Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2010, 01:59 PM   #19 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: Jane SMITH - daha iyi nasıl.... ZAMAN YÖNETİMİ kitabından alıntılar

GÜNLÜKLER VE PLANLAYICILAR

Günlükler öncelikli planlama araçlarıdır. Şu amaçlar için kullanılabilir;
  • Şahsi işleriniz ve randevularınız
  • Meslektaşlarınızın randevuları ve işleri. Bunları kendilerinizinki ile karıştırmamak için farklı bir renk kullanarak yazabilirsiniz.
  • Rutin ve periyodik işler, kutlamalar.
  • Ertelenen işler için. Böylelikle onları unutmazsınız.

Elektronik sistemler

Elektronik günlük, dekstop bilgisayarlar için tasarlanmış cihazlardır, bunları kullanarak istediğiniz planlama detayları yaratabilirsiniz. Bununla birlikte değişik bilgiler kaydetmek, hatırlatma mesajları kaydetmek gibi değişik fonksiyonlarından da yararlanmanız mümkün. Elektronik günlüklerin avantajlarını şöyle gösterebiliriz.
  • İstenilen günlerde randevu-toplantı kabul etmek için programlanabilir.
  • Önemli işleri ve toplantıları sesli olarak hatırlatabilir.
  • Geniş çaplı metinleri depolayabilir.

Görsel planlayıcılar

Üzerlerine önemli işler, toplantılar vb. yazılmış ve ofisin görünen bir yerine adılmış büyük bir karton gibi malzemeler görsel planlayıcı olarak kullanılabilir. Her ne kadar bilgisayarlar ya da elektronik ajandalar, görsel planlayıcıların yaptığı işlevi görse de, kullanımları, görsel malzemelere nazaran biraz daha detaylıdır.


Bununla birlikte, elektronik ajandalar kapasite ve imkânları ile görsel planlayıcılardan daha çok iş yapabilir. Birçok planlama ekipmanı alabilir, almadan önce ihtiyaçlarınızı iyi belirleyin.

Hatırlatma sistemleri

Bazı durumlarda yapmanız gereken işlerinizin ertelenmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda, bunları unutmamanız için size hatırlatmada yardım edecek gereçler gerekebilir.

En iyi hatırlatma ekipmanı olarak şunları gösterebiliriz:
  • Günlük: İşinizi ertelediğiniz günü ya da saati, elektronik günlüğünüze ya da kâğıt günlüğünüze kaydedebilirsiniz. Eğer günlüğünüz defter biçiminde ise, ilgili tarihi gösteren sayfalara söz konusu işe referansta bulunan işaretler, notlar koyabilirsiniz.
  • Hatırlatma dosyaları: Büyük boyutlu 31 tane dosyanın her birini ayın bir günü için tahsis edebilirsiniz. Ertelediğiniz işi, ertelediğiniz güne ait dosyaya işleyebilir ve bu dosyaları hep el altında tutarak istediğiniz, ya da günü geldiği zaman kontrol edebilirsiniz.
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla