Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2018, 09:35 AM   #2 (permalink)
hytevren
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2018
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 56
Tesekkür: 0
0 Mesajinıza toplam 0 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hytevren is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: ÜRTİKER (KURDEŞEN)

Kurdeşen Hastalığının Çeşitleri Nelerdir?

Kurdeşen hastalığı oluşmasına neden olan faktörlere, hastalığın süresine veya vücuttaki belirtilerine göre çeşitlere ayrılır. Örneğin akut kurdeşene çikolata, süt , yumurta gibi yiyecekler neden olurken; kronik kurdeşen hormonla faktörlerin etkisiyle ortaya çıkar. Kurdeşen hastalığı veya diğer adıyla ürtikerin çeşitleri şunlardır:

Akut Kurdeşen: Hastalığın bu türü en fazla 6 hafta kadar devam etmektedir. Akut kurdeşenin en önemli nedenleri gıda, ilaç ve enfeksiyonlardır. Özellikle balık, yumurta, çilek, çikolata, süt, soya gibi alerjik ihtimali yüksek gıdalar akut kurdeşeni tetikleyebilir. Hastalığın bu türüne böcek sokmaları, çeşitli iç hastalıklar da neden olabilmektedir.
Kronik Kurdeşen: Kronik kurdeşen, akuttan farklı olmak üzere 6 haftadan daha uzun sürebilmektedir. Hastalığın nedenleri akut kurdeşen ile hemen hemen aynıdır. Ancak kronik kurdeşene ayrıca hormonal hastalıklar, otoimmünite, güneş ve sıcak da neden olabilmektedir.
Dermatolojik Kurdeşen: Cildin sert hareketlere maruz kalması neticesinde oluşur. Derinin sert ve sıkı bir şekilde okşanması, deri üzerinde çizik oluşması hastalığa neden olabilir.
Fiziksel Kurdeşen: Hastalığın bu türünde cildin doğrudan etkilenmesi söz konusudur. Aşırı sıcağa ya da soğuğa maruz kalmak, yanlış saatlerde güneş ışınlarını almak, basınç ve terleme gibi birçok nedenden fiziksel kurdeşen oluşabilir. Etkene maruz kaldıktan yaklaşık bir saat sonra hastalık belirtileri görülmeye başlanır.
Genetik Kurdeşen: Aile aracılığıyla yayılma gösteren bu türde aile bireyinden birinde kurdeşen görülmüşse genetik olarak diğer aile bireylerinde de risk vardır. Bu tür kurdeşende ağrı ve şişlik söz konusudur.

Kurdeşen Hastalığından Korunma Yolları Nelerdir?

Kurdeşenden korunmak için en başta stresten uzak durmaya gayret göstermelisiniz. Kurdeşen ve diğer hastalıklara karşı koruyucu olan bir diğer şey beslenmedir. Beslenmede sağlıklı seçimler yaparak birçok hastalıktan korunabilirsiniz. Kurdeşeni tetikleyecek cips, çikolata gibi yağlı ve şekerli gıdaları mümkünse hiç tüketmemelisiniz. Cilde bağlı oluşabilecek kurdeşen hastalığını önlemek için cilt temizliğinize dikkat etmeli; gün aşırı duş almalısınız. Özellikle aşırı sıcak ve soğuklarda cildin korunmasına özen göstermek gerekir. Kurdeşen hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıdan öğrenebilirsiniz: https://bilgihanem.com/kurdesen-hast...urtiker-nedir/
hytevren isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla