Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2009, 12:10 AM   #3 (permalink)
roxie
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: MİSTİK AŞIKLARA SICAK ÇİKOLATA

Tanrı Detaylardadır

Harika ve kusursuz bir ilişki bulmak hakkında hiçbir şey bilmeden önce, bunun gerçekleşmesine izin vermeyi denedim. Eğer doğru olduğunu hissedersem, peşinden gitmeliydim. Bu, her nasılsa iyi sonuçlar getirmedi. Aslında belli bir tip erkeği ve belli bir tip ilişkiyi tekrar kendime çekiyordum. Bilincimdeki bir şey, ya ilişkinin kaçınılmaz bir çakışma noktasında terk eden bir erkek ya da geçiş döneminin tam da en önemli noktasında artık birlikte olmak istemeyeceğim bir erkeği çekiyordu.

Bu sonu gelmeyen bir süreçti. Buna neyin yol açtığını anlamak ve bu sendromdan kendimi kurtarmak için spiritüel ve felsefi araştırmalar üzerinde çalıştım. Babam ben sekiz yaşındayken ölmüştü. Hayatımdaki başarısız ilişkiler ve karmaşayla bu travmanın bağlantısı olup olmadığını merak ediyordum. Mantıklı görünüyordu. Bir şekilde bu erken trajedi bilincimin derinliklerinde yer etmişti. (aşık olduğun adam terk edecek...)

Tekrarlayan ve hastalıklı ilişkilerin kökünde bu kalıbın yattığını belirledikten sonra, bu inancın gücünü yitirmeye başladığını hissettim. Belli seçimleri yapmaya benin neyi ittiğini bir kere açıkça gördükten sonra, yıkıcı kalıp çözülmeye ve daha iyiye gitmeye başlıyor gibiydi. Bu bilgiyle güçlendim ve yeni bir şeye başlamaya hazır olduğumu hissettim. Gelecek ilişkimi yaratırken kontrolün bende olmasını istiyordum. Hayatımda gerçekten ne tür bir erkeğin olmasını istediğimi düşünmeye başladım.

O aralar şansım yaver gidiyordu ve Hawai'ye uzun bir seyahat yapabilirdim. Arkadaşlarımdan bir kaçını benimle gelmeleri için davet ettim ve kısa sürede tesadüfler birbiri ardına gelmeye başladı : Mükemmel bir hava ve kalacak harika bir yer.. Sonra bildiğimiz tek şey Maul'de bir plajda yürürken kalplerimize yakın ve değerli bir konu üzerinde tartışıyorduk : Erkekler ve ilişkiler. Arkadaşlarımdan biri hayatıma girmesini istediğim erkeği tarif etmemi istedi. Kızgın kumlarda yürüyordum. Güneş parlıyordu ve kimi istersem yaratmanın özgürlüğü ile hafiflediğimi hissettim. Tam o sırada ideal olabileceğine inandığım eşe karar verdim. Ve kız arkadaşlarıma : "Uzun boylu, esmer ve alternatif şifa yöntemleri ve gelişmiş spiritüelliğiyle yakışıklı bir doktor istiyorum." dedim.

Arkadaşlarım güldüler : " Büyük hedef! Kulağa harika geliyor."

Hepsi beni destekledi. Sonra her biri hedeflerini paylaştı ve hepimiz kalplerimizin arzularına erişini kutladık, şimdiden ermiş gibiydik.

Eve döndüğümüzde çoğumuz için büyük değişimler meydana geldi. En kısa sürede gelen benimki oldu. Bir kaç hafta içinde, katıldığım bir seminerde bir adamla tanıştım. Tam yanıma oturdu. Masajla tedavi uzmanı ve homeopati doktoruydu, yakın bir arkadaşımı tanıyordu. Bekardım ve kesinlikle ilgiliydim. Heyecanlanmıştım. Çok iyi anlaşıyorduk. Bir kaç ay içinde eşyalarımı toparladım ve onunla birlikte olmak için ülkenin diğer ucuna taşındım. Evlenmeyi planlıyorduk.

Buna rağmen kısa süre sonra, anlaşmazlığa düştüm. Tam olarak doğru görünmeyen pek çok şey olduğunu fark ettim. Ufak şeylerdi gerçekten belki ama yine de aramızda ayrılık yaratıyorlardı. Büyük bir hata yaptığımı hissettim. Ama spiritüel dersimi almış ve istediğimi yaratmamış mıydım? Histerikleşmiştim. Nasıl her şeyi doğru yapabilirdim ve herşey bu kadar yanlış çıkabilirdi? Her şeyi sonunda doğru anladığımı sanmıştım. Tanrı'ya tüm bunlardan dert yandım. " Tüm bu ince detayları dilemeyi nasıl bilebilirdim?Detaylarla asla ilgilenmezdim. Doğru olmayan pek çok kırılgan şey var. Tüm bu detayları asla tahmin edemezdim!Tamamına nasıl hiç eksiksiz sahip olabilirim?" diye sordum.

Açık bir biçimde ve anında bir cevap verildi. Onu tam arkamdan gelen bir ses gibi içimde duyabiliyordum : " Asla hepsine eksiksiz sahip olamazsın!"

Dürüstçe sordum : " Peki, doğrusunu asla alamazsam o zaman nasıl sorumlu davranıp, iyi tercihler yapabilirim? Ne yapmam gerekiyor? " Yaptığım her şeyin aleyhime kullanıldığı sonu olmayan bir sarmalın içine düşmüş gibiydim. Daha kötüsü yalnız değildim. Küçük bir kızım vardı ve Sarah'ı da bu ilişkinin içine sürüklemiştim. Korkunç hissettim.

Ses devam etti : " Ne istediğine karar ver, fakat detayları bana bırak. Ben seni, senin kendini tanıdığından daha iyi tanıyorum. "

"Tamam!" Kabul ettim.: " Fakat şimdi ne yapacağım? Sadece geri mi çekileyim?"

"Kal ve herşeyin nasıl yoluna girdiğini izle, detayları bana bırak. "

İki yıl geçmişti, halen doktorla ilişkim devam ediyordu. Çok yakın arkadaştık ve ondan pek çok şey öğrenmiştim. Yine de aramızda pek az tutku kalmıştı, işleri yolunda gitmiyordu. Taşındık. Hep geç saatlere kadar çalışıyordu, onu fazla görmüyordum. Bunun doğru olmadığını biliyordum; hayatım ve kızım için daha fazlasını istiyordum; ikimizin de bunu hak ettiğini düşünüyordum. Fakat bu ilişki diğer ilişkilerime benzemiyordu; ikimiz de birbirimizi terk etmiyorduk ve böyle sonsuza kadar devam edebilirmiş gibiydik.

Denemeye ve bir şeyleri düzeltmeye karar verdim. Kendim için her gün 20 ya da 30 dakika yapabileceğim bir spiritüel egzersiz yarattım. Her sabah yatakodası bana kaldığında, sessizce oturup Tanrı'ya hayatımdaki nimetler için şükrettim. Tanrı'nın isimlerinden biri olan "Hu" sözcüğü ile şarkılar söyledim. Bu sözcüğü, okuduğum bir spiritüel kitaptan öğrenmiştim. Beni sakinleştiriyor ve sonu gelmeyen düşüncelerin akınını durduruyordu. Zamanım dolduğunda yeni ve mükemmel aşkım için ona şükrediyordum.

Bunu her gün uyguladığım on gün içinde, bir değişiklik olmaya başladı. Günün her anında spiritüel egzersizim üzerine düşünebiliyor ve daha önce direndiğim güçlü bir aşk hissi beni sarıyor,o an gülümsüyordum. İnsanlar bunun sebebini soruyordu. Vardı; aşıktım! Aşk içinde ve bu aşk hissinin objesinin kimliği hakkında hiçbir fikrim olmadığından ortada dolaşıyordum ve bu umrumda bile değildi.

Çok heyecanlıydım. Çalışmama devam ettim ve içimde hissettiğim sürekli coşku ve mutlulukla hayatımın tüm aşamalarından geçiyordum. Kısa süre sonra çok önemli şeyler olacağını biliyordum. İçimdeki bu hissin şu anki ilişkimde daha derin bir tutkuyu ve bağlılığı çekip çekemeyeceğini merak ediyordum. Öte yandan bunun artık bir önemi yoktu ; çünkü ben ortada olmayan birine aşıktım ve hayatımda daha önce kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim.

Alden, eşim ve benim iş aracılığıyla tanıdığımız biriydi ve onunla bir bağ kurduk. O sıralarda yaşadığımız California'da yeniydik ve Alden bize etrafı gösterdi; hatta bizi Palm Springs'in yukarısındaki dağlarda Ildyl -wild'da kurulu sanatçılardan oluşan bir komüne ailesini ziyarete götürdü ve tepelerde yürüdük. Bir gün Los Angeles'ta doktorla randevum vardı. Yolu bilmiyordum, fakat Alden'ın çalıştığı yere yakındı ve beni doktorun muayenehanesine götürmeyi kabul etti. Şehre giderken yolun bir bölümüne kadar arabayla gittim. Alden ile her ikimizin bildiği bir restoranda buluştuk. Arabamı park edip ona katıldım.

Randevu fazla uzun sürmedi, arabamı park ettiğim restoranta geri döndük ve birlikte öğle yemeği yedik. Güldük, konuştuk; öğleden sonra gitmemin gerektiğinin farkına varana kadar zaman çok çabuk geçmişti. Park yerine gittik ve Alden'a veda etmek için kısaca sarılıp yanağından öptüm. Yemek için teşekkür ettim. Onu arkadaş olarak çok sevdiğimi ekleyecektim ki, o kadar ileriye gitmekten vazgeçtim. Olağan bir şekilde ona teşekkür ettim ve tüm söyleyebildiğim: " Seni seviyorum!" oldu.

Sözlerim aniden ayaklarımızın altında yerin sarsıldığını hissetmemizle kesildi. California, bir deprem bölgesi ; böylece kendimizi bunun bir deprem olduğuna inandırdık. Sözlerimi tamamlamaya çalıştım : " Arkadaşlığın benim için gerçekten çok şey ifade ediyor. Yemek için teşekkürler. Şimdi gitmem gerek."

Biraz kısa kesmiştim ama zaten güçlükle konuşabiliyordum. Alden sadece kafasını salladı.

İkimiz de ne olduğunu anlamamıştık, fakat ayrı arabalarda yol alırken ikimiz de kendimizi gözyaşları içinde bulmuştuk. Uzandım ve radyoyu açtım, hareketli bir parçaydı, kafamı dağıtmaya çalışıyordum. Dinledikçe, bilgeliğin altından sözlerini işittim. Sözcükler bizler için hakikatlere ışık tutarlar. O an Alden'ın benim gerçek aşkım, geleceğim ve kocam olduğunu anlamıştım.

Daha sonra ikimiz de o gün birbirimizden ayrıldıktan sonra içimizde bir vizyon seli fırtınası deneyimlediğimizi itiraf ettik. Hayatlarımız tamamen değişti ve bir daha aynı olmadı. Sanki bu hayat sürecinde bir araya geleceğimizi önceden biliyor gibiydik. Bir plan yapıp gizli bir söz mü vermiştik?

Gün be gün tekrarladığım spiritüel egzersiz, Alden'ı bana getirmişti. Hepimizin iyiliği için kendimi Tanrı'ya teslim etmemle kendime çektiğim kutsanmış ilahi bir aşktı; ancak böyle rüyam gerçekleşebilirdi.

Doktorla ilişkimi sonlandırmaya gelince, gözyaşları vardı ama sandığımdan daha kolay oldu. Arkadaş kaldık ve bir yıl sonra hayatının aşkını bulup, kendine ait bir kızı olmasına karar verdiğinde çok daha mutlu oldum. Gerçek şu ki, Alden ile aramda sıradışı bir yakınlık olarak adlandırdığı bir şey hissetmişti ve bu günün geleceğini bildiğini, onun için de benimle ilişkisinin ideal olmadığını kabul etmişti.

En derin aşk ve spiritüelliği paylaşabileceğim birini dilemiştim. Biraz spiritüel disiplin ve kusursuz meditasyonla kalbimin arzusuna tüm mükemmel detaylarıyla kavuştum. Son on beş yılda, Alden ve ben olağanüstü kalıcı bir aşk yaşadık.

Tanrı'nın aslında detaylarda olduğunu ve her zaman detayları Tanrı'ya bırakmanın en iyisi olduğunu öğrendim.
  Alıntı ile Cevapla