Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Alternatif Kişisel Gelişim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/)
-   -   SEDONA YÖNTEMİYLE DUYGULARI SERBEST BIRAKMAK (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/2175-sedona-yontemiyle-duygulari-serbest-birakmak.html)

izmirli035 06-04-2008 10:48 PM

Ynt: SEDONA YÖNTEMİYLE DUYGULARI SERBEST BIRAKMAK

ben bu sedona yonteminin nasil yapildigini anlamadim
hocam bana biraz teknik bilgiler verir misin??
mesela sen nasil yapiyorsun??
simdiden çok tesekkurler!!

keops 07-04-2008 05:40 PM

sedona duyguyu iyice hissetmek demek yani hangi duyguyu hissedersek hissedelim ondan kaçmamak demek
bir duygu hissettiğinizde o duyguyu bastırmak için gidip alışveriş v.b şeyler yapmak yerine o duyguyla beraber oturun
kendinize iyi bakın
yani KİB

K abul
İ çine girme
B ırakma(serbest bırakma)

bir duyguyu kabul edebilirsiniz
ya da içine girebilirsiniz
ya da serbest bırakabilirsiniz
bunun çeşitli şekilleri var bunun yollarını sedona yöntemi adlı kitaptan öğrenebilirsiniz
ve bu tekniği ugulayan kurby ya da hayal abladanda bilgi alabilirsiniz
duyguyu bırakma işini bazen soru sorarak
bazen imgeleyerek bazense sadece hissederek yani size hangisi uygun geliyorsa o şekilde yapabilirsinz
bazen yaşadığınız duyguyu iki kat arttırmaya çalışmakta işe yarar
çeşitli varyasyonları var...

izmirli035 07-04-2008 08:50 PM

tesekkur ederim keops degerli bilgilerin için!

LioN 08-04-2008 06:52 PM

Sanırım daha çok bu buz kalıbı mekanizması İd Ego Süper Ego da da geçerli idi

gunesim 10-07-2008 03:28 PM

soru sorarak duyguları serbest bırakmayı anlamadım ben. neyi soracağız. istediğimiz şeyimi yoksa hissettiğimiz duygunun sebebinimi?

Belgin ∞ 10-07-2008 03:50 PM

Alıntı:

gunes Nickli Üyeden Alıntı
soru sorarak duyguları serbest bırakmayı anlamadım ben. neyi soracağız. istediğimiz şeyimi yoksa hissettiğimiz duygunun sebebinimi?

''Bugün çok sıkıntılıyım.Peki bu duyguyu bırakabilir miyim?''diye sorarak işe başlarım ve keopsun başta verdiği soruları tekrar ederim kendime.Eğer sıkıntıyı serbest bırakamazsam yinede,serbest bırakma isteğimi bırakmayı denerim.Bize sıkıntı veren duygu üzerine çalışılır bu yöntemle.

Baris 18-07-2008 11:31 PM

Keops verdiğin bilgiler için teşekkürler..

Sedona'nın kitabını okuyordum. Yarıya bile gelemeden bıraktım, şimdi tekrar okuyacağım.
Benim bir iki sorum var:

1) Burda kendime sorular soruyorum diyelim. Mesela; Bu Duyguyu Serbest Bırakabilir miyim? Sordum Kendime Cevam Vermemiz gerekiyor mu illa, yoksa bilinçaltımızdan mı bekliyoruz cevabı, ya da önemli olan soru mu, cevap gelemese de olur mu?
2) Bu Yöntemle Bir inancımızı serbest bırakabilir miyiz? Bırakabilirsek nasıl bırakabiliriz?

Sevgiler

keops 18-07-2008 11:51 PM

Alıntı:

BLETERIA Nickli Üyeden Alıntı

Sedona'nın kitabını okuyordum. Yarıya bile gelemeden bıraktım, şimdi tekrar okuyacağım.
Benim bir iki sorum var:

1) Burda kendime sorular soruyorum diyelim. Mesela; Bu Duyguyu Serbest Bırakabilir miyim? Sordum Kendime Cevam Vermemiz gerekiyor mu illa, yoksa bilinçaltımızdan mı bekliyoruz cevabı, ya da önemli olan soru mu, cevap gelemese de olur mu?
2) Bu Yöntemle Bir inancımızı serbest bırakabilir miyiz? Bırakabilirsek nasıl bırakabiliriz?

Sevgiler

Merhaba Bletaria
Sorulara fazla düşünmeden cevap veriyoruz tabikide bilincimizle evet ya da hayır diye cevaplamamızın bir önemi yok çünkü sorular tuzak sorular
İnançları serbest bırakmakta mümkün ama yeterince duygu boşaltmanız lazım
Çalışmalar sonucu negatif egonuz eridikçe varlık gücünü geçmişteki inanışlardan almak yerine
anın farkındalığından almaya başlarsınız

Baris 18-07-2008 11:56 PM

Alıntı:

keops Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

BLETERIA Nickli Üyeden Alıntı

Benim bir iki sorum var:

Sevgiler

Merhaba Bletaria
Sorulara fazla düşünmeden cevap veriyoruz tabikide bilincimizle evet ya da hayır diye cevaplamamızın bir önemi yok çünkü sorular tuzak sorular
İnançları serbest bırakmakta mümkün ama yeterince duygu boşaltmanız lazım
Çalışmalar sonucu negatif egonuz eridikçe varlık gücünü geçmişteki inanışlardan almak yerine
anın farkındalığından almaya başlarsınız

Cevap için teşekkürler

cananderen 31-08-2008 05:55 PM

bence nasıl yapılacağından çok örnekleme anlatırsanız daha ii anlayabiliriz diye düşünüyorum.burda anlatılanları anlıyorum ama kendime dönünce nasıl yapıcam diyorum dunk56

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:19 AM.