Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-09-2009, 11:49 PM   #6 (permalink)
OPTİMİS
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 126
Tesekkür: 1,922
131 Mesajinıza toplam 603 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
OPTİMİS is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: korkmaktan korkmak

Tanrının İnsanlara bahşettiği en önemli özellikler den birisi KORKUDUR!!!

Canavarlıktan sıyrıla bilmek,sosyal olmak,sevdalı olmak,merhametli olmak,araştırmacı olmak,uzlaşıcı olmak,güvende olmak,gelişmiş olmak,geliştire bilmek için lütfedilen bu iç mekanizma her şeyde olduğu gibi ABARTILDIĞINDA,fikri sabit hale getirildiğinde,at gözlüğü olarak kullanıldığında Katliamlara sebebiyet verir,sevgisizliği tohumlar,merhametsizlik tavan yapar ,güvensizlik beş vakit ibadet olur,gelişmeyi-serpilmeyi yok eder.

Küçücük bir odada oturma guruplarının arasına konan cam sehbada sergilenen kristaller gibi yaşam/yaşamak ta fazlasıyla özeni hakkediyor sanıyorum.

Ya İnsan İnsana ilişkiler,bundan aşağımı?

Kırmamak,dökmemek için kristal vazolara,çanak-çömleğe gösterilen titizlikten daha aşağısınımı hakkediyor?

Yarenim,Karındaşım,Ülküdaşım,yoldaşım,refikim,var olma sebebim gibi kutsallar kristal eşyalardan daha az değeremi sahip?

Zerafetin,kadir bilirliğin,itinanın,höş görülü olmanın,KIYMET BİLMENİN,hassas olmanın,Bağışlamanın,Sevmenin-SEVMENİN-sevmenin,doğal olmanın,Adil olmanın,kabul edebilmenin,Gönül sahibi olmanın,Gönülden beklentisiz verebilmenin,Sükun ve sakinliğin erdem olarak görülmediği zamanımız toplumsal düzeninde,bunlar çöplükteki çürümüş hurdalar kadar dahi değersizse,Korkunun yanlış kullanılımındandır.

Bıçak hayatımızı kolaylaştıran ev aletidir.Et-Ekmek-fazlalık kesmek için kolayca ve tehlikesizce kullanılır.Bir CANA kast edilip can aldığında ise bıçak dövülmez,ceza evine konmaz ama masum ev aleti olmaktan çıkar.

Keza otomobilde masumane kullanıldığında hayatımızı kolaylaştırır.Kasıt yada kusur neticesi Ölümlü kazalar olduğunda bıçakla aynı konumu paylaşır.

İnsan İnsanı kırmaktan,üzmekten,örselemekten,İnsana iftiradan,zalimlikten-zulümden,İnsana zarar vermekten,SEVGİSİNİ kaybetmekten,haksız ve adaletsiz davranmaktan,onurunu yaralamaktan,bilerek bilmeyerek töhmet altında bırakmaktan,Önemsediği-kıymet verdiği şeylere zarar vermekten,Alay etmekten,Geçmişini/yaşamda var oluşunu borçlu olduklarını küçümseyip yok saymaktan,VEFASIZ olmaktan,kendisi olamamaktan,kötü niyetlilerin oyuncağı olmaktan,sorumluluğundaki şeylere zarar verilmesinden/zarar vermekten,ahengi ve uyumu yitirmekten,ihtiyacı olana zamanında yardım edememekten,hissedememek ten/hissizleşmek ten korkuyorsa,İYİ NİYETLİYSE İnsan gibi İnsandır.

Hoyratsa,haşinse,duyarsızsa,boşvermişse,vefasızsa, kıymet bilmezse,kabullenmeyi bilmiyorsa,Obur ve Maymun iştahlıysa,kötü niyetliyse Ne bıçak nede diğer hayatı kolaylaştıran avadanlıklarda olduğu gibi KORKU mahkum edilemez.

Toplum MÜHENDİSLERİ,Kanaat önderleri,Büyük sermayeyi elinde tutanlar,Yaşamda aydınlanmış kişiler,İnsanları/Ülkeleri yönetenler,Anneler-Babalar,Öğretmenler suçlanıp mahkum edilmelidir.

Geçmişimizden bir söz vardır''Eşeğini dövemiyen PALDIMINI döver''diye.

Paldım eşeğin sırtına konan çuldur.

Saygısız,sevgisiz,elindeki kıymeti kaybetmekten korkmayan,her şeyi oburca tüketip kıymetini bilmeyen,neden korktuğunu/korkacağını dahi bilmeyen,Hissedemeyen,Duygunun tarifini dahi yapamayan,Atalarını hor gören,borçla ilgili sağdece kendi alacakları noktasında bilgisi olan,çalan-çırpan,yalan söylemeyi/kandırmayı başarı-sanat sayan,hilenin kendisine verilmiş hak olduğuna,başkalarının kendisine hileli davranamayacağına inanan,saymayıp-sevmeyen,sonsuza kadar yaşayıp,istediği kadar haksızlık/adaletsizlik yapabileceğini sorumsuz davrana bileceğini sanan bireylerin ANNELERİ-BABALARI hiçmi sorumluluk hissetmiyorsunuz?

Anneler-Babalar günün birinde içinizde yanan haris,vurdum duymaz,sorumsuz,cahil ateşin tav ının azalacağını,ateşi canlı tutmak için ne ERDEMLERİ,ne SORUMLULUKLARI,ne BORÇLARI,size bahşedilen nice güzellikleri yaktığınızı anlayacağınızı,yaşlanacağınızı,bu dünyayı terk etme zamanınızın geldiğini,MERHEMETE-ŞEFKATE,vefaya muhtaç olacağınızı hayal bile edemezsiniz değilmi?

Sizi atalarınız nasıl yetiştirdiyse öyle yetiştirmeye çalıştığınız mazereti ile avunun.

Hatta soyunuzun bu kadar vurdum duymaz,saldırğan,kimseyi umursamaz olmasını,hızlı yaşam ve toplumsal çılgınlık sebebi ile kendi öğrendiğinizi onlara öğretemediğiniz aczine de sığının.

Ey okumuş yazmışlar,toplum mühendisleri,Ülke yönetenler,Ülkenin şartlarından kazanıp büyük sermaye sahibi olanlar,Anneler-Babalar;

En kolayı ne biliyormusunuz?

KORKUYU suçlayın.

Sakın ha sakın iyi gelir sahibi olmak için hedeflediğiniz diplomalar kadar/Şehvetinizin hissettirdiği doyurucu duygular kadar kişisel gelişimi-pedegojiyi,psikolojiyi,ruhunuzu/ruh sağlığınızı,Anneliği-Babalığı,İnsan kalitesini,Aydınlanmayı,Sevgiye sahip olanların verimli olmasını,Ülke bütünlüğünü ciddiye almayın.

Eskaza seven,sevilen,hakkaniyetli,varlığının bilincinde,farkındalığı yaşayan,merhemet ve şefkat sahibi bir toplum oluşur.

Evlenmek için doğru ortamı yaratıp sonra nikah masasına oturmayı,hayvani ve şehvi duygu ve dürtülerinden önce tutan İnsanlar peydahlanır.

Anneliğe,Babalığa maddi olduğu kadar ruhsal olarakta hazırlanmak gerektiğini keşfederler.Çocuğun yakın çevresinin etkisiyle altı yaşına kadar kişiliğinin oluştuğunu fark edip,konturollü ve çocuğu hedefleyen tutum ve davranışlara,örnek yaşama tevessül ederler.

Kaygının-endişenin-korkunun hissedilmediği yuva kurup çocuğun Öz güven sahibi,karekterli olmasına sebep olurlar.

Sakın ha sakın,KORKUYU suçlamak varken bunları hayatımıza katmayın!!!
OPTİMİS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla