirsin.

jaimemiamor 23-01-2012 01:22 AM

[quote=Zerynthia;818372]Anlıyorum yani nasıl söylesem. Yaklaşık 1.5 yıl kadar önce çok üzüldüğüm bir olay yaşamıştım ve bu olay olduğu zaman kahkahalarla gülmüştüm. Normalde ağlamam gerekirdi. Bu da oldukça anormal geliyor insana. Yaşıyoruz bunları ama. Her şey insanlara özgü. Yurtta insanlar görür diye ağlayamıyorsun. Yurtta kaldığım için bunu da çok iyi anlıyorum. Hatta evde bile ağladığımın görülmesini istemem. Sinir krizi mi bilemiyorum. Ciddi bir çözülme yaşıyorsun demek ki. Dilersen elbette psikologuna danışabilirsin. Seni daha iyi tanıdığı için en doğru desteği o verecektir.

Sevgilerimle.
[/quote
Psikloğum beni tanımıyor toplasan 15 dk bile durmamışımdır yanında.Ben bi tanıdığımın vasıtasıyla kendisiyle görüştüm tanıdığım bu öğrenci falan demiş o da hallederiz demiş 2 defa gittim zaten yanına beni dinlemedi bile ilk gittiğimde sorunun ne dedi söyledim hemn eftye başladı ben devam edecek 6-7 seans diye düşünmüştüm ama arkası gelmedi işte ben yine böyle ağlamalar yaşayınca tekrar aradım kendisini tekrar görüştük toplasan 5 dk ya durmuşumdur anında ya durmamışımdır z-point protokloünü okuttu sonra işte kaş ortası ve kafa arkasına vuruşlar yaptı sonra yolladı beni çok yorgunum dedi.Ne bileyim aramak istemiyorum arayınca kendimi kötü hissediyorum çünkü hep başından savıştırmaya çalışıyor beni.

Işıldayan Safir 23-01-2012 01:30 AM

Hmmm... O zaman görüşmemen en mantıklısı. Eğer psikoloğun sana kendini rahat hissettirmiyorsa beraber çalışmanız çok verimli olmaz. Güldüğümü söylediğim olayda ben de kendime hakim olamamıştım. Ve sonraları da çooookkk fazla ağlamıştım. Bu bir süreç... Ama inan ki her şey geçiyor.

jaimemiamor 23-01-2012 01:39 AM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818381)
Hmmm... O zaman görüşmemen en mantıklısı. Eğer psikoloğun sana kendini rahat hissettirmiyorsa beraber çalışmanız çok verimli olmaz. Güldüğümü söylediğim olayda ben de kendime hakim olamamıştım. Ve sonraları da çooookkk fazla ağlamıştım. Bu bir süreç... Ama inan ki her şey geçiyor.

görüşmeyeceğim zaten.değişim,dönüşüm bu kadar sancılı mı gerçekten?

Işıldayan Safir 23-01-2012 01:42 AM

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 818384)
görüşmeyeceğim zaten.değişim,dönüşüm bu kadar sancılı mı gerçekten?

Lotus çamurda yetişen bir bitkidir. Her göz alıcı Lotus çamurun ve pisliğin içinde olgunlaşır. superxy

Sevgilerimle.

Neptün 23-01-2012 02:01 AM

Merhaba,
Teşekkürler paylaşım için. MP3 kaydı dediğiniz şey nasıl bir kayıt? Bir ses var ve direktif mi veriyor yoksa bizim telkinler gibi subliminal mesajlar mı var içinde?

juger 23-01-2012 02:05 AM

Sesli telkinler veriyor. Bilinçaltına yönelik değil. Ancak mp3'ü burada paylaşmak yasak

Lusid 24-01-2012 08:54 PM

Self-hipnoz tekniğinden bir farkı yok bence. Self-hipnozun daha etkili olduğunu düşünüyorum. Çok özgün bir teknik değil.

nurbanu25 12-06-2012 12:26 PM

bu z point konusunda iyice meraklandım,sanırım en iyisi kitabını alıp öğrenmek.e-kitabı var mı sitede?

nurbanu25 12-06-2012 01:48 PM

eveeeet protokolü ve ses kaydını buldum,uyguladım bile..1 hafta uygulamaya devam edicem.bakalım neler olacak smil56

ffigenn 12-06-2012 07:29 PM

ZPOİNT ile bilinçaltı Temizliği Tekniği konusuyla ilgili paylaştığım bu yazıda bu tekniğin nasıl uygulanacağı, zpoint protokolü ve seçmeniz gereken kuyruk kelimesi hakkında bilinmesi gereken her şey açık bir şekilde anlatılmakta.Çok iyi bir teknik olduğunu düşünüyorum ve herkesin de faydalanmasını istediğim için paylaştım.Bu konuda ve uygulamalı ses kaydıyla ilgili yardıma ihtiyaç duyanlar bana özelden yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırım.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:20 AM.