Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2011, 03:13 PM   #77 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Öz İmgeyi Gelistirmek İçin EFT’nin Kullanımı

Zayıf Bir Öz İmgenin Nedeni

“Zayıf öz imge” terimi genellikle birinin kendi hakkındaki olumsuz düsüncesinden söz eder. Konunun yetkilileri bunun için ne tam bir tanım gelistirmis ne de tam nedenini saptamıslardır. Bundan dolayı, bunu ele almanın kabul edilen bir yolu yoktur.

Aksine, EFT bu yaklasımda daha hassastır ve tam nedenini saptamıstır. Su sekildedir:

Zayıf öz imgenin nedeni kisinin kendi hakkındaki olumsuz duygularının bir birikimidir.

Bu açıktır ve burada ifade edilmistir, çünkü bu terimlerle EFT son derece sagduyu göstermektedir. Olumsuz duyguları yok edebilirsek nedeni de yok ederiz. Ve neden olmadan, zayıf öz imge yok olur gider.

Ve EFT’nin haricinde olumsuz duyguları yok etmek için bir araç var mı?

Zayıf öz imge dünyanın bir numaralı rahatsızlıgı olabilir. Neredeyse herkeste bir derecesi bulundugu için çok yaygındır. Kendi öz imgemiz genellikle kendimize olan güvenle esdegerdir. Yapmacıklıgımız, durusumuz, kelimelerimiz ve el ve kol hareketlerimizle bunları yayma egilimindeyiz ve digerleri de bunları isteyip istemedigimizi alırlar. Bundan dolayı, isimiz, sosyal ve kisisel performanslarımız üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Kimi zaman, iç düsüncelerimizi digerlerine ne sekilde yaydıgımıza baglı olarak isler, terfiler ve satıslar kazanılır veya kaybedilir. Arkadaslıklar ve romantik karsılasmalar kendimiz hakkındaki düsüncelerimizi ne sekilde yansıttıgımıza baglı olarak ilerler veya ölür. Öz imgemiz ne kadar düsükse, üzülmek o kadar kolay olur ve öfke, suçluluk, kıskançlık ve diger duygusal tepkilerimiz o kadar yogun olur. Öz imgemiz düsük oldugunda, bir yerde sıkısıp kalma egiliminde oluruz. Yeni bir isi veya o kötü iliskiden çıkmayı veya yeni bir sey denemeyi göze almayız. Yasamlarımızın bazı kısımları oldukça sönük ve üzücü olabilir.

Kısaca, öz imgemiz duygusal gücümüzün merkezidir. Yasamlarımızın kalitesi çogunlukla buna baglıdır.

Herhangi bir kitapçının kendine yardım etme bölümüne gittiginizde öz imge sorununa çözümlerle ilgili sayısız kitap göreceksiniz. Genelde, olumlu tutumları vurgularlar ve yasamın daha parlak yanına bakmak için egzersizler verirler. Zayıflıklarınızdan çok güçlü yanlarınıza odaklanmanızı tesvik ederler ve bazıları da bunları elde etmenize yardımcı olmak için hayalde canlandırmalar ve dogrulamaları vurgularlar. Bunların hepsini alkıslıyorum.

Yardımcı olan her seyin yanındayım ve bu yaklasımların büyük bir kısmı insanlara öz imgelerini gelistirmede yardımcı olmaktadır. Ancak sonuçlar biraz eksiktir. Burada bir gelisim var. Burada yeni bir tutum var. Bu araçlarla insanlar nadiren sınırın ötesine geçerek öz imgeyi çarpıcı bir sekilde gelistirir.

Bu tekniklerin bir çogunun eksik olmasının nedeni, öz imgeye neden olan kendine duydugu süpheler ve olumsuz duyguların tamamını çok az etkisiz hale getirmeleridir. Aksine, yüksek dozlarda olguculukla bunları kaplamayı denemektedirler.

Bu elbette övgüye deger bir çabadır, ama kisinin saptanan kendine duydugu süpheler ve olumsuz duygular daha da inatçı olabilir. Yasamdaki yolculugunuz bir otobüs gezintisi gibiyse, bu kendine duydugu süpheler ve olumsuz duygular otobüsünüzdeki yolculardır. Siz direksiyondasınız ve onlar da ön koltuklara sahip olduklarını düsünen “arka koltuk sürücüleri”nizdir. Geleneksel yöntemler bunları çok fazla kımıldatamayacaktır.

EFT bu soruna çarpıcı, sınırın ötesinde degisikliklerin meydana geldigi bir yeni yaklasım sunmaktadır. Bu tekniklerle degistirilen bir çok insan gördüm. Yapmacıklıkları, durusları, kelimeleri ve el ve kol hareketleri daha olumlu, kendine güvenen bir kisiyi yansıtacak sekilde degisti. Arkadasları ve is arkadasları gözleri önünde gelisen bu kisi için “yeni biri” yorumunu yaparlar.

Geleneksel yöntemlerin yapmıs oldugu gibi yeni tutumları ve bakıs açılarını yerlestirmek yerine, EFT etkin bir sekilde kisiyi kendine duydugu süphelerden ve olumsuz duygulardan özgür kılar. Bu istenmeyen yolcuları ön koltuktaki yerlerinden kaldırır ve otobüsten asagı atar. Otobüsten atıldıklarında, zayıf öz imgeye artık katkıda bulunamazlar.

Zayıf öz imgeyi olusturan kendine duyulan süpheler ve olumsuz duygular, EFT’nin ele almak üzere tasarlanmıs oldugu “olumsuz duyguların” bir biçimidir. EFT’nin üzerine kurulu oldugu bulus ifadesini hatırlayın:

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Bunu akılda tutarak, öz imgenizi gelistirme süreci basittir. Sadece sahip oldugunuz her olumsuz duyguya Temel Reçeteyi uygulayın. Tek tek giderler ve bunlar gittikçe olumlu ve olumsuz düsünceleriniz arasındaki denge kaçınılmaz bir sekilde olumluya dogru döner. Yenileyici ve kendinden emin yeni öz imge yüzeye çıkar. Bagaj otobüsünüzden atılmıstır.

Bu, daha önceden bahsedilmis olan Kisisel Huzur Prosedürünü kullanmak için mükemmel bir yerdir. Saglıklı bir öz imgeyi istila eden bütün bu olumsuz belirli olayları otomatik olarak belirler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla