Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Başkalarının Düşünceleri Önemsememe (http://www.hayatimdegisti.com/forum/baskalarinin-dusunceleri-onemsememe/)
-   -   başkalarının görüşlerini önemsemeyen varmıı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/baskalarinin-dusunceleri-onemsememe/329296-baskalarinin-goruslerini-onemsemeyen-varmii.html)

gülpor 22-04-2009 01:21 AM

başkalarının görüşlerini önemsemeyen varmıı?

Arkadaşlar slm,aslında herkesi olduğu gibi kabul eden biriyim ,fakat yaşadığım yerdeki insanlar ve davranışları sanki benim bu sabrımı denemek istercesine benim aleyhime gelişiyo,insanlardan onay falan beklediğim yok ama insanlar cehaletin bütün özgürlüğünü kullanarak sizin sınırlarınıza girip darmadağın edip çıkıp gidiyorlar,çoğunuz izin vermeyin diyebilirsiniz, ama bunu bile anlayacak kapasitede değiller,yani anlatmaya kalksanız anlamıycaklar,kavga bile etmek nafile bir çaba...sonuç kendi kendinize sinirlenmekle kalıyosunuz,bazen diyorum cahil ve sorumsuz olmak daha eğlenceli galiba,offf ya yardım edin bana,ne işim var burda benim ,rüyadamıyım yoksaaa,neyse arkadaşlar hoşçakalın yazdım işte böyle bugün ,ben ağlamaya gidiyorumagl34

gökkuşağı15 03-05-2009 02:02 AM

Cevap: başkalarının görüşlerini önemsemeyen varmıı?

slm
genelde cadaloz huysuz kendini begenmis oldugumu dusunerler.........cokta isime geliyor hatta hic yormuyorum insanlari bastan huysuz ve cadi oldugumu soyluyorum patavazsiz oldugumuda ekliyorum............sonra onlar ugrasin dursun ben acikca soyleyip kabul ediyorum zaten .....aslinda bu bir savunma mekanizmasi uzak tutuyorum kendimden insanlari adam olan gercegi goruyor zaten.....sevilmek onemli degil etrafina bak iliskiler icinde gercek sevgiyi barindiran cok az gerisi bos birak onlarda seni huysuz bilsin rahat et..............
sevgiler

Siyahça 03-05-2009 08:45 AM

keşke ben de huysuz, cadaloz, kendini beğenmiş olsaydım!..ve hatta kendinden başkasını düşünmeyen, başkalarının eleştirilerinden etkilenmeyen, hazırcevap, kavgacı, uyanık, hakkını yedirmeyen, egosu şişik biri olsaydım! ağla2

the desert 03-05-2009 11:00 AM

olabılırsın cnm...sadece olabılseydım demeyı bırakıp olmak için adım atmanla ılgıli...

Siyahça 03-05-2009 12:10 PM

sağol arkadaşım...düşünce gücüne kesinlikle inanıyorum ama, bu bende varolan 32 senelik karakter! bu yaştan sonra değişir miyim dersin?
beni tanıyanlar, ailem hep benim değişmeyeceğimi hep böyle saf (aslında başka kelime kullanıyorlar!) kalacağımı söyler..açıkcası ben de umudumu kestim artık değişmekten...eski zamanları düşününce bir bakıyorum, teee 6 yaşındaki halim de 10 yaşındaki halim de 20 yaşındaki halim de aynıymış...tek fark o zamanlar başıma bunca şey geleceğini, enayiliğim yüzünden kendi kendime bunca dert açacağımı, ve hayatımın şu anki halinde olacağına ASLA inanmazdım!

mesela durup dururken nasıl cadaloz olunur ki?!

the desert 03-05-2009 12:39 PM

oyyy yaa bende de aynı şey var...merak etme...hımmm yaw ıyıde ıyı nıyetlı olmak kotu bı şey dıldir ki...sadece bunu bıraz saklamamız gerekıo bence zarar vermeyecek boyutta kullanmammız gerekıo..yanı mesela bırı senden bı şey ıstemeden sen atlama yardım için ben bunu cok yapardım..

Siyahça 03-05-2009 12:44 PM

Alıntı:

the desert Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461327)
bırı senden bı şey ıstemeden sen atlama yardım için ben bunu cok yapardım..

Aaaa ne kadar benziyoruz birbirimize?!! ooo67
ben de hep atlarım; şunu yapayım, bunu yapayım, dur yardım edeyim, sen dur ben yaparım!
hep başıma iş açtı bu çenem..

bundan sonra kendimi daha sıkı kontrol edeceğim, ağzımdan çıkanı kulağım duyacak önce...hatta eğer çene kaslarım benden bağımsız hareket edip yardım sözleri vermeye kalkışırsa kendime bi çimdik atacağım gizlice...y789
teşekkür ederim güzel arkadaşım...

gülpor 03-05-2009 12:58 PM

Alıntı:

gökkuşağı15 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461296)
slm
genelde cadaloz huysuz kendini begenmis oldugumu dusunerler.........cokta isime geliyor hatta hic yormuyorum insanlari bastan huysuz ve cadi oldugumu soyluyorum patavazsiz oldugumuda ekliyorum............sonra onlar ugrasin dursun ben acikca soyleyip kabul ediyorum zaten .....aslinda bu bir savunma mekanizmasi uzak tutuyorum kendimden insanlari adam olan gercegi goruyor zaten.....sevilmek onemli degil etrafina bak iliskiler icinde gercek sevgiyi barindiran cok az gerisi bos birak onlarda seni huysuz bilsin rahat et..............
sevgiler

slm gökkuşağı insanların hakkımda ne düşündüğünü önemsemiyorum,fakat sorun ,yaşadığım yerde cadalozda olsan ne olursan ol,insanların birbirini önemsemiyor olmaları,hatta birbirlerine hakaret ederek konuşuyorlar,hayatlarında sınırları olan bir insan görmemişler ve anında enseye tokat durumuna girebilirsin burda,23 nisandan beri hastayımsigrt56 ve evdeyim gün ışığı görmüyorum gibi bişey,yani diyeceğim bazen cadalozda oluyorum ama ne olursan ol karşındakinin anlayacağı kadar ,sevgiyle kalın hepiniz,etrafınızda hep sevgi dolu insanlar olur ve tek kalmazsınız.

comte 03-05-2009 01:01 PM

Arkadaşlar, neden kendinizi, olmadığınız gibi görmeye çalışıyorsunuz ki.

Başkalarına benzemeye çalışmakla, kendimiz olmayı inkar etmiş olmuyor muyuz.Sorunlar da bu yüzden çıkmıyor mu.Kendimizi reddedip, başkaları gibi olmaya çalışmak.

Mevlana zaten, neyi arıyorsan, osun sen diyor. Yunus, ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir diyor.

Allah, herkesi ve herşeyi, olması gerektiği gibi kusursuzca yarattığını söyler ayatlerde.super

Sadece topluma uygun davranışlarda ve yaşam tarzında bulunmak yeterli.Bu da belli bir yere kadar. Yani, şortla gezilen yerde çarşafla gezmek, resmi bir yerde de şortla gezmek gibi kurallardan kastım.

Yoksa gene toplumda da olsak, biz biz olmalıyız bence.Sadece herkesin ve her şeyin, olduğu gibi olmasına izin verebilirsek, kendimiz olmaya da izin vermiş oluruz zaten.Başkası gibi olmaya çalışarak, kendimizde eksik gördüğümüz yeri düzeltmek yerine, ondan kaçmış oluyoruz bana göre.super

BEN, BEN olduğum için BEN'im zaten. O yüzden ben diyorum. Yoksa ben yerine, şu dememiz gerkirdi.sevincli

Olduğumuz gibi görünebilirsek, epey bir yol katetmişiz demektiir zaten.

the desert 03-05-2009 02:07 PM

haklısın belkide..ama şole bı şeyde var..bıze olumsuzluk getıren hareketelrimizi değiştirmeliyis..cunku bazen ınsanlar bunları bırbırlerını kullanmka için suistimal edıolar anlatmaya çalıştığımız bu.hanı tamamen olamdığımız gıbı daranmak değilde..kırılmamak için daha sert olmak gıbı mesela...yoska tabıki olmadığımız ıbı dvaranmak ımkansız bişey.

Siyahça 03-05-2009 02:08 PM

geçmiş olsun Gülpor..o 23 nisandan sonra ben de bi kriz atlattım, gereksiz yere üzüntüden...
kendime geldiğimde de utandım, üzüldüm geçen zaman için...geri gelmeyecek çünkü...

şu; mesafeye, koyduğun sınıra dikkat edilmemesinden ben de muzdaribim...diyorum acaba yeterince sert çizgi çizemiyor muyum, ben mi izin veriyorum sınırtanımazlığa?!hatta eskiden beni farketmediklerini görünmez olduğumu falan düşünürdüm..çünkü sadece iş çevremdekiler değil sokaktaki insan bile, mesela durakta bekliyorsun vatandaş gelip tam dibine duruyor!kolu koluna değiyor hatta..ama bakıyorsun hiiiççç rahatsız değil, sanki sen orda yoksun!
iş yerinde daha kötü, herkes birbiriyle laubali, sen uzaksan ya yadırganıp dışlanıyorsun ya da yavaş yavaş seni de kendilerine benzetiyorlar!

hüfff güya yardım edeceğiz, daha beter moralini bozdum...
ne diyelim; Allah belasını versin bu düzenin! k8908y789

gülpor 03-05-2009 03:51 PM

slm siyahça ilgine teşekkürler,ben seni çok iyi anladım,galiba sorunumuz fazla duyarlı ve nazik insanlar olmamızdan ileri geliyo,ayrıca sadece kendimiz olmamız söylendi,e zaten kendim olduğum için kabullenemiyorum ya,kendin olman gariptir ki eleştiri konusu olabiliyo,karşındaki insan okadar kabaki,iyi ve duyarlı bi insan olarak yani sadece kendin olarak davranman bana kendimi iyi hissettirmiyo işte ,yani sonuçta gereğini yapsan bile sonuç alamıyosun ,ve senin bahsettiğin insan tipinden okadar varki durakta,pazarda,markette heryerde işte,bazıları çarparlar sonrada önüne baksana derler kavga edebilirsin yada nazikçe uyarırsın oda sana pişkin pişkin güler ilk tepki olarak ,ama işe yaramaz,offf offf sinirlenirsin sadece ,eve gelip ben sadece bugün kendim oldum demek iyi hissettirmiyo beni,neyse dolmuşum ben iyice, depresyondayım sanırım ben,evde kapalı kalmaktan olsa gerek...iyi olcam biliyorumneutrali5

comte 03-05-2009 04:05 PM

Siz kendinizle ilgili ne düşünüyorsanız, başkaları da sizinle ilgili öyle düşünür.

İletişim, bilinçaltı düzeyde gerçekleşir. Birlikte olduğumuz insanlar, bizden mutlaka bir parça taşırlar.Bizden bir şey yansıtmadıkça, birini sevmemiz ya da ona kızmamız mümkün değil. Yabancı bir yazarın sözü bu.

İç dünyamızı değiştirdiğimizde dış dünyamız da değişir diye devam ediyor.Sizin, hassaslık sorununuz varsa, bununla ilgili kişiler çıkar karşınıza. Tacizle ilgili korkularınız varsa, bu doğrultuda insanları kendinize çekersiniz.

Yani başkaları bizim istediğimiz rolleri oynar. Herkes ya da her şey bizi geliştirmek için vardır zaten. Bununla ilgili eksik ya da zayıf yönlerimizi değiştirdiğimizde, bu insanlar da ya kaybolur hayatımızdan çıkarlar, ya da tavırlarını değiştirirler. (R.Şanal)

Yani, korkular da bir istektir derin düzeyde. Neye odaklanırsak onu büyütüyoruz ve ona göre insanları çekiyoruz kendimize.super

the desert 03-05-2009 04:15 PM

ya aslında içimiz neys edışımızda da onu yaşarız varya cok doğrru bı tanım bence...ama cok da zor..aslınd abı o kadar da kolay...nasıl başlamamız gerekıo anlayamıorum işte...

gülpor 03-05-2009 04:35 PM

bymehmet slm yazdıklarınıza katılıyorum,sanırım insan kendini koruma adına hep kötüye odaklandığı için okadar şeffaflaşıyorki ister istemez önlem olarak ,yada farkında olmadan,kendinde bu özelliğin olması gerekmiyo,sadece sinirlendiğim şeyleri düşündüğümde kendime çekiyorum,bu okadar zorki düşünmeden bu durumu atlatmak,ama şunu bilinki şimdi daha iyiyim,eski halimi hatırlıyorumda,karamsar kadın,e şu anki halim ve böyle bir yeri çekmem normal ama düzelmeye çalışıyorum ve depresif hallerimdede foruma yazıyorum rahatlamak adına...(bu arada çocukluğum sürekli olumsuz düşüncelerin geçtiği bi ortamda büyüdüğüm için ,şuanki geldiğim nokta başarı gibi geliyo bana)hoşçakalın

Siyahça 03-05-2009 06:09 PM

hep beraber iyi olacağız gülpor..ben buna bugün birkez daha inandım...
çok eskiden beraber çalıştığım biri vardı...kendinden başkasını önemsemeyen, dediğim dedik otoriter bir tip...beraber paylaştığımız alanları o yönetmeye kalkardı, sürekli istekleri olurdu...amirim birgün beni yanına çağırdı ve şöyle dedi; bu kadını sen de ben de idare edeceğiz...ben biliyorum ki sen haklısın ama lanet kadın öyle şirretki, şimdi istediğini yapmasam benimle de uğraşır, çenesiyle iftirasıyla başa çıkamayız, idare et!
o gün anladım ki etrafımdaki insanlar kibarlığımı, nezaketimi, hassaslığımı haketmiyor! çünkü bildikleri tek dil var, yalnız onu anlıyorlar: kabalık! bencillik! Vs!
belki söylediklerim çok yanlış, bu forumun anlayışına ya da mehmet beyin söylediklerine ters...ama bana o sıralar iyi gelecek tek gerçek buydu...değerli bir vazoyu kütüphanemin ne kadar en üst rafına koyarsam, düştüğünde hem onun canı çok acır hem ben çok şey yitiririm...ama vazo en alt rafta kalsa, düştüğünde kırılmayabilir, hem o hem ben üzülmeyiz...hakedene hakettiği kadar değer...(asla benden daha az değil, çünkü ben ve o aynayız)...ama öğrendim ki kendimden de fazla değer vermemeli...

Belgin ∞ 03-05-2009 06:21 PM

'Değer verdik yeteri kadar, artık herkes ederi kadar' sözünü yazdıklarına uygun olduğu için sana armağan ediyorum Siyahça'cım.

Siyahça 03-05-2009 06:27 PM

aldım başımın üstüne koydum redflowers...teşekkür ederim..actionsmile

comte 03-05-2009 07:00 PM

Siyahça, sana katılıyorum.super

Birine aşırı değer vermek, aslında hem onu hem de kendimizi ezmemize sebep olur.

Her şeyin bir değeri vardır hayatta. Bir demire altın değeri veremeyiz. Versek de o demirdir en nihayetinde.

Birine ya da bir şeye aşırı değer vermemiz, bizdeki bir ekiskliği de gösterir aynı zamanda. Birine aşırı değer veririz, çünkü, bizim kendimize güven duymayla ilgili eksiğimiz vardır, yalnızlık korkumuz vardır, o kişiden bir beklentimiz vardır vs.

O olmadığında, aynı değeri bir başka şeye ya da bir başka kişiye yükleriz. Bu böyle sürer gider. Zaten mesele de bu bence. Kendi değerimizin farkına varırsak, kendimizi değerli olarak görürsek buna gerek de kalmaz.

Kendimize değer vermek, güvenmekle, bencilliği-egositliği birbirine karıştırmamak gerekir.

O bahsedilen kadın, kendine güvenen biri değil, korkusu olan bir kadın bence. Her şeyi ve her kesi kontrol altında tutabilmek için çeşitli yollara başvuruyor. İftiara atabiliyor, olay çıkartabiliyor. Bunun kendine güvenle değil, tamamen bir korkuyla alakası var.Hatta, değersizlik ve kendine güven korkusu var diyebilirim.

Her şeyi ve herkesi kontrol etmeye çalışıyor çünkü, değerli ve ne kadar kendine güvenen birisi olduğunu kendine ve size ıspatlayabilsin.(ıspatlayamazsa çeşitli kendine güvensizlik ve değersizlik korkusu ortaya çıkacak) Dediklerini yaptırmaya çalışıyor, çünkü dedikleri yapılırsa, otorite korkusu ortaya çıkmayacak. Bu korkularının ortaya çıkmaması için de (bunlarla başetmek gücü yok belli ki) elinden gelen her türlü şeyi yapabiliyor.super

Kendine güvenmek,değil bunun adı. Tamamen oluşturduğu bir çizgiyi korumak adına yapılan bencillik.Herkesi de bu yolla korkutup bu çizgiyi korumuş oluyor.

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz.Yoksa saf olalıım, pollyannacılık oynayalım mantığı değil. Akıllı ve ze güçlü olalım. Yerinde tepki verip kendimizi ifade edebilelim ki, herkes de bize bunun ışığında davransın.super

Siyahça 03-05-2009 07:46 PM

ohhh çok rahatladım! bir an yanlış anlaşılacağım, ya da düşüncem çok katı, bencilce olarak değerlendirilecek diye korktum...(hah işte bu da bir özgüven eksikliği dl78)

hani avatardaki abi çok sinirli bakıyor, e yazdıkları da çok ciddi, kitap gibi...korktum işte..hööyyyttt! gibi bir cevap alsam şaşırmazdım..utananadam

neyse gülpor arkadaşım demek ki doğru yoldayız; ezip geçeceğiz bundan sonra! sevinclik8908

the desert 03-05-2009 08:03 PM

Alemsın sen ya siyahça:D

comte 03-05-2009 08:19 PM

Avatardaki abi de ben oluyorum herhalde.sevincli

Genelde kitap dili gibi yazıyorum ya malesef. Bakışlarımda da bir tebessüm var ama, sanırım ciddi gibi çıkmış.

Dağıtalım bu ciddiyeti bari..guitar

erdal 03-05-2009 10:05 PM

Alıntı: O bahsedilen kadın, kendine güvenen biri değil, korkusu olan bir kadın bence. Her şeyi ve her kesi kontrol altında tutabilmek için çeşitli yollara başvuruyor. İftiara atabiliyor, olay çıkartabiliyor. Bunun kendine güvenle değil, tamamen bir korkuyla alakası var.Hatta, değersizlik ve kendine güven korkusu var diyebilirim.

Her şeyi ve herkesi kontrol etmeye çalışıyor çünkü, değerli ve ne kadar kendine güvenen birisi olduğunu kendine ve size ıspatlayabilsin.(ıspatlayamazsa çeşitli kendine güvensizlik ve değersizlik korkusu ortaya çıkacak) Dediklerini yaptırmaya çalışıyor, çünkü dedikleri yapılırsa, otorite korkusu ortaya çıkmayacak. Bu korkularının ortaya çıkmaması için de (bunlarla başetmek gücü yok belli ki) elinden gelen her türlü şeyi yapabiliyor.

Kendine güvenmek,değil bunun adı. Tamamen oluşturduğu bir çizgiyi korumak adına yapılan bencillik.Herkesi de bu yolla korkutup bu çizgiyi korumuş oluyor.

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz.Yoksa saf olalıım, pollyannacılık oynayalım mantığı değil. Akıllı ve ze güçlü olalım. Yerinde tepki verip kendimizi ifade edebilelim ki, herkes de bize bunun ışığında davransın.

Girdiğimiz her ortamda bu tip insanlardan muhakkak oluyor, ve bu insanlarla geçinmek ''imkansız'' olduğu içinde, bize iki seçenek kalıyor; ya ''bana bulaşmasın'', diyerek alttan almak, yada onun seviyesine inmek.İşin kötü tarafı insanlıktan nasibini almış insanlar için her iki şeçenekte mutsuzluk verici. Aslında böyle kişilere toplum olarak tepki göstersek örneğin; işyerinde çalışanlara baskıcı tutumu olan kişilere (amir, müdür, işçi vs..) diğer çalışanlar örgütlenip tepki gösterebilirlerse sorun aşılabir. Tabii bunun da bazı sakıncaları (komünist,çıban başı vs.. ilan edilebiliriz) var. Yani kişisel olarak göstereceğimiz tepki büyük olasılıkla hiç bir işe yaramayacak, sonuçta üzülen taraf yine biz olacağız.

aquariel 04-05-2009 12:22 AM

Sevgili Gulpor,
bir hikaye vardir, belki bilirsin; adam buyuk oglunu evlendirecek ama oyle bir dugun yapiyor ki masada kus sutu bile eksik degil. Sonra insanlar yavas yavas evlerine giderlerken gizlenip konusmalari dinliyor. Kimisi ne gerek vardi bu kadar ihtisama, kimisi gorgusuz ne olacak gibi yorumlar yapiyorlar. Tabii adamcagiz cok uzuluyor.
Derken ortanca oglu evlenmeye karar veriyor. Onceki yasadiklarini hatirlayinca oglunun dugununu sade ve basit bir sekilde hazirliyor. Yine insanlar giderken gizlenip dinliyor. Bu seferki konusmalar soyle; aaa ne cimri insan biraz harcar canim. Yoksa parasi mi bitti, yazik yazik.
Sonunda kucuk oglani evlendirirken ne fazla ne az guzel bir dugun hazirliyor. Tabii yine konusmalar amaaan pasta guzel degildi, gordunuz mu gelinlik nasildi?
Kisacasi sen insanlarin dusuncelerini onemsemeye devam edersen cok uzulursun. Ben universitede biraktim acaba insanlar benim icin ne dusunuyor diye yorulmayi. Hayat senin adim atmadan once yarin bu hareketimin sonucu beni uzebilir mi diye dusun. Yoksa su ne der, bu ne ister dersen kimseyi memnun edemezsin.

gökkuşağı15 04-05-2009 02:14 AM

sevgili gurpol
oncelikle gecmis olsun....
yanlis anlma soyle ol boyle ol vs demiyorum kimsenin hattine dusmez kimseye akil vermek ve yargilamak bunlar kucuk dusunenlerin isi ...
herkes bir sekilde kendini herkese acmamali ve dolayi ilede herkesin fikrini onemsemelinin dile getirilme cabalari idi benim ki ...aman canim anlatamadiysamda yazmayi hic sevmem ondandir ......
bak burda kac kisi dokuldu .....seni tanimiyoruz bile ...
osho ne demis dunyanin bir tek derdi var o da sensin....
baskalrinin hatalari bizi ilgilendirmez..sevgi ve ilgiyide once kendimeze biz verecegiz.....
ben sinir koyarim insanlara asan olursa muatap olmam....
bu arada laf aramizda kimse duymasin asla cadaloz degilim tam tersi.............yim.
o onlarin kendi cadalozlugu....
neyse cok uzadi saglikla kal ......sevgiler
aziz nesin ne demisti.....

gülpor 04-05-2009 02:17 AM

Alıntı:

aquariel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461430)
Sevgili Gulpor,
bir hikaye vardir, belki bilirsin; adam buyuk oglunu evlendirecek ama oyle bir dugun yapiyor ki masada kus sutu bile eksik degil. Sonra insanlar yavas yavas evlerine giderlerken gizlenip konusmalari dinliyor. Kimisi ne gerek vardi bu kadar ihtisama, kimisi gorgusuz ne olacak gibi yorumlar yapiyorlar. Tabii adamcagiz cok uzuluyor.
Derken ortanca oglu evlenmeye karar veriyor. Onceki yasadiklarini hatirlayinca oglunun dugununu sade ve basit bir sekilde hazirliyor. Yine insanlar giderken gizlenip dinliyor. Bu seferki konusmalar soyle; aaa ne cimri insan biraz harcar canim. Yoksa parasi mi bitti, yazik yazik.
Sonunda kucuk oglani evlendirirken ne fazla ne az guzel bir dugun hazirliyor. Tabii yine konusmalar amaaan pasta guzel degildi, gordunuz mu gelinlik nasildi?
Kisacasi sen insanlarin dusuncelerini onemsemeye devam edersen cok uzulursun. Ben universitede biraktim acaba insanlar benim icin ne dusunuyor diye yorulmayi. Hayat senin adim atmadan once yarin bu hareketimin sonucu beni uzebilir mi diye dusun. Yoksa su ne der, bu ne ister dersen kimseyi memnun edemezsin.

slm arkadaşım,benim sorunum başkalarının ne düşündüğü değil zaten,bulunduğum yerle benim aynı frekansta olmamamız,vs.beni anlamadığın için ve yukardaki hikayeyi yazdığın için çokda bişey yazmak istemiyorum ama,yinede ilgin için sağol belki almam gereken bi ders vardır yazdığında diye düşüncem,bu hikayeyi daha önceden duymuş olsamda...sevgiyle kal

gökkuşağı15 04-05-2009 02:18 AM

sevgili gurpol
yazimdaki ellibin harf hatasi icin kusura bakma uyku saatim coktan gectiiiii..............
harfler birbirine girdi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,sevgiler.

gülpor 04-05-2009 02:31 AM

Alıntı:

gökkuşağı15 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461441)
sevgili gurpol
oncelikle gecmis olsun....
yanlis anlma soyle ol boyle ol vs demiyorum kimsenin hattine dusmez kimseye akil vermek ve yargilamak bunlar kucuk dusunenlerin isi ...
herkes bir sekilde kendini herkese acmamali ve dolayi ilede herkesin fikrini onemsemelinin dile getirilme cabalari idi benim ki ...aman canim anlatamadiysamda yazmayi hic sevmem ondandir ......
bak burda kac kisi dokuldu .....seni tanimiyoruz bile ...
osho ne demis dunyanin bir tek derdi var o da sensin....
baskalrinin hatalari bizi ilgilendirmez..sevgi ve ilgiyide once kendimeze biz verecegiz.....
ben sinir koyarim insanlara asan olursa muatap olmam....
bu arada laf aramizda kimse duymasin asla cadaloz degilim tam tersi.............yim.
o onlarin kendi cadalozlugu....
neyse cok uzadi saglikla kal ......sevgiler
aziz nesin ne demisti.....

iyi geceler ,saat geç olduğu için ve uykun geldiği için sanırım ,yazdıklarından hiçbirşey anlamadım amadusun2 ,yinede teşekkür ederim sevgiyle kal arkadaşımrt67

demret 13-05-2009 01:05 PM

gülpor seni çok ii anlıyorum.. böyle insanların karşısında gücünü göster. sertliğini hissetsinler. kimse senin çizdiğin sınırların içine geçemesin .. ama önce sınır çizmelisin. anladığım kadarıyla iyiliğinin kurbanı oluyorsun. iyi olduğunda insanlar senin sınırlarının olmadığını düşünürler. sınırlarını belli edecek davranışlarda ve tutumlarda bulun.. o zaman kimse sana ne yapman gerektiğini söyleyemez.

Belgin ∞ 13-05-2009 01:37 PM

Alıntı:

demret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 462259)
iyi olduğunda insanlar senin sınırlarının olmadığını düşünürler. sınırlarını belli edecek davranışlarda ve tutumlarda bulun.. o zaman kimse sana ne yapman gerektiğini söyleyemez.

Bu cümleleri biraz daha açabilir misiniz? Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım sanırım.

Sevgiler.

gülpor 13-05-2009 02:40 PM

Alıntı:

demret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 462259)
gülpor seni çok ii anlıyorum.. böyle insanların karşısında gücünü göster. sertliğini hissetsinler. kimse senin çizdiğin sınırların içine geçemesin .. ama önce sınır çizmelisin. anladığım kadarıyla iyiliğinin kurbanı oluyorsun. iyi olduğunda insanlar senin sınırlarının olmadığını düşünürler. sınırlarını belli edecek davranışlarda ve tutumlarda bulun.. o zaman kimse sana ne yapman gerektiğini söyleyemez.

demret slm,bu konuyu açtığımdaki ruh halimle şuanki aynı değil,dolayısıyla arkadaşların tavsiyeleri vede kendi çözümlerimle kendimi çok daha iyi hissediyorum,hatta artık kafama bile takmıyorumsmileydance...diyeceksin ki değişen ne ?değişen bişey yok ...etrafımdaki insanlar aynı,fakat ben aynı değilimsevincli,çünkü artık başkalarının kendini ifade ediş şekillerini kafama takmıyorum,rahatsız olduğum konularda insanları kırmadan tepkimi o anda veriyorum sorun çözülüyo,ve tekrarlanmıyo956k,işin iyi yanı bunu kötü olmadan ,yada bazı arkadaşların dediği gibi cadalozy789olmadan yapıyorum...sanırım çözüm, ruhun ve bedeninin aynı yerde ve anda yaşaması ,böyle daha mutluyum,sevgiler actionsmileilgine teşekkür ederim...

OPTİMİS 13-05-2009 03:53 PM

Görünmezlik hissi,NEZAKET-NAZİKLİK,hep verici/bağışlayıcı olmak !
Gerçek anlamda Aşağılık kompleksinin ve sosyal fobinin süslenmiş cümlelere dökülmüş halidir.
Fulu olmak,sis perdesinin arkasında durmak,saldıracağı var sayılanların hedefini şaşıracağını,isabet almadan yanından yörenden geçiştireceğini ummak bilinçli aklın kabullenemeyeceği davranış biçimleridir.
Bilinç altına çakılı olan dış dünyada değersizlik hissi,bilinçli aklında buğulanmasını sağlayarak savunma mekanizması yaratır.
En doğru çözüm doğru tanımlamayı yapacak yetkin uzmanlarca bilinç altındaki arızanın tesbit ve tedavisidir.
İş yerindeki şirretse derinlemesine kişi ile ilgili bilgim olmasada Pasif-ağrasif rahatsızlığının çevresince sindirilmesi,içselleştirilmesi ve bir nevi normal davranış biçimi olarak alğılanmasıdır.

Siyahça 13-05-2009 06:40 PM

Alıntı:

OPTİMİS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 462282)
Görünmezlik hissi,NEZAKET-NAZİKLİK,hep verici/bağışlayıcı olmak !
Gerçek anlamda Aşağılık kompleksinin ve sosyal fobinin süslenmiş cümlelere dökülmüş halidir.

yazınızın, yoğun gayretim sonucu anlamlandırabildiğim kısmını sizle birlikte analiz etmek isterim;
tabi söyleyeceklerim sadece kendi hislerimle ilgili olan ifadeler olacak...
sosyal fobim olduğu doğru olabilir, her ne kadar psikolojik teşhis konusunda cahilsem de ve bu derece rahat teşhisler konmasını doğru bulmasam da, haklı olabilirsiniz, çok canayakın biri sayılmam...
aşağılık kompleksine sahip olduğumu açıkcası bazen ben de düşünüyorum...maalesef özgüven verilerek yetiştirilmek şöyle dursun, kendi kendimize geliştirdiğimiz azbuçuk özgüven varsa da ailemiz onu da silip süpürmeyi başarmıştır! kimseyi suçlamam çünkü onlar da aynı şekilde yetiştirildiler, alışık oldukları eğitme stratejisi buydu...
biliyor musunuz belki bunlar benim sorun dağlarımın sadece en küçük tepeleridir! kimseyi kendime acındırmaya ihtiyacım yok, ama yaşadıklarımı yaşayan biri kesinlikle daha az zararla kurtulamazdı!
sorunlarımı, eksikliklerimi inkar etmek aklımdan geçmedi, çünkü ben üzerini örtmeye çalışsam da onlar orada duruyor...ve bu sitede neden vakit geçirdiğim de az-çok herkesin kendinden dolayı malumu...32 yaşımdayım, 60 yaşıma eğer gelebilirsem, o yaşımda hala şu yukarıdaki cümleleri kuruyor olmak istemem! sebep bu...
şimdi gelelim cümlenizde beni inciten noktaya;
ben sorunumu bu kadar açık yüreklilikle bunca insanın önünde kabullenmişsem, ve üstelik siz gibi birkaç üstün psikoloji bilgili, hayat uzmanı insanın benzer sözlerini işitmeyi göze almışsam, problemlerimi süslemeye ya da sizin sandığınız gibi bol janjanlı edebi cümlelerle ifade etmeye ihtiyacım yoktur! yani dile getirdiğim sorunlar gayet süssüz, gayet yalın, gayet gerçektir!

basitçe ve anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım ama umarım yine de sizle aynı dili konuşabilmişizdir....

gülpor 13-05-2009 10:37 PM

Alıntı:

Siyahça Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 462300)
yazınızın, yoğun gayretim sonucu anlamlandırabildiğim kısmını sizle birlikte analiz etmek isterim;
tabi söyleyeceklerim sadece kendi hislerimle ilgili olan ifadeler olacak...
sosyal fobim olduğu doğru olabilir, her ne kadar psikolojik teşhis konusunda cahilsem de ve bu derece rahat teşhisler konmasını doğru bulmasam da, haklı olabilirsiniz, çok canayakın biri sayılmam...
aşağılık kompleksine sahip olduğumu açıkcası bazen ben de düşünüyorum...maalesef özgüven verilerek yetiştirilmek şöyle dursun, kendi kendimize geliştirdiğimiz azbuçuk özgüven varsa da ailemiz onu da silip süpürmeyi başarmıştır! kimseyi suçlamam çünkü onlar da aynı şekilde yetiştirildiler, alışık oldukları eğitme stratejisi buydu...
biliyor musunuz belki bunlar benim sorun dağlarımın sadece en küçük tepeleridir! kimseyi kendime acındırmaya ihtiyacım yok, ama yaşadıklarımı yaşayan biri kesinlikle daha az zararla kurtulamazdı!
sorunlarımı, eksikliklerimi inkar etmek aklımdan geçmedi, çünkü ben üzerini örtmeye çalışsam da onlar orada duruyor...ve bu sitede neden vakit geçirdiğim de az-çok herkesin kendinden dolayı malumu...32 yaşımdayım, 60 yaşıma eğer gelebilirsem, o yaşımda hala şu yukarıdaki cümleleri kuruyor olmak istemem! sebep bu...
şimdi gelelim cümlenizde beni inciten noktaya;
ben sorunumu bu kadar açık yüreklilikle bunca insanın önünde kabullenmişsem, ve üstelik siz gibi birkaç üstün psikoloji bilgili, hayat uzmanı insanın benzer sözlerini işitmeyi göze almışsam, problemlerimi süslemeye ya da sizin sandığınız gibi bol janjanlı edebi cümlelerle ifade etmeye ihtiyacım yoktur! yani dile getirdiğim sorunlar gayet süssüz, gayet yalın, gayet gerçektir!

basitçe ve anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım ama umarım yine de sizle aynı dili konuşabilmişizdir....

siyahça slm,bence forumda tanıdığım en sıcak ,ayrıca bir o kadarda ince esprileri olan bir üyesin arkadaşım ,senin bu yazdıklarından benim anladığım,senin kendine özgüveni olan ,güçlü bir insan olduğundur,çünkü yazdıkların gayet açık ve kendini çok iyi tanıyan bir insanın ifadeleridir,sıcak enerjin yazdıklarından anlaşılıyor,normalde yazmazdım ama senin üzüldüğünü hissettiğim için bunları bilmeni istedim,doğallığını hiç kaybetme ,hayat üzülmeye değecek kadar uzun değil,artık mutlu olma zamanı...uy897sevgiyle arkadaşımsmil56

Siyahça 13-05-2009 10:53 PM

teşekkür ederim arkadaşım...sözlerin benim için değerli, evet hayat gerçekten çok güzel ve kısa...
mucizelerle dolu bir hayatı sihirsiz bitirmeyiz dilerim...

not: seni sefüom...sevincli

OPTİMİS 13-05-2009 11:32 PM

O tanımlar bir genellemeydi.Şahsına yönelik incitme amaçlı değildi fakat alınganlık gösterdiğine göre doğru tonlayamadım.
Yazıda bahsedilen konu ile ilgili gelenekçi eğitim kurbanlarının bir çoğu taşıdığı yükün farkına varmadan,yardım almadan heba oluyor.
Evdeki ütü ağrızalandığında görevini yapacak sıcaklığa ulaşmadan metal kısmın ağırlığı ile kıyafet ütülemeye kalkmakta bir şeçimdir.
Sosyal ilişkilerde cebir ve şiddete maruz kalmamak için UNUTMAYA-BAĞIŞLAMAYA-HAKKEDİLMEDİĞİ HALDE TÖLARANSLI OLMAYA-VERMEYE,VERMEYE,VERMEYE,almadan vermeye bir ağrıza olarak bakılmıyorsa,ben kolay tanım koyanlardan ukalalardan bir örnek olarak yazınızı hakketmişimdir.
Ütünüzü kendiniz tamir ederken bütün aksamlarını,bütün civatalarını uygu tornavida ve uygun alet yokken söküp teker teker test ederek ağrızanın kaynağına ulaşmaya çalışırken bağzı paraçaları deforme edecek,bağzılarını kaybedecek,ağrızayı tesbit etsenizde ütüyü bütün haline getirirken çok zorlanacaksınız.
Umarım buğün ve atmış yaşında hakkettiğiniz HUZUR,mutluluğu yaşarsınız.

Siyahça 14-05-2009 12:17 AM

beni anlamış olmanıza çok sevindim...aynı zamanda zekanızın parlaklığını gördüğümden size olan hayranlığım ve sevgim bir kat daha arttı...

ve haklısınız; büyük harfle yazmış olduklarınızın hepsi bence de birer ağrızadır...ya da en azından arıza...
ve lütfen kendinize haksızlık etmeyin, ukala olduğunuzu düşünmek benim kusurumdu...

ama lütfen en azından şu noktada anlaşalım;
ben, evdeki ütüm ağrıza yaptığında onu söküp, tamir etmeye kalkmayayım ve siz de ütünüzü SIRF BOZULDUĞU İÇİN YERDEN YERE VURMAYIN...çünkü belki de bozulmak onun seçimi değildi!

duanız için size minnettarım.peki 60 yaşımda huzurlu ve sapasağlam olmam için bildiğiniz iyi bir tamir yöntemi var mı?

espiri852 17-05-2009 03:36 AM

arkadasım cadaloz huysuz biri olmayı isteme bunun neresi ii sen kendine güvenini artır gerisi gelir olumlu bi şekilde degişmeyi iste

comte 17-05-2009 11:27 AM

Ütüyü bir tamirciye götürdüğünüz zaman, tamirci arızasını halledecektir. Sonra düğmesine basarsınız, ayarlarsınız görevini yerine getirir.

Tamirci dediğiniz doktora gittiğimizde, doktor da şöyle yapın böyle düşünün diyecektir. Yani kendisi halletmeyecektir. Kendisi halledemez. Sadece doktor değil, hiç kimse bizi düzeltemez. Peygamberler bile yol gösterici olarak gönderilmiş.super

O halde, İnsan beyni ne bir ütüyle ne de başka bir alet edevatla örneklendirilebilir. Örneklendirilemeyecek kadar mükemmel ve kusursuzdur.

Herkesin, kendine has bir bakış açısı olduğundan, herkesin gelişimi ve değişimi kendine uygun olmalıdır. Kimine EFT iyi gelirken, kimine itici geliyor. Kimine Hipnoz iyi gelirken, diğerine saçma gelebiliyor.

Kişinin kendine hitap eden tekniği, yazarları, fikirleri iyi değerlendirip bu yoldan gitmesi lazım bence. Buradaki bilgiler genel. Ama bir çok yol var. Bunların hepsi tali yol. Ama hepsi de ana yola götüren yollardan.

Kimine göre de, onların sıkıntıları kutsal. Bu sıkıntılar olmazsa belki boşluğa düşecekler. Belki ilgi görmeyecekler. Belki de bundan farkında olmadan zevk alıyorlar. İşte bunu kişinin ancak kendisi bilebilir.super

Siyahça 17-05-2009 12:09 PM

çok güzel ifade etmişsiniz mehmet arkadaşım...

(ayrıca resim de şimdi daha iyi..sevincli)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:57 AM.