Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2016, 10:38 AM   #2 (permalink)
firdevsi ala
Yüzbaşı
 
firdevsi ala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 605
Tesekkür: 143
249 Mesajinıza toplam 320 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
firdevsi ala is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sizi mutlu kılacak kadar tatlı hatıranız olsun

Hayatımızda tutunduğumuz yüzlerce düşünce vardır. Ama bu düşüncelerin bazıları, sizi limitler ya da zehirler.. Size tavsiyemiz bu düşüncelerin sizi günden güne bitirmesini izlemeyin..

1. YETERLİ DEĞİLİM

Kendinizi "zeki değilim", "zengin değilim" , "yeteri kadar güzel değilim" gibi düşüncelerle zehirlemeyin. Daha çok kendinize ne olamadığınızı değil, kim olduğunuzu hatırlatın.

Yeterli Değilim



2. AMACIMI KAYBETTİM

Amacınız sizin kaybedebileceğiniz bir olgu değildir. Amacınız sizin bir parçanızdır.Amacınız kalbinizin içindedir.Amacınızı dışarılarda bir yerlerde değil içinizde aramalısınız.Siz nefes alıyorken amacınız da sizinle birlikte nefes alıyor zaten.





3. "GARİP" ŞEKLİNDE NİTELENDİRİLMEK YERİNE HERKES GİBİ OLMALIYIM

Her insan farklıdır. "Herkes şuraya gidiyor, ben de gitmeliyim", "Herkes şunu yapıyor ben de aynısını yapmalıyım" gibi düşünceler benliğinizi köreltir. Başkasının ikinci versiyonu olmaktansa , kendinizin ilk versiyonu olmaya bakın. Ruhunuzun istediği müzikleri dinleyin, kendi tarzınızda kıyafetleri tercih etmeye bakın, kalbinizin götürdüğü yere gidin.

4.KENDİMİ GÜÇSÜZ GÖSTEREMEM

Bütün maskelerinizi ve kostümlerinizi yere bırakın. Saklanmak için kurduğunuz bütün kalelerinizi yıkın. Diğerlerinin sizi tam olarak görmesini sağlayın ve kendinizi 'gerçekten sevilmeye' izinli bırakın. Bütün kusurlarınızla ve güçsüzlüğünüzle.

5. HAYALLERİME KAVUŞMAK İÇİN EĞİTİMİM YETERSİZ

Hiçbir zaman bir lise, ya da üniversite diplamasının yokluğunu önünüzdeki aşılamayacak bir engel olduğunu düşünmeyin. Eğer bir amaç için çok tutkuluysanız ve o amacı yaparken var olduğunuzu hissediyorsanız, zaten bir yolunu bulacaksınız.

6. AMACIMA ULAŞMADAN MUTLU OLAMAYACAĞIM

Kaç insan kendilerine sihirli bir çubuğun değmesini bekleyerek, mutluluğu erteliyor? Mutluluk kader değildir, bir maceradır. Yani mutluluğun gelecekte biryerde olduğu düşüncesini aklınızdan çıkartın. Amacıma ulaşamadan mutlu olamayacağım düşüncesini aklınızdan çıkartın.Şimdi ve burada mutlu olmaya bakın.

7. HAYAT ÇOK ZOR,HEMDE ÇOK

Bu düşünce sizi öyle limitliyor ki, yapılması çok kolay şeyleri bile gözünüzde büyütmenize yol açıyor. Hayatın bilgeliğine güvenin.Hayatın sizden çok daha tecrübeli olduğuna inanın.Tecrübelerinizden öğrenmeyi bilin. Hayatın, size şekil vermesine izin verin.

"Hayat size benliğinize uygun ve size yardımcı olacak deneyimleri yaşatır.Peki bu deneyimlerin size uygun olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Çünkü şu an zaten o deneyimi yaşıyorsunuz."

Eckhart Tolle

8. EBEVEYNLERİM HERŞEY İÇİN BENİ SUÇLUYORLAR

Gücünüzü etrafınızdakilere vermeye son verin ve yaptığınız her şey için sorumluluğu elinize alın.

"Ebeveynlerinizi , sizi yanlış tarafa yönlendirmekte olduğunu düşüncesinin bir son kullanma tarihi vardır; direksiyonu elinize alabilecek kadar büyüdüğünüzde, sorumluluğun sizde olduğunu anlayacaksınız."

J.K. ROWLİNG
9. KİMSENİN BANA YARDIM ETMESİNE GEREK YOK, HERŞEYİ KENDİM YAPABİLİRİM

Diğer insanlardan yardım istemeyi bir zayıflık göstergesi, sadece zayıfların yaptığı bir eylem olarak görmekten vazgeçin. Kimseye ihtiyacım yok, ben güçlü ve hür bir insanım,yapmak istediğim şeyi tek başına yapabilirim düşüncesini bırakıp, nazikce sormayı öğrenmelisiniz. Tek başına yapamayacağınızdan değil, yardım istemenin güçlü ve hür bir insanın yapacağı en cesurca eylemlerden biri olduğunun farkına vardığınızdan.

10. AŞK ÇOK EZİYETLİ, DAHA HİÇ...

Aşk acıtmaz, beklentiler acıtır. Kimse sevgi olmadan daha iyi değildir ve bunu içten içe siz de biliyorsunuz. Hepimiz sevgiyle varız ve sevgimizi yayarız. Sevgi sizin vazgeçebileceğiniz bir olgu değildir. Hayatın anlamı sevgiden geçtiğine göre, sevgiden vazgeçerseniz, hayattan vazgeçersiniz.

11. BİR İLİŞKİM OLMADAN MUTLU OLAMAYACAĞIM

Mutluluğunuzu sakın başka birine bağlı olduğunu düşünmeyin. Şimdiki mutsuzluğunuzun sebebinin bu düşünce olduğu mazeretini uydurmaktan vazgeçin.Sadece şu an nasıl mutlu olacağınızı düşünün.. bir eşle yada yalnız.

"Mutluluk insanın içinden gelir. Dış etkenlerin veya diğer insanların etkisine bağlı değildir.Ne zaman mutluluğunuz diğer insanların hareketlerine ve davranışlarına bağlı olduğunda. Kendinizi, onlara karşı savunmasız ve kolayca incinebilecek şekilde bırakırsınız.Hiçbir zaman gücünüzü başka birinin eline vermeyin."

Brain L Weiss
12. HAYALLERİMİ KOVALAMAK İÇİN ÇOK GEÇ

İşiniz için hayalleriniz için tutkunuzu geri kazanmak için hiçbir zaman geç değildir.Her zaman kendinize yeni bir amaç, yeni bir hayal yaratabilirsiniz. Bunu zaten ruhunuz kendisi yapıyor ve ruhunuza limiti, bu zehirli düşünce ile siz koyuyorsunuz.Yaş kavramının sadece soyut bir kavram olduğunu unutmayın.

13. ONCA YAŞADIKLARIMDAN SONRA ASLA MUTLU VE KABİLİYETLİ OLAMAYACAĞIM

Bu düşünce sizi geçmişe hapseder. Geçmişinizin hikayesini, bütün hayatınızın hikayesi yapmaktan vazgeçin.Yaralarınızı tecrübeye, zorlukları da fırsatlara çevirmeyi öğrenmeye bakın.

" 'Şu an' çok önemlidir.Geçmiş yok , gelecek yok.Zaman çok yanıltıcı bir olgudur. Varolan tek şey şimdidir.Geçmişten tecrübe edinebiliriz ama; değiştiremeyiz. Gelecekten umut edebiliriz ama; geleceğin olduğunu bile bilmiyoruz."

George Harrison
14. KİMSEYE GÜVENEMEM, KENDİME BİLE

Hepimiz hata yapıyoruz, hiçbirimiz mükemmel değiliz lakin bu demek değildir ki kimseye güvenilmez. Unutmayın güven insanları birbirine bağlayan bir tutkal gibidir. Ne zaman güven olmazsa, size destek olacak insan da yokturdur.
firdevsi ala isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla