Ynt: Namazın oluşturduğu ruhsal değişim-gelişim( Dinci biri değilim) namaz bence bir disiplindir. insanlar inanç olmadan yaşayamazlar. yani inanç ruhun ihityacıdır. meditasyon, reiki, derin düşünmek, dua etmek bunların hepsi ruhun huzur bulması için yapılan eylemlerdir.
aslında ruh kendi özüyle buluşma noktasını aramaktadır. yani tanrısallaşmayı aramaktadır. dolayısıyla bu tür eylemler insanı içe dönmesini sağlar.
insanlar beyinlerinin çok az kısmını kullanıyorlar. beyinde olan bu açılım içe dönerek sağlanır. yani tanrı boyutuna ulaşmanın tek yolu beynimiz ve düşüncelerimizdir.
ne düşünürsen onu yaşarsın. düşünceler kaderimizdir deniyor. insan mı tanrıyı, tanrı mı insanı yarattı diyorlar.
bu arayışlar tarih boyunca devam etmiştir.
krallar, peygamberler, frevunlar hep tanrı arayışıyla çeşitli efsaneler üretmişlerdir. ben tanrı arayışına son noktayı yine bilimin koyacağına inananlardanım. yani kuantum fiziği, nano teknoloji atomum en küçük parçaları vs. en çok da düşünce gücü ve beyin gücü tanrının varlığını ve yaradılışın sırrını açıklayacağına inanmak istiyorum.
saygılar |