Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim

Uyarılar

Alternatif Kişisel Gelişim kişisel gelişim konuşma, kişisel gelişim, kişisel gelişim ve kişisel başarı, mesleki gelişim kişisel gelişim, kişisel gelişim başarı, kişisel gelişim özgüven, kişisel gelişim makaleler, çocuk kişisel gelişim,

ayurveda...

Kişisel Gelişim Klubü ve Alternatif Kişisel Gelişim ayurveda... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ayurveda nedir? Ayurveda, kendinizi tanıyarak ve kendinize bakarak günlük hayatınıza ahenk katma sanatıdır Ayurveda kelimesi eski Hint dili olan Sanskritçe’den gelmektedir ve “Hayat Bilimi” şeklinde ifade edilebilir. Ayurveda hayat manasına gelen “ayus” ve bilgi veya bilim manasına gelen “veda” kelimelerinden ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Alternatif Kişisel Gelişim telkin cd indir izle İstanbul Alternatif Kişisel Gelişim nerededir kimdir Alternatif Kişisel Gelişim çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Alternatif Kişisel Gelişim hipnoz Alternatif Kişisel Gelişim olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Alternatif Kişisel Gelişim hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Alternatif Kişisel Gelişim kuantum düşünce kitap haberi

ayurveda...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-12-2007, 09:43 PM   #1 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart ayurveda...

Ayurveda nedir?

Ayurveda, kendinizi tanıyarak ve kendinize bakarak günlük hayatınıza ahenk katma sanatıdır

Ayurveda kelimesi eski Hint dili olan Sanskritçe’den gelmektedir ve “Hayat Bilimi” şeklinde ifade edilebilir. Ayurveda hayat manasına gelen “ayus” ve bilgi veya bilim manasına gelen “veda” kelimelerinden oluşmaktadır. Ayurveda prensipleri, insanın kendi hayatını ve sağlığını iyileştirebilecek yetiye sahip olduğunu vurgular. Ayurveda’cılar hayatın ya da ayus’un dört elzem bileşenden oluştuğunu savunurlar; zihin, beden, duyular ve ruh.



Ayurveda sadece fiziksel bulgulardan ibaret değildir, aynı zamanda ruhsal, zihinsel ve duygusal sağlık hakkında da kapsamlı bir bilgi ağı sunar. Ayurveda’nın geleneksel iyileştirme sistemi beden, ruh ve akıl arasındaki denge teorisine dayanmaktadır.

Ayurveda’nın iki temel amacı:

Sağlıklı olanların sağlığının korunması
Hasta olanların iyileştirilmesi
Ayurveda’ya göre depresyon, vesvese, sinirlilik ve uykusuzluk gibi problemler esas olarak zihinsel ve ruhsal rahatsızlıklardan kaynaklanmaktadır. Ayurveda, bu rahatsızlıklardan uzak kalmanın doğru hayat tarzını adapte etmekten geçtiğini savunur. Doğal denge içinde yaşamak için gerekli olan diyeti, hayat tarzını, hareketleri ve aktiviteleri öğretir.

Ayurveda, doğadaki beş temel elementi boşluk/uzay (akash), hava (vayu), ateş (agni), su (jala) ve toprak (prithvi) olarak ifade eder. Buna göre sağlık, bu beş elementin vücudumuzda tamamen dengede olduğu durumdur. Hastalıklar ise bu elementlerin arasındaki dengenin bozulmasından ortaya çıkmaktadır.

Dosha yapısı:

Elementler insanda biyolojik güçler (dosha’lar) olarak bilinen vata, pitta ve kapha şeklinde kendilerini gösterirler.

Vata hava ve boşluk elementlerinden oluşur ve respirasyon, dolaşım ve düşünce gibi bedenin hareketsel fonksiyonlarından sorumludur. Duygusal olarak da yaratıcılık, esneklik, korku ve vesvese gibi kavramları kapsar.

Pitta ateş ve su elementlerinden oluşmaktadır ve besinlerin ve hayat deneyimlerinin sindirilmesi, açlık ve susuzluk gibi metabolizmayla ilgili fonksiyonlardan sorumludur. Duygusal bağlamda cesaret, hız, kızgınlık ve gurur gibi kavramlarla ilintilidir.

Kapha ise su ve toprak elementlerinden meydana gelir, uyumdan sorumludur ve vücudun yapısını sağlar. Sevgi, bağlılık, hırs ve kıskançlık gibi duyguları barındırır.

Ayurveda’ya göre herkes bu dosha’ların farklı kombinasyonlarıyla doğar ve bu yapıya prakriti denir.

Ayurveda’nın hayata yaklaşımı, vücudun ihtiyaçlarına kulak verip onları karşılamak, zihinsel ve duygusal durumunuzun farkına varıp onları dengelemek ve ruhunuzla olan ilişkinizi derinleştirmek ile açıklanabilir. Bunu yapabilecek tek kişi sizsiniz ve işe kendinizi tanımaktan başlayabilirsiniz.


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-2007, 12:22 PM   #2 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: ayurveda...

AYURVEDA ve MASAJ


--------------------------------------------------------------------------------

Ayurveda 5000 yıllık bir Hint bilimi olup dünyada en eski iyileştirme sistemidir. Kelime anlamı ayur yaşam veda bilim yani yaşam bilimi demektir.

Ayurveda ile, ruhun temizlenmesi,zihnin arındırılması, immun sistemin güçlendirilmesi bedeninin canlanması ve dolayısıyla olası rahatsızlıklardan kurtulunabilinir.
Doğru seçilmiş bir ayurvedik masaj yağı ile vücudumuzun vata, pitta, kapha doshalarını (beden tipleri) dengeler ,sıvı, kan, kas, yağ, kemik,ilik ve meni den oluşan dhatularını (doku) besler.

    

Ayurvedik masaj yağları genel olarak susam biraz da Hindistan cevizi özlerinin çeşitli bitkilerle saatlerce kaynatılıp damıtılmasıyla oluşur.

Bu yağların en önemli özelliği A, E, B kompleks vitaminlerinden,özellikle kalsiyum ve demir minerallerinden,antioksidanlardan ve lesitin açısından çok zengin olmalarıdır. Yağlar masaj sırasında lenflere kadar girip kasları rahatlatır eklemleri açar kan dolaşımını hızlandırır enerji akışını güçlendirerek vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Ayurveda felsefesine göre sağlıklı bir beden için masajın iki önemli rolü vardır.

1- Hücre ve dokuların beslenmesi,
2- Zihin ve bedenin arındırılması 

       
  Alıntı ile Cevapla
Alt 25-12-2007, 01:06 AM   #3 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 284
Tesekkür: 1
84 Mesajinıza toplam 203 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fatale will become famous soon enoughfatale will become famous soon enough
Standart Ynt: ayurveda...

Peki siz ayurvedik çaylardan da yapıyor musunuz?Bunu geçen akşam bir arkadaşımdan öğrendim ve internetten şöyle bir açıklama ve tarif buldum:))
Siz zaten biliyorsunuzdur ama benim gibi bilmeyenler için:)

YOGİ ÇAYI

Hintli yogilerin içtiği baharatlı bir çaydır. Sıcakk olarak tüketildiği için insanın içini ısıtır. Ayurvedik bir çay olan yogi çayı, yoğun baharatların karışımından oluşmaktadır. Bu çayı hazırlamak için ufak bir tencereye bir parça kabuk tarçın, 4-5 kakule tanesi, 1 ufak kök zencefil, 2 karanfil ve 4-5 adet tane karabiber koyun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip 5 dakika kadar kaynattıktan sonra dilerseniz içine 1 tatlı kaşığı siyah çay ekleyip biraz demlendirip süzün. Dilerseniz sütle karıştırıp sıcak olarak için. Tercih sizin.

doğadanşifaya
__________________
Yaşadığım her gün için, tüm yaşadıklarım ve yaşayacaklarım için şükürler olsun...
fatale isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


ayurveda...

Kişisel Gelişim Klubü ve Alternatif Kişisel Gelişim ayurveda... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ayurveda nedir? Ayurveda, kendinizi tanıyarak ve kendinize bakarak günlük hayatınıza ahenk katma sanatıdır Ayurveda kelimesi eski Hint dili olan Sanskritçe’den gelmektedir ve “Hayat Bilimi” şeklinde ifade edilebilir. Ayurveda hayat manasına gelen “ayus” ve bilgi veya bilim manasına gelen “veda” kelimelerinden ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Alternatif Kişisel Gelişim telkin cd indir izle İstanbul Alternatif Kişisel Gelişim nerededir kimdir Alternatif Kişisel Gelişim çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Alternatif Kişisel Gelişim hipnoz Alternatif Kişisel Gelişim olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Alternatif Kişisel Gelişim hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Alternatif Kişisel Gelişim kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.