Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2017, 11:25 AM   #2 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik

Elinize sağlık.Bu konu ve bu araştırmalar 2000'li yılların başında popüler oldu.İnsan meraklısı olmasa bile bu konuyu öğrenir oldu.

Öğrenme dediğimiz şey aslında kalıcı davranış değişikliği oluşturmak.Çaresizlik araştırma sonuçlarından da görüldüğü üzere kalıcı bir davranış değişikliği haline gelmiş.

Öğrenilen her şey gibi " öğrenilmiş çaresizliğin" yerine başka şeyler öğrenilip konulabilir.Mesele şu ki (ilk öğretimi doksanlı yıllarda bitirdiğim için şimdi durum farklı olabilir) öğretmenler bir kaç iyi öğrenciyi seçip daha iyi yapmak şeklinde tutum izlerler.En alt seviyeyi yükseltmek ve belirli standarda getirmek amaçlanmaz.Bu nedenle öğretimde başarısız olan öğrenci ileri giderken hep sıkıntı yaşar.Ailesinin tarafından desteklenmezse bu durum artık içselleştirilir.

Ülkemizde çok bir şeyin değiştiğini düşünmüyorum ama belki de bilinç artmıştır.İlerleyen dönemde çocuklar daha farklı yetiştirilir.Burada önemli nokta hayatında bir kere bu " öğrenilmiş çaresizlik" bataklığına düşmüş bireylerin kendisini nasıl çıkarabileceği.

Olumlu düşünmek nereye kadar yeterli.Sadece düşünmenin ötesinde deneme yapmak şart. Kızılderilerin dediği gibi daha büyük şekilde çuvallayabilecek azim şart.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla