Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-09-2010, 11:00 PM   #4 (permalink)
scouter
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Mesajlar: 199
Tesekkür: 5,442
239 Mesajinıza toplam 759 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
scouter will become famous soon enoughscouter will become famous soon enough
Standart Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır.

Alıntı:
Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar,

Solak olduğum için herkesi çileden çıkardığım zamanlar oldu. İlkokulda sağ elimle yazı yazmam için baya uğraşıldı. Elimden kalemi alıp illa da sağ elinle yaz denildi. Ancak hala sağ elimle kalem tutamıyorum dersem yalan söylemiş olmam. İlkokul öğretmenim olayı ilerletip bir de 0 ları ters çizmeme takıp durdu. 0 ters çizilir mi ya yönü varmış ben ters çiziyormuşum. Öyle diyip duruyordu. Sofrada kolum hep yanımdakine çarptığı için her zaman dışlanan kişi olurum. Dersteyken çift kişilik sıralarda her zaman sağ tarafta oturmak zorunda kalıyorum.

Bir de bu durumun dini boyutu var tabii ki. Günahtır gibi şeyler söylerdi anneannemde.

Genellikle çok büyük bir sorun yaşamıyorum. Üniversitedeyken kolçaklı sıralarda oturamıyordum ilk başta. Sonra alıştım. Hatta daha çok sevdim. Nitekim kopya çekmek için çok iyi oluyordu.

Geçen arkadaşımı ziyarete gittiğimde onun okuluna gitmiştik. Öğrencileri 1. sınıftı. Kalem tutmayı öğretiyordu ancak bir tane çocuk solaktı. O nedenle doğru tutup tutmadığını anlamadılar. Tabii ki hemen devreye ben girdim.

Böyle iyi tarafları da var kısaca. Zaman zaman bazı şeyleri kullanırken çok zorlanıyorum ama solaklık güzel bir şey. Ben solak olduğum için çok mutluyum. Neyse sonuç olarak bakıyım solakların özellikleri nelerdir dedim. Karşıma aşağıdaki yazı çıktı. Bu nedenle paylaşmak istedim.

Sevgilerimle.

Sevgili Zerynthia;

Bir solak olarak seni gerçekten çok iyi anlıyorum.

Nedense bizim insanımızda garip ve batıl bir inanış var. Sağ el cici el, sol el kaka eldir daima... Bir çocuk eğer solaksa ve birşey yapmak için sol eli ile hamle yapıyorsa hemen evin büyükleri devreye girer "I ıh kaka elinle değil çocum cici elinle yap, cici elinle al."

Bir süre sonra daha bebek yaşta çocukta bir suçluluk duygusu başlar. Sol eli ile yaptığı herşeyin kötü olduğuna, kaka olduğuna kanaat getirir. Bu nedenle suçluluk duyar hatta kendisi ile.

Allahtan ben bu konuda beni serbest bırakan aydın bir ailede yetiştim. Bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum ama büyüdükçe çevremdeki diğer solakların gördüğü muameleyi de görerek karşılaştıkları cehalete çok üzülüyorum.

Ben ailemin de sayesinde solak olmaktan hem çok mutlu oldum hem de gurur duydum daima...

Bu nedenle kimsenin sözlerine kulak asmamalısın bence. Solak olmak özel olmaktır çünkü... Herkes solak yaratılmıyor. Bak dünya nüfusunda %7 imişiz sadece.

Yaradan %93'ü sağlak, sadece %7'yi solak yarattıysa vardır bir bildiği. Öyle değil mi? :-)))
__________________

Dönmektir sanırsın marifet. Arş dönüyor,yıldızlar dönüyor dersin : zahiridir gördüğün, zahirde dönersin. Marifet dönmek değil bulmaktır. Bilesin...
Hz.Mevlana....
scouter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla