Konu: ANI YAŞAMAK
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2010, 02:22 PM   #1 (permalink)
rimdeng2121
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 77
Tesekkür: 24
81 Mesajinıza toplam 572 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
rimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura about
Standart ANI YAŞAMAK

Olumsuz duygu, düşünce ve davranışlarımızın kaynağı geçmiştedir. İçinde yaşadığımız toplum ve kültürün bize öğrettikleri, koşullanmamıza yol açar. Toplumsal kişiliğimiz, zaman içinde yaşadığımız psikolojik zamanı tam yaşamaktan alıkoyar. Ya geçmişte ya da gelecekte yaşamaya zorlar bizi. Bugünü yaşamayı isteriz. Ancak; koşullanmalar bunu başarmamızı engeller.
Şu anı yaşamayı
, bazı meditasyon ve gevşeme teknikleri ile öğrenebiliriz. 1-) Merkez Deneyimi:
Kendimizi serbest bırakma egzersizi ve merkezimizi hissetme egzersizi ile deneyimi gerçekleştirebiliriz. Rahatça oturun dört-beş kez derin nefes alıp verin. Nefesinizi sayabilirsiniz. Aldığınız havayı hissedin. Kaburgalarınızı, midenizi, diyaframınızı hissedin. Nefesinizi normal duruma getirin. Dikkatinizi başınızdan ayaklarınıza kadar dolaştırın. Yorumlamadan, dikkatinizi hissettiklerinize yöneltin. Sükûnet mi? Kaygı mı? Başka ne? Hissettiğiniz duygunun karşıtını hissetmeye çalışın. Bu dikkat ve hissetmeleri birkaç kez yineleyebilirsiniz. Size zor gelebilir ama uygulayın. Kendinizi serbest bırakın, kendinizi olduğunuz gibi hissetmek nasıl bir duygu onu hissedin. Merkez sözcüğünü ve kavramını düşünün. Merkezinizi hissedin, varın. Merkezinizin enerjisini ve hareketini izleyin. Başınızdan ayağınıza bu enerjiyi hissedin. Enerjiyi en fazla nerenizde hissediyorsunuz? Bunu istediğiniz kadar sürdürün. Gözlerinizi yavaşça açın. Serbest bırakma ve merkeze yoğunlaşmayı sabah akşam yemeklerden önce yapmanız uygun olur.



2-) Hissetme Egzersizi:
İnsan hisseden bir varlıktır. Ama bize duygularımızı bastırmamız öğretilmiştir. Bu nedenle, hissettiklerimizi genellikle fark etmeyiz, yabancılaşırız. Hissetme egzersizi ile duygularımızla ve onların gücü ile yeniden bağlantı kurarız.

Rahatça oturup gözlerinizi kapatın. Başınızdan ayağınıza kadar kendinizi gözlemleyin. Ne hissettiğinizi fark edin. Duygunuzu yargılamadan olduğu gibi kabul edin. Duyguyu ve hissettiğiniz için kendinizi kutlayın. Duygularınızdaki enerjiyi, yoğunluğunu ve gücünü, gücünüzü hissedin.
3-) Ayna Egzersizi:
Ayna önünde rahatça oturun, ayakta da durabilirsiniz. Birkaç derin nefes alıp verin. Rahatlayın, başınızdan ayağınıza kendinizi gözden geçirin. Yargılamadan ne hissettiğinizi düşünün. Kendinize derin bir sevgi duyuncaya kadar gözlerinizin içine bakın. Kendinizle ilişkiye geçersiniz, kendinizi olduğunuz gibi kabul edersiniz. Değerli, güzel olduğunuzun farkına varırsınız. Sadece insan olduğunuz için, değerli olduğunuzu hissedeceksiniz. Yaşıyor olmanın sevinci ve coşkusunu iliklerinizde hissedersiniz. Sabah akşam ayna egzersizi yapabilirsiniz
.

4-) Şimdi Deneyimi:
Her şeyinizle içinde yaşadığınız anı duyumsamaya yarayacak bu deney. Duygularınızı inceleyin. Çevrenizdeki görülecek şeylerin, seslerin, kokuların, bilincine varın. Birkaç dakika içinde, o anda bilincinde olduğunuz şeyleri anlatan cümleleri; “burada ve şu anda” şeklinde başlayarak söyleyin. Burada ve şu anda ayakta durduğumun farkındayım. Burada ve şu anda yemek kokusu aldığımın farkındayım. Burada ve şu anda sokaktan korna sesi geldiğinin farkındayım vb. bu egzersizi günde birkaç kez, yapabildiğiniz kadar yapın.

Baştan ayağa vücudunuzu inceleyin, ayrı ayrı her uzvunuzun farkına varın. Duygularınızın farkına varın. Yine, burada ve şu anda diye başlayan cümleler kurun. Burada ve şu anda heyecanlı olduğumun farkındayım vb. iyiyim ya da kötüyüm değil; ne hissediyorsanız onu söyleyin. Zamanla her şeyinizle içinde bulunduğunuz anı yaşayacaksınız. Mutsuz, üzgün, kızgın, tedirgin vb. olumsuz gösterilen duygular kötü duygular değildir. Bu duyguları açığa çıkarmadan; mutlu, sevinçli, sakin, huzurlu vb. duygular olamaz. Hissetmemiz gereken bir duygu yoktur. Hissettiğimiz duygular vardır. İçimizdeki toplumsal kalıp; işe, kariyere, paraya, eşe ve çocuklara vb. sahip olmamızı düşündürür. Ama sahip olduğumuz tek an “şu an” ı kaçırırız.

RİMDENG2121

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

rimdeng2121 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla