Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-02-2010, 03:38 PM   #2 (permalink)
Reyhani

Tesekkür: 55
11 Mesajinıza toplam 55 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Reyhani is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: MEVLANA VE MEDYOMLUK-1-TELEKİNEZİ

Bir arkadaşın yorumu dikkatimi çekti.Mevlana gibisinin bir daha gelmediği gibi.Sadece biz farkında değiliz diyorum.Öncesinde ve sonrasında mevlana hazretleri gibi büyüklerin olduğunu biliyoruz.Ancak aldıkları yolun gereği şöhretten kaçtıkları biliniyor.Hatta şöhrette felaket vardır diyorlar kendilerince emir telakki ettikleri olaylar dışında gizlenmeyi tercih ediyorlar.Örneğin şöhrete düşmek zorunda kalanlardan Yunus Emre Hz.leride şiirlerinde kendinden yüzyıllar sonra gelişen olayları anlattığı görülebilmektedir.Üzerlerinde bulunan harikulade hallere ulaşabilmek için tevazu hatta yokluk kapısını kullandıkları bilinmektedir.Bu durumda tanınmak veya tanınmamak onların iradelerinden çok zuhurata bağlı gibi gözüküyor.Aksi taktirde herhangi bir istek mesela insanlara kemalat sunabilmek,örnek olabilmek varlık sebebi olup kemalata engel olurdu.
Müsadenizle toparlamaya çalışırsam;Allahtan ona razı olmanın dışında rızası için bile ısrar etmeyerek keşif,keramet ve hatta kemalat bile istemeyerek sadece onun verdiği vasıflara razı olanlar ondan memnun mutlu olanlar sevgisini kazanıp onlar için varlığı ile yokluğu bir olan harika hallere ulaşmışlardır.O da benim velilerim ekseri gizlidir çoğunu ancak ben bilirim demiştir.
Ayrıca kehf suresinde Hızır meselesi de şu an bahsettiğimiz konulara güzel bir örnek teşkil ediyor diye düşünüyorum.
Herkeze Mevlana Hazretlerinin sevgisinden sunup, Yunus babanın Hoşgörüsünden talep ediyorum.Saygılar.
Reyhani isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla