Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2008, 10:11 AM   #3 (permalink)
nurhanza
Yüzbaşı
 
nurhanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: tekirdağ,Çerkezköy
Mesajlar: 662
Tesekkür: 29
269 Mesajinıza toplam 773 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura about
Standart Ynt: birlikte umut derneğimiz

TÜRKİYE’DE BİR İLK...

TEMİZLİĞE, HASTA ve YAŞLI BAKIMINA GİDEN VE KENDİ EVLERİNDE PARÇA BAŞI İŞ YAPANLAR; ARACILARI ORTADAN KALDIRMAK “ EMEKLERİNİ KENDİLERİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN” YAN YANA GELDİLER VE 1 UMUTTA KOOPERATİFLEŞİYORLAR.

Kendi geleceklerini kendi ellerine alıyorlar, kimsenin sırtlarından keyif sürmelerine müsaade etmeyecekler. Kooperatif aracılığıyla hem kendi işlerini kurmuş olacaklar hem de güvence sorununu kooperatif aracılığıyla çözmüş olacaklar...Kooperatif, bu alanda hiçbir yasal güvenceye sahip olmayan, hiçbir yasal düzenlemenin söz konusu olmadığı, işin nerede başlayıp nerede bittiğinin belli olmadığı bir çalışma düzenine neşter atıyor..kadınlar kendileri, çocukları ve ülkeleri için kendi yollarını birleştiriyorlar.

Şimdilik evlerinde yada çalıştıkları evlerde ne tür sorunlarla karşılaştıklarını konuşacaklar, kooperatifleşmenin hayatlarına ne getireceği ve götüreceğini konuşacaklar... birbirlerinin deneyimlerini birbirlerinden dinleyecekler; hukukçulara öğretecekler ve öğrenecekler. Başka memleketlerde kendileri gibi çalışan kadınların yapıp ettiklerini dinleyecekler. Ve kooperatifleşmenin ilk adımlarını planlayacaklar. Kooperatif, ev sahipleri ve iş verenlerle kurumsal ilişki kuracak, aynı zamanda 1umutKoop: ortağı olan kadınların mutfak harcamalarını, kırtasiye giderlerini, tatil ihtiyacını ve her türlü tüketim ihtiyacını birlikte karşılamanın avantajlarından üyelerinin yararlanmasını sağlayacak.. Başka evlerde çalışan kadınların çocuklarının gündüz bakımı için üyelerin birbiri arasında ve toplu dayanışma yolları kurulacak. Devlettin bu alanda kadınların sorunlarıyla ilgili her türlü ihtiyacı karşılanması ve gerekli her tür yasal düzenlenmenin bir an önce yapılması için yoğun bir uğraş verilecek.

TEMİZLİĞE, HASTA ve YAŞLI BAKIMINA GİDEN VE KENDİ EVLERİNDE PARÇA BAŞI İŞ YAPANLAR ve EV KADINLARI DAYANIŞMA, TÜKETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ GİRİŞİMİ..(1UMUTKOOP)


Evlere ve iş yerlerine temizliğe giden, evde parça başı işler ve çocuk ve hasta bakıcılığı yapanlar ve ev kadınları olarak kooperatif kuruyoruz. Çalıştığımız işleri taşeron firmalar aracılığıyla veya kulaktan kulağa yayılan bilgilerle bulabiliyoruz, çalıştığımız alana dair hiç bir kaidenin ve yasal düzenlemenin olmamasından kaynaklı olarak birçok sıkıntı ve problemi yaşayanlar, olarak çalışmalarımızı 1UMUT zeminde devam ettirmeye karar verdik.

SÖZLEŞME VE SİGORTA ÖNEMLİ
çalışanlar olarak, sorunlarımızı birbirimizle paylaştığımız zaman, ortak çözümün bir kooperatif kurmaktan geçtiği konusunda ortak fikre vardık. "Taşeronlaşmaya karşı kendi emeğimizi, kuracağımız kooperatif aracılığıyla değerlendirebileceğiz", kooperatifin amaçları ve faaliyetlerinin ana hatları şöyle: » Üyelerin talebi ve ihtiyacı doğrultusunda sigortalarını yapmak: Çalışan üyenin istediği sigorta derecesiyle günlük ya da aylık miktar belirlenecek, kendisinin karşılayacağı bu bedel için gerekli işlemler kooperatif aracılığıyla yapılacak.

»Sözleşmeler aracılığıyla işin ve ücretin sınırlarının belirlenmesi: Yapılan sözleşmelerle, iş alanları için birim fiyatlar belirleyerek ücret kalemleri oluşturmak, yapılacak işin ne ve ne kadar olduğuna bağlı olarak ücretlendirmeleri netleştirmek. Böylelikle zaman ve emek anlamında kaidesi olmayan işimizi ve ücretleri ilkelere kavuşturmak. » Tüketim masraflarını Birlikte gerçekleştirerek en aza indirmek: Yiyecek, giyim, kırtasiye gibi zorunlu ihtiyaçların alışverişlerini toplu halde gerçekleştirerek çeşitli indirimler sağlamak. Üreticilerden aracısız, direk alışverişler yaparak maliyetleri azaltmak. »Hukuk danışmanlığı: Çalışma hayatındaki sorun ve endişeleri bir hukukçu aracılığıyla gidermek.

TEMİZLİĞE, HASTA ve YAŞLI BAKIMINA GİDEN VE KENDİ EVLERİNDE PARÇA BAŞI İŞ YAPANLAR ve EV KADINLARI

ARAYIN YAZIN BİR ARAYA GELELİM. KENDİ EMEĞİMİZİ DEĞERLİ KILALIM
__________________
Neoglance Derneği -nurhanza
nurhanza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla