Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2012, 02:04 PM   #4 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Herşeye Özenme,Yalnızlık,Şikayetcilik

Merhaba ForeverAlone(Neden sonsuza kadar yalnız bu kadar kalabalık bir toplumda yaşayıp da bu ayrı bir mesele :) ). Sorununu bulduysan ve saçma olduğunu düşünüyorsan bu durumu değiştirmek istediğin çıkarımında bulunabilir miyiz? Öyleyse bu güzel bir haber. Bu durumunla ilgili telkinlerin faydasını göreceksin. Telkin dinlemeye başlamanı öneririm. Telkinler kendine güvenimı arttırmamda benim için epey etkili oldu.

Kendini kabul etmelisin ve sevmelisin. O zaman ilgin sürekli başkalarının sahip olduklarına kaymaz. Hem bırak başkaları da iyi şeylere sahip olsun ama sen de sahip olduğun iyiliklerin, güzelliklerin farkına var. Kıskançlık duygularının sana kendini kötü hissettirmekten başka ne işe yarıyor? Madem beraber olduğun insanı yeterli bulmuyorsun neden onunla berabersin? Kendini de yetersiz gördüğün için ben ancak bunu elde edebilirim düşüncesi olabilir bu durumun altında.

Önce kendine sonra da sahip olduklarına hakettiği değeri vermelisin. Hem güzellik senin gözündedir. Kız arkadaşına dünyanın en güzel kızı diye de bakabilirsin, daha güzelleri de var düşüncesiyle de bakabilirsin. Bu senin seçimin. Sahip olduğun şeylerin güzel taraflarına odaklanmalısın.

Bir de "olmak istediğin sen" ile "şimdiki sen" arasında çok büyük farklar varsa bu farkı kapatmak için
şikayet etmekten başka neler yapıyorsun? O kişiler böyle olmak için neler yapmış. Doğuştan mı şanslılar, bu onların kaderi mi? Hiç de değil. İnsan her durumda mutlu olmayı, şükretmeyi başarabilir. Yeter ki istesin.

Bugün belki hayallerine yakın değilsin ama umtusuzluk içinde olman seni onlardan daha çok uzaklaştıracak. Belki oyunculuk istiyorsan boş vakitlerinde amatör bir tiyatro grubuyla çalışmalara katılabilirdin. Belki bir gitar edinip kendi kendine müzik çalışabilirdin. İlla en pahalı okullarda okumak mı gerek başarmak için? Şimdi başka hedeflere yönelip kendine kaynak yaratmalı(ekonomik açıdan) ve sonra yeterli kaynağa ulaşınca kendi hayallerin için adım atabilirsin. Ne yaparsan yap sevmek önemli.

Kendini sev. Sahip olduklarını sev. Yaptığın işi sev. Bu şekilde özenme duygularından kurtulabilirsin.

Yalnızlık duygusu için başkalarının seni önemsemediğinden yakınıyorsan bu kendini önemli görmediğinden kaynaklanıyor. Pc başında zaman öldürmeyi de sen seçiyorsun. İnan bana bu forumu keşfettikten sonra o kadar çok şey öğrendim ki. Hala her gün yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Vakit öldürmeyi de vaktini en iyi şekilde değerlendirmeyi de sen seçersin. Bol bol okumanı tavsiye ederim. Telkinler sana yardımcı olacak bunun yanında sen de değişmek için istekli olup bol bol okumalısın.


Alıntı:
HAA EKLEMEYİ UNUTTUM LÜTFEN BU SORUMA AYRI OLARAK CEVAP VERİN
demişsin ayrı veriyorum cevabını:

İnsanların davranışlarının hepsini beğenmek zorunda değilsin. Ama o kişiye saygı göstermeyi öğrenmelisin. Yanlış davrandığını düşünürsün. Ona sinir olmak yerine karşılaştığın ortamda güvenin kendine tam olarak yaptığı davranış hakkında düşünceni belitebilirsin. Daha faydalı olur. "Sana saygım var ama bu davranışın bana bu nedenle yanlış geliyor." gibi.

Adam gibi yaşamak dediğine göre durumundan memnun olmalısın. Böyle olmayı bilerek isteyerek seçtiysen neden şikayet ediyorsun. Hem eleştiriyorsun hem de içten içe kendinle çatışıyorsun sanki ben de öyle olsam gibilerinden. Ben bir kararsızlık hali sezdim. Sen tam olarak hangi noktada durmayı seçiyorsun. Saygılı olmak iyi birşeydir. Tiki diye tabir edilen tiplerden estetik olarak hoşlanmasam da onlara karşı saygı duyarım. Bu senin zevkin ama ben tercih etmem, derim. Onları beğenenlere de saygı duyarım. Aksinin hiç birimize bir faydası yok. Biz sinir oluyoruz diye tüm tikiler ortadan kalkacak diye birşey de yok. :)

He bir de senin çevrende şimdi yanlış insanlar var diye bu devirde diye başlayıp genellemelere varman da çok yanlış. O insanlara sinir oldukça daha fazlasını çekeceksin. İstemediğin ot dibinde biter meselesi.

Ben de hayatım boyunca hiç sigara kullanmadım ve bundan gurur duyuyorum. Diyorum ki biz ailecek yeşilaycıyız. Öyleyiz de gerçekten. Bu harika birşey. Sağlıklı olmayı seçtiğimiz için mutluyum var mı ötesi?

Ben yazarken de okurken de yorulmadım. Umarım bir parçada olsa farklı bir bakış açısıyla bakmana sebep olurum ve sen de sıkılmadan okursun.

Sevgiler.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla