Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilinçaltının Bilinmeyenleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilincaltinin-bilinmeyenleri/)
-   -   bakmak ve görmek (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilincaltinin-bilinmeyenleri/2287-bakmak-ve-g246rmek.html)

shamanic 17-10-2007 06:08 PM

bakmak ve görmek

Hayatı yaşamanın iki yolu vardır: Biri hiç bir şeyin mucize olmadığını düşünmek,diğeri ise HERŞEYİN mucize olduğunu düşünmektir.
Albert Einstein ttli3

http://img148.imageshack.us/img148/7875/illuzyonrg9.jpg

Eğer yukarıdaki görüntülere bilgisayarınızın hemen önünden bakarsanız, kızgın yüzün solda, sakin yüzün sağda olduğunu görüyorsunuz... pc05
Ancak, 2-3 metre uzaklaşıp baktığınız zaman tam tersini görüyorsunuz...
Bu illuzyon, Glasgow Üniversitesi'nden Phillippe G. Schyns ve Aude Oliva tarafından yaratılmış.
Her gördüğümüz, her zaman gerçek olmayabiliyor… sevincli

shamanic 18-10-2007 03:34 PM

Ynt: bakmak ve görmek

arkadaşlar ilginç bir test var paylaşmak istedim.. çalıştırın baklaım beyinleri sağlı sollu.... idea3

aşağıda ki resme bakınca hanımefendi ne taraf doğru dönmekte... dusun

http://www.thedenverchannel.com/2007/1017/14360312.gif bu da resim görünmesse diye direkt link : http://www.thedenverchannel.com/2007/1017/14360312.gif

Eğer siz bu bayanı saat yönüne doğru döndüğünü görüyorsanız, beyninizin
sağ tarafını kullanıyorsunuz. Eğer öbür yönde görüyorsanız, beyninizin sol tarafını kullanıyorsunuz.
Bazı insanlar her iki yönde de döndüğünü görüyorlar. Fakat çoğu insan sadece tek yönde görür.
Eğer siz diğer yönde de görmeye çalışırsanız ve görürseniz, IQ' nuz 160'ın üzerine ve hemen hemen
dahi derecesindesiniz demektir.

shamanic 18-10-2007 03:36 PM

biraz zorlasam sanki diğer tarafa da döncekk ... demekki benim IQ 159... aa34 44

hülyaa 18-10-2007 05:06 PM

hem sağa hem sola dönüyor,sağa dönerken sağ bacağını sola dönerken sol bacağını kaldırıyor demek ben süperimmmmm khkh56

shamanic 18-10-2007 05:36 PM

olamazzz ben aptal çıktımm pc05 hih33 blook sadanim amannn boş verr... 44 sevincli en fazla paralel evrenlerin olduğunu matematiksel olarak anlatamam... hih33

25emel 18-10-2007 06:50 PM

Alıntı:

hülyaa Nickli Üyeden Alıntı
hem sağa hem sola dönüyor,sağa dönerken sağ bacağını sola dönerken sol bacağını kaldırıyor demek ben süperimmmmm khkh56

aa34 aa34 aa34 aa34 aa34

25emel 19-10-2007 12:17 AM

ya arkadaslar garip bir durum var dusun akşam üzeri girdim siteye bakındım söle,varmı bir durum die...e bu konuyada göz attım resme baktım saat yönü tersine dönüyo du abla acelem vardı yazamadım cıktım şimdi actım ki yazayım yorum fakat bu kezde abla saat yönünde dönüyor ee ne demek bu şimdi zamana göre değişkenlikmi gösteriyorum yoksa ben s45apk

25emel 19-10-2007 12:23 AM

e hadi yaa ölecem meraktan kizgin1 yokmu bir aklı basında yorum yaacak kimse yu89

shamanic 19-10-2007 12:40 AM

Alıntı:

25emel Nickli Üyeden Alıntı
e hadi yaa ölecem meraktan kizgin1 yokmu bir aklı basında yorum yaacak kimse yu89

emel cim sen zeki.. çevik ve ahlaklısın .... daha ne olsun be kuzumm ... beyninin her yerini kullanmaktasın işte daha ne istiyonn ark5 süperr

yildizlar 19-10-2007 01:35 AM

bu mail daha önce gelmişti bana. emelle aynı şaşkınlığı ben de yaşamıştım. bi baktım saat yönünde dönüyor, bi baktım tersine dönüyor. Sonra anladım ki bu göz yanılmasında şöyle bir numara var: resme kızımız ne şekildeyken bakmaya başlarsan ona göre algılaman da değişiyor. Böyle bir mantık yürüttüm ben idea3
Yani biraz zorlayınca her iki yöne de döndüğü görülebilir.

hülyaa 19-10-2007 02:31 AM

yaaaa çok güldüm ama yanıldım mı acaba bilen varsa cevaplasın bu bayan hem sağa hem sola dönüyor değil mi emel25??
yanılıyor muyum?yoksa ben şaşkın
söylemeye dilim varmıyor...hadi ama beni aydınlatacak biri var mı?merak ettim yafuuu smil56

shamanic 19-10-2007 03:15 AM

var ya gözüm döndü sizin yüzünüzden..... ilk baktığımda sağa dönüyodu başkada hareket yok.. pc05 . biraz zorlayınca duruyo gibi oldu hah dedim sol beyinciğim de kapcak şimdi olayı... idea3 olmayınca zorlamadım.... baktım gelen döndürüyo giden döndürüyo sağa sola güzel hanfendiyi ... ooo67 dedim eksiğim ne 15 dakikadır uğraştım e şimdi solada dönüyo ama bu sefer beynimin sağı küstü b456 sağdan diyom olmuyo takıldı sola.... hih33 sizin yüzünüzden... 44 canım sağ beynim... belki de gözüm dönüyordur.. dusun sevincli . http://img65.imageshack.us/img65/6558/922vh.gif

shamanic 19-10-2007 05:20 AM

evett son durumu bildiriyorum ...beynimle konuştum ... barıştık... bu kadın sağa dönerken elimle başımın sağ tarafına masaj yaparak şimdi sola döndür dedim.. 3-5 sn. içinde sola önce yavaş sonra hızlı olarak dönmeye başladı... biraz böle bakınca ablaya bu seferde sol tarafıma masaj yaptım sağa dönmeye başladı... bi öyle bi böyle derken başımın ve beynimin masaja ihtiyacı varmış.. bıraktım kadını kendime enerji verip masaj yapıyomm aaa bu kadın enerjimi emdi... nolcak şimdi hepimiz ileri zekalı mı olduk sevincli

shamanic 19-10-2007 05:27 AM

buldum buldum buldummm .... aklı başında cevabı buldum... hepimizin ortak özelliği ne arkadaşlar... kişisel gelişim... bireysel başarılar.. bu test bizim sağ ve sol yarımkürelerimizi uyumlu kullanabilidiğimizi kanıtladı ve bu uyumu yakalayanlar kişisel gelişim konularında daha başarılı oluyormuş.. işte ilgili yazı...

Yapılan birçok test ve araştırma sonuçlarında, beynin sol yarımküresinin, konuşma, matematiksel işlemler, sayılar, analiz gibi işlemleri, sağ yarımkürenin ise hayal kurma, boyut, hacim, ritim, müzik, renkler, mekân algılama gibi fonksiyonları gerçekleştirdiğini, insanın mucitlik, ilham gücü, üretkenlik özelliklerinin sağ yarımküreden kaynaklandığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Her iki beyin yarımküresinin birbiriyle uyumlu ve işbirliği içerisinde çalıştığı durumlarda bireysel başarı da o oranda artmaktadır. Prof. Robert Ornstein, beynin iki yarısını da dengeli kullanabilen insanların kapasitelerinin diğerlerine göre 5 kat fazla olduğunu ifade etmiştir.

Robert Ornstein şöyle demektedir:

“Beyin kabuğu iki yarımküreye ayrılmaktadır. Bu yarımküreler, ”corpus collosum” denilen, çok sayıda bağlayıcı liflerle birleştirilmişlerdir. Vücudun sol tarafı, büyük ölçüde beyin kabuğunun sağ tarafından, vücudun sağ tarafı da beynin sol tarafından kontrol edilir. Her iki yarım beynin yapısı ve işlevleri, içimizde aynı zamanda var olan iki bilinç biçimini oluşturur. Yarıkürelerin her biri, birçok potansiyel işlevin paylaşılmasına ve her iki tarafın da etkinliklerin çoğuna katılmasına rağmen, normal bir insanda iki yarıküre farklı uzmanlaşma eğilimi gösterir.Vücudun sağ tarafıyla bağlantılı olan sol yarımküre, esas olarak analitik ve mantıksal düşünüşü, özellikle de sözel ve matematiksel işlevleri kapsar.Doğrusal biçimde çalışır.Sağ yarımküre ise bütüncül düşünme (holistic mentation) üzerinde uzmanlaşmıştır.Dil yeteneği çok sınırlıdır.Bu yarımküre, öncelikle uzayda yönlendirme, sanat çalışması, el işleri, vücut imajı, yüzleri tanıma gibi etkinliklerden sorumludur.(Robert E. Ornstein-Yeni Bir Psikoloji-Çeviri. Dr. Erol Gökçe, Feray Işık-İnsan Yayınları)

Humprey ve Zag-Will isimli bilim adamları, beynin sağ pariental bölmesindeki bir zedelenmenin rüya görmeye zarar verdiğini rapor etmişlerdir. Eğer bir insan bilim adamı ya da matematikçi ise, o kişinin sol yarımküresinin hasar görmesi meslek hayatının sonu olur. Eğer kişi, sanatçı ressam ya da müzisyen ise sol yarımküresinin hasar görmesi onu fazla bir şekilde etkilemeyebilir. Sağ yarımküre daha çok sezgi bilinci ifade etmektedir. Ünlü müzisyen Beethoven, işitme kaybı yaşadığı halde, sağ yarımküresinin sezgi gücüyle çok daha ustaca eserler besteleyebilmiştir.

Sağ ve sol yarımkürenin birbiriyle koordineli bir şekilde çalışmasına örnek olarak, bir mimarın önce bir yapıyı bir bütün olarak tasarlayıp daha sonra detaylarla ilgili birtakım hesaplar yapmasını verebiliriz.Kitap okurken hem sol, hem de sağ beyin yarımkürelerini kullanırız. Sol taraf okuma, mantıksal değerlendirme, sağ taraf ise hayal kurma, süzme, canlandırma, tasvir etmeyi sağlar. Bu bakımdan kitap okumanın, beynimizin her iki tarafını da çalıştıracağı gerçeği gözden kaçırılmayacak kadar önemlidir.

su_oguz@hotmail.com 19-10-2007 08:42 AM

ooooof kafam karıştı.
işteyken baktığımda sola dönüyordu hatun,ama ben sağa döndürememiştim.
evde bakıyorum sağa dönüyor ama sola gitmiyor.
acaba ben işteyken beynimin solunu
evdeykende sağınımı kullanıyor oluyorum???
dusun dusun dusun dusun dusun

su_oguz@hotmail.com 19-10-2007 11:01 AM

ayyyyy!!ayyyy idea3 idea3
yaptım yaptım........
şu anda çok rahat iki yönede döndürebiliyoruuuuuum.
blook blook blook blook
bidakka şimdi ben dahimi oluyorum?????

25emel 19-10-2007 11:40 AM

Alıntı:

shamanic Nickli Üyeden Alıntı
emel cim sen zeki.. çevik ve ahlaklısın .... daha ne olsun be kuzumm ... beyninin her yerini kullanmaktasın işte daha ne istiyonn ark5 süperr

çok merciii utananadam utananadam

25emel 19-10-2007 11:44 AM

Alıntı:

hülyaa Nickli Üyeden Alıntı
yaaaa çok güldüm ama yanıldım mı acaba bilen varsa cevaplasın bu bayan hem sağa hem sola dönüyor değil mi emel25??
yanılıyor muyum?yoksa ben şaşkın
söylemeye dilim varmıyor...hadi ama beni aydınlatacak biri var mı?merak ettim yafuuu smil56

var ya olmazmı sevgili shamanic ayrıntılı bir acıklama yapmış mantıklı bir acıklama bana göre hismiley

25emel 19-10-2007 11:48 AM

Alıntı:

var ya gözüm döndü sizin yüzünüzden..... ilk baktığımda sağa dönüyodu başkada hareket yok.. pc05 . biraz zorlayınca duruyo gibi oldu hah dedim sol beyinciğim de kapcak şimdi olayı... idea3 olmayınca zorlamadım.... baktım gelen döndürüyo giden döndürüyo sağa sola güzel hanfendiyi ... ooo67 dedim eksiğim ne 15 dakikadır uğraştım e şimdi solada dönüyo ama bu sefer beynimin sağı küstü b456 sağdan diyom olmuyo takıldı sola.... hih33 sizin yüzünüzden... 44 canım sağ beynim... belki de gözüm dönüyordur.. dusun sevincli . http://img65.imageshack.us/img65/6558/922vh.gif

Alıntı:

evett son durumu bildiriyorum ...beynimle konuştum ... barıştık... bu kadın sağa dönerken elimle başımın sağ tarafına masaj yaparak şimdi sola döndür dedim.. 3-5 sn. içinde sola önce yavaş sonra hızlı olarak dönmeye başladı... biraz böle bakınca ablaya bu seferde sol tarafıma masaj yaptım sağa dönmeye başladı... bi öyle bi böyle derken başımın ve beynimin masaja ihtiyacı varmış.. bıraktım kadını kendime enerji verip masaj yapıyomm aaa bu kadın enerjimi emdi... nolcak şimdi hepimiz ileri zekalı mı olduk sevincli

khkh56 khkh56 ayy nasıl güldüm anlatamam... inanılmaz espirütüel bi yanın var insanı çeken gulensmiley bu arada en son eklediğin acıklama için saol gercekten mantıklı ttli3

temel 19-10-2007 11:58 AM

kadin saga mi donuyor sola mi?

resimde bir aldatmaca var. dayanamadim soylememeye.. ama kandirilmak ve bundan hic suphelenmemek pek bir yaygin diye aciklamak istedim, ugrayipta gorunce siteye;

kadinin sadece hep uzerinde dondugu ''ayak topuguna'' bakarsaniz eger, dikkat bile gerekmeden yonun zaten resmi /hileyi yapanca degistirildigini goreceksiniz. beyninizin yapacagi bir sey yok beyin ne ise onu goruyor. ama aldatildigini dusunmeyen akil soylenine dogru sandigi icin (ki degil) kandiriliyor. hepsi bu. yani resim hem saga hem sola donuyor .. hile resmi yapanin bunu soylememesinde. zavalli insanlar da bakip bakip tuh ben zeki miyim diil miyim diye.. aaah ah.. iste dunya da boyle donuyor.

ve iste boyle kandiriliyor insanlar ve diyor ki tuh sola donmuor tuh hep saga donuor.. ama dikkatle bakip kandirilior muyum diye? dusunen nedense hic cikmior.

hem gecmis bayraminizi kutlar hem de esenlikler dilerim....

hepinize bol moral ve tam tadinda gunler dilegimle,

eskilerden biri, temel.

tresor 19-10-2007 04:17 PM

cok alemsın emelcım yahu gozlerım dondu sabah sabah kadın donuyo gordun mu dıye soruyorsun, ben haberısızım herseyden halbukı ama ılk baktım solaydı baktım saga da donuyor eee ne olucak sımdı :)

25emel 20-10-2007 12:13 PM

Alıntı:

temel Nickli Üyeden Alıntı

eskilerden biri, temel.

dusun kim olaki acep ? 4897

25emel 20-10-2007 12:16 PM

Alıntı:

tresor Nickli Üyeden Alıntı

cok alemsın emelcım yahu gozlerım dondu sabah sabah kadın donuyo gordun mu dıye soruyorsun, ben haberısızım herseyden halbukı ama ılk baktım solaydı baktım saga da donuyor eee ne olucak sımdı :)

khkh56 khkh56 khkh56 boşveerr bacım ne olacagını khkh56 khkh56 sevgili shamanic'in yazılarını oku keyfine bak masallah öle yorumlar yapıyor ki kopuyorum resmen khkh56

shamanic 20-10-2007 03:53 PM

pişşt eskilerden temel... sevincli ne demek istiyorsun bakiiimm ???? şimdi biz zeka küpü değilmiyiz.... niye moralimizi bozuyon eskilerden temel bıraksaydında dolaşsaydık 1-2 hafta arşimet gibi ya ortalarda... 44 ...bak şimdi hepimiz bir araya gelir yolladığın mesajlardan seni takip eder... beynimizi sağlı sollu çalıştırır buluruz kim olduğunu girlhaha

emel cim gördüğümüze mi baktık.. baktığımızı mı gördük çözemedik amma en azından gülümsedik.. hepinize sevgiler ...

temel : yukarıda yazılanlar şaka dır... takip etmek konusu hariç ttli3

zehirli_yosun 26-11-2007 04:57 PM

ben sadece saat yönünde döndüğünü görüyorum kesinlikle dahi deilimm 88a

shamanic 26-11-2007 04:59 PM

hepimiz dahiyiz şeker boş ver o resmi sen blook

http://www.yapbozoyunekart.com/images/cc54.gif

duru79 05-01-2008 05:53 PM

Ynt: her gördüğümüz her zaman gerçek olmayabilir:))

Hülyacım gerçekten uzaktan bakınca kızgın yüz sağda,sakin yüz solda görünüyor.Şaşırdımmmm aa34

hülyaa 05-01-2008 05:57 PM

Ynt: her gördüğümüz her zaman gerçek olmayabilir:))

98569
smiliyface
25889
sapkal89

cent 09-02-2008 05:20 PM

resime tam karşıdam tüm vucuda bakınca hem saga hemde sola döndügünü farkedebilirsiniz biraz uzaktan bakılmalı sadece saga döndügünü ayakları incelerseniz farkedersiniz yani sizin nereye nasıl baktıgınızla baglantılı sanırım idea3 y789

ercan1903 04-07-2008 10:56 PM

Arkadaşlar sitedeki bu resmi ben neden göremiyorum bir fikri olan varmı? sorun benden mi kaynaklanıyor acaba?

shamanic 04-07-2008 11:25 PM

merhabalar..

resimleri yükledğim sitede problem olduğu için görememişsiniz.. yeni linkleri ekledim..
birinci sayfadan bakabilirsiniz..

uyarınız için teşekkürler..

sevgiler.. hismiley

ercan1903 04-07-2008 11:35 PM

Keşke yenilemeseydin. Gece gece görünce korktum ya bu ne surat böyle :)
İlğin için ben teşekkür ederim

Şu dönen kız hakkında bir şey söyliyecegim. Yorumları okuyunca bendeki durum beni şaşırttı belki sizede garip gelecek ama ben bu kızı yarım turlar şeklinde bir saga bir sola çeviriyorum.Yani sağa dönerken yarıda durdurup sola çeviriyorum sonra tekrar sağa. Bir yorum yaparsanız sevinirim.

shamanic 04-07-2008 11:55 PM

bu resimler genel olarak eğlendirici nitelikte.. ttli3

bakış açısına göre dönüş şekli değişiyor.. blissy
sizde hızlı göz hareketleri ile bakıyorsunuz zannedersem.. hismiley

ziyaretcixy 06-07-2008 12:42 AM

resmi pc me kaydettim... beyin çalışması için güzel bir resim... ben her saniyede terse çeviriyorum

banu 11-01-2009 05:05 PM

sağdan sola dönüyor...kendimi paçaladım solda sağa dönerken de görebilmek için tık yo ksmil56

cradlestone 17-04-2009 10:54 PM

Cevap: bakmak ve görmek

tabiki de sola dönüyo:S

serkangs 20-04-2009 01:40 AM

Cevap: Ynt: bakmak ve görmek

ilk basta sag tarafa dönüyordu sadece, sonra ugrastim ve istedigim zaman istedigim yönde görebildim, cok güzel :D insallah iq cok yüksektir :D

teoman_ 20-04-2009 12:50 PM

Şimdi hangi tarafa doğru dönüyor dl78

http://img12.imageshack.us/img12/1056/sedatve.gif

ervaensar 21-04-2009 12:59 PM

eger 2 yöne dönmeyi görenin IQ 160 üzere dir söylemini gerçekse bu sitedeki herkes dahi biraz zorlanınca 2 yönünede görmeyen yok galiba

gestapo72 16-06-2009 10:27 PM

ben her iki yöne gittiğini gördüm dikkatle baktığımda saat yönünün tersinde dönüyordu :)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:18 AM.