Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2011, 03:40 AM   #6 (permalink)
schizophren84
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2011
Bulunduğu yer: Duisburg Almanya
Mesajlar: 45
Tesekkür: 50
43 Mesajinıza toplam 111 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
schizophren84 has a spectacular aura aboutschizophren84 has a spectacular aura aboutschizophren84 has a spectacular aura about
Standart Cevap: meslek lisesinden üniversite kazanma şansım nedr ?

meslek lisesi motor bölümü mezunuyum. sakaryada otomotiv ögretmenligi okudum, sakaryada okurken, bir sene almanyada ögrenci degisim programiyla makine mühendisligi okudum. teknik egitim fakültesinnde okudugum icin, bu fakülte avrupanin hic bir ülkesinde ve üniversitesinde yok, ama 10 ay ugrastim ve sonudna bir yer bulup almanyaya geldim. sakaryad mezun oldum, simdi baska mühendislerin yapmak istedigi okumak istedigi yerdeyim. metalurji ve malzme mühendisligi okuyorum. ben lisedeyken degil üniversite okumak, yurt disinda master yapicaksind deseler, benimle alay ediyorsun derdim heralde. ama simdi bakin burdayim. yaptigim seye inandim, olacagina inandim, sakaryada dolasirken kendimi yurtdisinda dolasiyormus hayal ettim kimi zaman.

bir gün geldi, belcikaya gidecegim haberini aldim, sonra okul bir yanlislik yapmis ve yanlislikla bizide listenin icine almis, düsünün, ben okulu kazandim. islemler basliycam, mutluyum, herkese haberini verdim, derken böyle bir haberle mahvoldum. ama yilmadim kesinlikle. ve simdi bakin burdayim. bende meslek lisesi mezunuyum. hic korkmayin, endise etmeyin, kazanacaksiniz. en azindan bakin ben neler neler yapabildim. sadece ugrasmak ve caba sarfetmek. bir seyi gönülden istemek nedir bilmezdim, ama artik biliyorum, cünkü gönülden istedigim icin olumsuzluklar yildirmiyor. arkadaslar, karsiniza olumsuzluklar cikacak, bende dersanedeyken 12 tane sinif vardi ben ancak sekizinci sinifta olabildim, benimde sinav sonuclarim iyi degilki. sinav sonuclariniz kötü diye neden moralinizi bozuyorsunuzki. ben dersanedeyken rehberlik bölümündeki ögretmenle plan yapmak icin yanina gittigimde, sonuclarin cok kötü, bu sekilde gidersen basaramazsin, gibilerinden laflar etti. hevesim kirildi ama bir daha o adamin yanina gitmedim. olumsuzluklar hep cikacak karsiniza, bu doganin bir kanunu, ama onu nasil anlamlandiracaginiz sizin elinizde, dogru bir sekilde anlamlandirinki sizin hevesinizi kirmasin. her olumsuzluk kapanan bir kapi degildir. isteginize sizi yönlendirilmesi icin kapanmistir. yeterki icinizde kuvvetli ve sizin yarariniza olacak bir istek olsun.

ayrica plan yapmakla ve yaptiginiz planlarin olmadigina üzülmekle vakit kaybetmeyin. saaat sekizde matematik calisicam diye kural koymak, o dersin o saate yapilmadigi zaman sizin hevesinizi kirar. ama günde mesela, sabah aksam yada baska bir saat farketmez, ama kesinlikle ve kesinlikle 2 saat matematik calisicam dersiniz, en azindan o gün kesinlikle matematik calisirsiniz hemde calismaktan zevk duyarsiniz hemde en verimli oldugunuz saati ve bunun gibi daha cok seyi görürsünüz. ayrica bu sekilde ders calisarak ders calisma temponuzuda arttirabilirsiniz. bu sadece benim görüsüm. yillarin plancisi olarak bunu diyorum size :)))

degisim disaridan baslamaz iceriden baslar sonra disa yansir. bu yüzden hepimiz burdayiz, icimizden hayatimizin her alanina dogru degisim yassamak icin. degisim icinizde baslarsa, deneme sinavlarinizin kötü sonuclari sizi kötü etkilemez.

eger bir saat daha fazla calisip hergün gelecekteki universite günlerinizi görebilecek olsaydiniz, hergün bir saat daha fazla calismazmiydiniz. iste simdi bu durumdasiniz, o zaman calismaniza devam edin. kolay gelsin, insallah kazanirsiniz
__________________
Bogulanlar suya düsenler degil, sudan cikamayanlardir. Mevlana...
schizophren84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla