Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Aile Çocuk ve Ev Hali Klubü > Bebek Sağlığı

Uyarılar

Bebek Sağlığı bebeğin sağlıklı gelişimi, bebeklerin sağlıklı beslenmesi, bebek çocuk sağlığı, bebek sağlığı, anne bebek sağlığı, bebeğin sağlığı, yenidoğan bebek sağlığı, bebek ayak sağlığı, anne karnında bebek sağlığı, bebek saglığı, sağlıklı bebek, bebeklerin sağlığı, yeni doğan bebek sağlığı, sağlıklı bebekler, hamilelikte bebek sağlığı, bebek sağlığı ve bakımı, bebek sağlığı ve gelişimi, bebek sağlığı ve beslenmesi, anne ve bebek sağlığı

anne sütü en sağlıklı besin

Aile Çocuk ve Ev Hali Klubü ve Bebek Sağlığı anne sütü en sağlıklı besin Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ANNE SÜTÜ BEBEKLER İÇİN EN GÜVENLİ BESİN Son 40 yıl içinde yapılan araştırmalar araştırmalar bebekler için en ideal besinin anne sütü olduğunu ortaya koyduğunu belirten Prof Dr.Gülbin Gökçay, şöyle konuştu: “Anne sütünün gerek besin değeri, gerekse içerdiği hastalıklardan koruyucu maddeler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Bebek Sağlığı telkin cd indir izle İstanbul Bebek Sağlığı nerededir kimdir Bebek Sağlığı çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Bebek Sağlığı hipnoz Bebek Sağlığı olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Bebek Sağlığı hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Bebek Sağlığı kuantum düşünce kitap haberi

anne sütü en sağlıklı besin

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29-11-2007, 11:46 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı
 
jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart anne sütü en sağlıklı besin

ANNE SÜTÜ BEBEKLER İÇİN EN GÜVENLİ BESİN
Son 40 yıl içinde yapılan araştırmalar araştırmalar bebekler için en ideal besinin anne sütü olduğunu ortaya koyduğunu belirten Prof Dr.Gülbin Gökçay, şöyle konuştu:
“Anne sütünün gerek besin değeri, gerekse içerdiği hastalıklardan koruyucu maddeler açısından tüm yapay besinlerden (çeşitli mamalar, vb) üstün olduğunu göstermiştir. Teknolojinin ilerlemesi ile her gün piyasadaki diğer ürünlerden daha üstün olduğu ileri sürülen yeni mamalar üretiliyor olsa da bu mamaların hiç birisi insan yavrusunu en duyarlı olduğu dönemde hastalık yapıcı etkenlere karşı koruyucu maddeler içermemektedir. Yeni doğan bebeği bir aşı gibi hastalıklardan koruyan bu maddeler yalnızca anne sütünde bulunmaktadır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde zatürre, ishal, orta kulak iltihabı, allerjik hastalıklar daha seyrek görülmekte ve görülse de daha hafif seyretmektedir. Örneğin; inek sütü veya hazır mama ile beslenen bebeklerde ishal, yalnız anne sütü ile beslenenlere göre 15 kat, zatürre 3 kat daha sık görülmektedir. Ayrıca anne sütü ile beslenen çocuklarda ileri yaşlarda lösemi, damar sertliği, şeker hastalığı, hipertansiyon, multipl skleroz, bazı bağırsak hastalıkları, diş yapısı bozuklukları ve bazı ruhsal hastalıklara daha az rastlanmaktadır. Okul çağındaki çocuklarda yapılmış bazı çalışmalar anne sütü ile beslenen çocukların daha zeki olduklarını göstermektedir. Doğumdan sonraki ilk altı ayda anne sütü ile birlikte ek besin ya da su verilmesi bebeğin anne sütünün bu hastalıkları koruyucu özelliklerinden yeterince yararlanmasını engellemektedir. Bebeklerin ilk altı ayda yalnızca anne sütü ile beslenmesi sonucunda dünyada yaklaşık 10 milyon bebeğin ölümünün önlenebileceği, bunun 10 katı kadar bebeğin de hastalanmasının ya da sakat kalmasının engellenebileceği hesaplanmıştır.

HER ANNE EMZİREBİLİR
Araştırmalar doğum yapmış kadınların yüzde 99’unun iki bebeği besleyecek kadar süt üretme yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor. İlk haftalarda süt yapımının artması ve devamı için en önemli koşul ise uzmanlara göre bebeğin doğru yöntemle ve sık aralarla emzirilmesi; doğumdan sonra bir saat içinde emzirmenin başlatılması.

Anne sütünün ekonomik de olduğunu hatırlatan Prof Dr. Gülbin Gökçay şöyle konuşuyor:
“Anne sütü ile beslenmenin bebeğe olduğu kadar anneye, ülke ve aile ekonomisine ve çevreye de katkısı vardır. Emziren annelerde rahim, doğum sonrası daha kolay toparlanmakta, meme, yumurtalık kanseri ve idrar yolu iltihabı daha az görülmektedir. Bu etki anne bebeğini ne kadar uzun süre emzirirse o kadar artmaktadır. En az üç ay tek başına anne sütü ile beslenme sonucunda bebek başına yıllık kazanımın 300 dolar olduğu bildirilmektedir. Bu değerlendirmeye göre bebeklerin ilk üç ay yalnız anne sütü ile beslenmelerinin Türkiye açısından yıllık kazanımı yaklaşık 400 milyon dolardır. Bu rakam yalnızca doğrudan elde edilen sağlık kazanımlarına göre hesaplanmaktadır. Mama kullanımı, uzun dönemli sağlık kazanımları, annenin sağlık kazanımları gözönüne alınmamıştır. Bu özellikleri de göz önüne alındığında anne sütü ile beslenmenin ekonomik katkılarının da ne denli büyük olduğu kolayca anlaşılmaktadır. Anne sütü en çevreci besindir. Atık bırakmaz ve üretimi sırasında çevreye ek bir zararı olmaz.”


alıntı

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2007, 11:53 PM   #2 (permalink)
Yüzbaşı
 
jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: anne sütü en sağlıklı besin

Anne sütü alsa da D vitamini de verin

Dr. Berna Ayakta Şerifi, anne sütündeki D vitamini miktarının 12-60 IU civarında olduğunu belirterek, günlük D vitamini ihtiyacı olarak 400 IU saptandığını söyledi.

Anne sütündeki D vitamininin daha kolay emildiği, dolayısıyla daha etkin olduğunun bilindiğini ifade eden Şerifi, anne sütünün tek başına süt çocuğunun D vitamini gereksinimini karşılayamayacağını dile getirdi.

Özellikle D vitamini eksikliği bulunan anneler ile çocukların takviyeye ihtiyacın artacağını kaydeden Şerifi, şöyle konuştu:
“Anne rahminde fetusun D vitamini ihtiyacı, annenin depolarından karşılanır. Fetus doğumdan sonra kendisini bir süre idare edebilecek kadar D vitaminini de çeşitli dokularında depolar. Eğer annede D vitamini depoları yeterli değilse bebek ya D vitamini eksik olarak ya da yetersiz D vitamini depolamış olarak doğar. Bu durum da doğumdan sonra yeterli D vitamini alınmaz ya da yeterince güneş ışığına maruz kalınmazsa D vitamini eksikliğine bağlı raşitizmin oluşma riskini artırır.”

Ağız yoluyla D vitamini verilmesinin de korunmada etkili olacağına işaret eden Şerifi, şöyle devam etti:
“Annelerde D vitamini eksikliği riski de göz önünde tutularak, anne sütü alan tüm çocuklara günde 400 IU D vitamini verilmelidir. D vitamini verilmesi, anne sütü kesildikten sonra da devam etmeli ve en az 1 yıl süre ile uygulanmalıdır. Anne sütü ilk 6 ay içerisinde, D vitamini içeriği dışında, çocuğun büyüme ve gelişmesi için tek başına yeterlidir.”

Raşitizmin, D vitamini yetersizliğine bağlı olarak genellikle süt çocuklarında kemiklerde kalsiyum ve fosfor depolanmasındaki problemle ortaya çıkan şekil bozukluklarıyla anılan bir hastalık olduğuna değinen Şerifi, yapılan araştırmaların Türkiye’de raşitizm görülme sıklığının yüzde 7,9 ile yüzde 20 arasında olduğunu gösterdiğini kaydetti.

GÜNEŞ IŞINLARININ ÖNEMİ
Şerifi, raşitizmin, bebekte kasılma, huzursuzluk, baş terlemesi, başın sürekli sağa ve sola çevrilmesi, kabızlık, kaburgalarda yuvarlak çıkıntılar, bıngıldakların kapanmaması (18 aydan sonra), kafa kemiklerinde yumuşama ve eğrilme (baş alın ve yanlarında çıkıntı), geç oturma ve yürüme, bacaklarda eğrilik, göğüs kemiklerinde bozukluk (göğüs içe veya öne doğru çıkar), kamburluk, bel kemiğinde eğrilik, diş çıkmasında gecikme gibi belirtilerle ortaya çıkabileceğini söyledi.

Şerifi, raşitizmden korunma yollarını ise şöyle sıraladı:
“Raşitizmden korunmanın temel koşulu gebe ve emzikli annelerle çocukların yeterince güneş ışığına maruz kalmalarının sağlanmasıdır. D vitamini yapımını sağlayan ultraviyole ışını, pencere camından geçmez. Bu nedenle arzu edilen yararın sağlanabilmesi için güneş ışığına direkt olarak maruz kalınması gereklidir. Güneş ışınlarının anne ve bebeklerin en önemli D vitamini kaynağı olduğu akılda tutulmalı ve gebe ya da emzikli kadınlar da günde 10-30 dakika direkt güneş ışığı almalıdır.”

D VİTAMİNİNİ DOĞAL YOLLARDAN KARŞILAMA YOLLARI
“Güneş ışığına yeterince maruz kalmamak, D vitamini ve kalsiyumca zengin besinleri yeterince tüketmemek, bağırsaklarda emilim bozukluğu, karaciğer ya da böbrek yetersizliği gibi nedenlerle D vitamini eksikliği gelişebilir” diyen Şerifi, uzun süreli olarak kullanılan bazı ilaçların da D vitamini metabolizmasını etkileyerek raşitizme yol açabileceğini vurguladı.

Şerifi, D vitamini ihtiyacının doğal yollardan tereyağı, süt, peynir, balık, balık yağı ve karaciğer gibi hayvansal besinlerden karşılanabileceğini belirtti.

Şerifi, Sağlık Bakanlığı’nın 2005 yılında başlattığı “Bebeklerde D Vitamini Yetersizliğinin Önlenmesi ve Kemik Sağlığının Korunması Projesi” kapsamında, doğumdan itibaren 1 yıl boyunca tüm bebeklere sağlık ocakları ve ana çocuk sağlığı merkezlerinde ücretsiz D vitamini damlası verildiğini, proje kapsamında geçen yıl il genelinde toplam 22 bin 843 ücretsiz D vitamini damlası dağıtıldığını sözlerine ekledi.

alıntı
jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


anne sütü en sağlıklı besin

Aile Çocuk ve Ev Hali Klubü ve Bebek Sağlığı anne sütü en sağlıklı besin Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ANNE SÜTÜ BEBEKLER İÇİN EN GÜVENLİ BESİN Son 40 yıl içinde yapılan araştırmalar araştırmalar bebekler için en ideal besinin anne sütü olduğunu ortaya koyduğunu belirten Prof Dr.Gülbin Gökçay, şöyle konuştu: “Anne sütünün gerek besin değeri, gerekse içerdiği hastalıklardan koruyucu maddeler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Bebek Sağlığı telkin cd indir izle İstanbul Bebek Sağlığı nerededir kimdir Bebek Sağlığı çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Bebek Sağlığı hipnoz Bebek Sağlığı olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Bebek Sağlığı hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Bebek Sağlığı kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.