Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-07-2013, 04:07 PM   #5 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: İnsanları Etkilemek İçin: Aynalama Tekniği

Ayna Olmak...
Her sabah bakılır ayna ya...

Bir türlü şekle girmeyen saçlara odaklanılır, bazen sivilcelere, göz kapaklarına, fazla kilolara ya da giyilen elbiseye… Makyaj yaparken, bıyık düzeltilirken…Sonra da çalışma saatleri içersinde makyaj bozulmuş mu, ya da içilen çorba bıyıklara bulaşmış mı diye bakılır.En son eve gelip de yüz temizlendiğinde bakılır aynaya.

Aynaya baktığınızda kendinizi görebiliyor musunuz?Yoksa olmak istediğiniz, başka birini mi?Yada Bir başkası olduğuna, herkesi inandırmak isteyen birini mi?

İnsan yaşamı boyunca öğrenme sürecinde olan bir varlıktır. Bizim dışarıdan görünmeyen kişiliğimiz iç yanımızı, dışarıdan gözlemlenebilen davranışlarımız ise dış yanımızı oluşturur. Böylece bir insanın kişiliği hakkında bir şeyler söyleyebilmemiz için o kişinin davranışlarını gözlemlemek en iyi yöntemdir. Bu gözlemlerimiz iletişim halinde olduğumuz kişiler hakkında ipuçları verir.Kendini Beğenenler ve Kendini Sevenler…

Latince bir kelime olan Ego, ben, benlik, kendilik demektir. Ego, egoizm, bencillik, id ve super ego kelimeleriyle ilişkilidir Ego her ne kadar benlik olarak algılanabilirse, kişiliğin gelişiminde öncü görev yapıyor olsa da; fazla güçlenmesi kendini beğenmişliği ortaya çıkarır.Ego ile kibir kankadır bu anlamda.

Bazen her şeyi ben bilirim,ben yaparım edasıyla ağızdan çıkan her kelimenin başında. Bazen de ben daha iyisini yaparım,ben en iyiyim duygusunun baskın olduğu bir durumdur."BEN VAR YA BEN" öyle bir hastalıktır ki, insanın diline bir kez yapıştı mı, daha kolay kolay çıkmaz.Kendini beğenen insanlar, aynı zamanda çok ta kıskançtırlar.Ne gariptir ki en fazlada birbirlerinin varlığından rahatsız olurlar. Dünyanın efendisidirler.Kendini beğenmiş insanlar, karşısındaki insanlara baktıkça daha da bir beğenirler kendilerini…Başkalarının başarılılarını kafaya takarlar,kendi başarısızlıklarından hep başkalarını sorumlu tutarlar .Ne gariptir ki bunlar asla birbirlerini beğenmezler.Her ne kadar tepeden tepeden baksalar da ;hayata ,her şeye ,herkese ;aslında özlerinde yapayalnızdırlar…

Kendini sevmekse, bir erdemdir.Kendini seven insanlar; aynaya baktıklarında, kocaman bir yürek görürler.Kendilerine ben kimim sorusunu sorar, bu soruya cevap almak için duygularına iç gözlem yaparlar.Kendini seven insanlar yaratıcı, alçakgönüllü, esprili, saygılıdır, empatiye önem verirler, ayrıca kendilerini de pek fazla ciddiye almazlar. Başkalarına yardım etmeyi severler, açık sözlüdürler. Herkese, her şeye sevgi dolu, şefkatli olduklarından kıskançlık duygusundan uzaktırlar.Kendisini seven insanlar aynı zamanda gelişime de açık olan insanlardır. Çünkü güçlü ve zayıf yönlerinin farkındadırlar. Kendilerini ifade ederler. Çalışmak onlara enerji verir, bitkinlik hissetmezler.

Ego yok olduğunda; Öz keşfedilir,Ego; hayal kırıklıkları, acı, mutsuzluk, kıskançlık, öfke ile beslenirken,Öz; huzur sükunet, mutluluk, sevgi ve masumiyetle beslenir…

Her sabah aynaya baktığınızda; gören gözleriniz, yapacak bir işiniz, sizi seven aileniz, dostlarınız, akıl sağlığınız, en önemlisi; nefes aldığınız için, sahip olduğunuz her şey için şükredin.

Çabalarınızda size yardımcı olacak birilerini arıyorsanız; alçak gönüllü, erdemli ve bu anlamda kendileri de fazla tecrübeli olmayan kimselere danışın. Böylece amaçlarınızı anlayabilen ve coşkunuzu paylaşabilecek insanların arasında olursunuz.

Eğer aynalar olmasaydı, kendimizi bilemezdik.

Aynalarınızı fark edin…

YASEMİN AKBEL
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla