Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2009, 10:22 AM   #19 (permalink)
daada
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Mesajlar: 42
Tesekkür: 634
43 Mesajinıza toplam 307 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
daada is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ/Düşünce Gücüyle Zayıflama

Günaydın arkadaşlar...
Sevgili ece78, öncelikle moralini bozma ve canını sıkma, beynin yıllardır aynı yanlış bağımlılıkta olduğu için kilo aldın zaten, o yanlışları 1-2 günde düzeltemeyebilirsin, ama pes etme,ona hükmetmeyi başaracaksın.
Bana gelirsek...
Değerlendirmeni yaparken dikkat etmediğin bir nokta var. Senin gibi 15 kilo fazlası olan biriyle benim gibi 40+ kilo fazlası olan bir obezin bir haftada verdiği kilo sayısı aynı olamaz. Kabaca hesaplarsak, 15 kilo fazlası olan biri için “3 kilo”, fazla kilolarının toplamının %20 sidir ama 40 kilo fazlası olan için “3 kilo” fazla kilolarının sadece % 7.5 kadarıdır. Bu durumda tüm fazla kilolar dikkate alındığında 3 kilo birinci kişi için önemli bir kiloyken ikinci kişi için o kadar büyük bir sayı değildir. Benim verdiğim kilo bir haftada en fazla 3.5 oldu, o 4 kilo ve üstü olarak gördüğün kilolar bir haftalık ölçümlere ait değil, tekrar dikkatle bakarsan göreceksin, bazen 2 haftada bir tartılmışım –4 kilo, bazen 3 hafta sonra tartılmışım –5.5 kilo, zaten belirtmiştim öyle bir düzen yoktu kiloların gidişinde diye. Bir hafta biraz fazla yemişim 1.5 kilo gitmiş, öbür hafta daha az yemişim daha çok yürümüşüm, 3.5 gitmiş vs. Ayrıca sıkı bir spor yapmamış değilim, başlarda evet ufak sürelerle başladım kendimi yürüyüşten korkutup soğutmamak için, sonra günde 2.5 saate kadar çıkardım yürüyüş süremi. Ve yürüyüşü küçümseme, bütün vücudu aynı anda çalıştıran, kalbi yormadan yağ yakan en güzel ve (zayıflamak için) en etkili spordur yürüyüş.
Herşeyi yemek konusunu sanırım tam açıklayamamışım. Tekrar söyleyeyim, ben zayıflama sürecinde normal zamanda yediğim herşeyi! yedim, ama normal zamanda yediğim miktarda! değil. Bunu yaparken amacım beni şişmanlatacak şeylerle midemi değil gözümü doyurmak, irademle savaşa girmemekti. Zaten eskisi gibi onlarla gözümü değil midemi doyuruyor olsaydım 1 gram bile veremezdim, kimse veremez.
Hiçbir zaman "istediğinizi dilediğiniz miktarda yiyin, haftada x kilo verirsiniz" gibi yanlış bir mesaj vermek istemedim, hiç olur mu, 10 kilo fazlası olanla 40 kilo fazlası olan aynı kiloyu verebilir mi bir haftada? Ben sadece yaşadıklarımı, yaptıklarımı anlatmak ve sizlere cesaret vermek, kafanızda "yapabilirim" fikrini uyandırmak niyetiyle yazdım çünkü yapılabildiğini bizzat yaşadım gördüm öğrendim. Ayda veya haftada kaç kilo verdiğimi yazmamıştım, yazmazdım da çünkü önemli olan o değildi, bazı arkadaşlar merak edip sorduğu için ekledim sonradan. Yine de bir yerlerde hata ettiysem affola..

Son olarak sevgili ece, yazdıklarında kızdığım değil ama kırıldığım tek bir nokta oldu: dalga geçiyor olabileceğimi düşünmen. Kızmadım çünkü şişman bir insanın psikolojisini,kendi kendisine karşı başlattığı “yapamam” savaşını ve bu savaşta her silahı+bahaneyi kullanabileceğini kendimden çok iyi biliyorum. Ama kırıldım, çünkü ben şişman olmayı çok acı bir şekilde yaşadım, dalga geçilmenin nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.. Kırıldım, çünkü yazdıklarım 1-2 cümlelik, yazılıp yazılıp eğlenilecek şeyler değildi, onları izinde olmayı fırsat bilip ciddi zamanlar ayırarak, o günleri tekrar tekrar yaşayarak, zaman zaman gözlerim dolarak ve sizlere gerçekten yapılabileceğini anlatmayı amaçlayarak yazmıştım. Birkaç arkadaşın onlardan etkilendiğini okuyunca ne kadar sevindiğimi hiç söylemeyeyim bile.
Bir an bile aklıma gelmezdi sizlerden birinin böyle bir şey düşünebileceği...
9-)
Sevgili ece,
Şüphe duymanı şimdi daha iyi anlıyorum çünkü bu mesajında farkettim ki kafan “hiçbir diyet yapmamak” kısmına takılı kalmış. Bir kere bu sabit ve yanlış fikri at kafandan. Bu benim kendimle oynadığım bir oyundu, belki yediklerim senin elindeki diyet listelerinde yazanlardan daha azdı, ama ADI “diyet” değildi benim için. Diyet yapacağım dediğim an yemek saplantısına kapıldığımı farketmiştim çünkü. Gözüm aç kalmasın diye bir lokmacık tattım canımın çektiklerinden. Size de önerdiğim buydu, iradenizle savaşa girmeyin, onu bir lokmayla kandırın, hem siz mutlu olun hem o olsun.
9 temmuz-22 temmuz arası 13 günde 5.5 kiloyu neden verdiğime baktım (günlüğüme), bir önceki dönem tam 3 haftada sadece 5.5 kilo verebildiğimi görmüşüm, sayıyı az bulmuşum ve kendime yüklenmişim. Sanırım o dönemde senin şimdiki kilon civarında olduğum için bir özdeşleştirme yapmışsın kafanda ve 1.5 ayda 11 kilo olmaz demişsin. Olur ece, oldu. Sen de yapabilirsin.
Psikolog değilim ece, keşke olsaydım... Bu foruma yazma nedenim Taylan Kümeli ismiydi, buradaki insanların gerçekten kilo verme niyetleri taşıdığını ve daha da önemlisi forumda bir “denetleme mekanizması” olacağını düşünmemdi. Psikolog olsam yazmama ne gerek kalırdı? Benden önce zaten bu forum vardı ve herkese açıktı, gelir okur okur kendime malzeme toplar giderdim. Ya da ısrarla sizlerin fikirlerinizi anlatacağınız konular açardım ne bileyim. Ben okunacak şeyler yazdım, cevap verilecek şeyler değil. Ben kendimi anlattım, sizlerin anlatmasını teşvik edecek konular açmadım. Araştırma yapacak bir psikolog için başvurulabilecek en kısır kaynak olurdu burası herhalde. Kaldı ki eğer bir psikolog olsaydım yaptığım şeye “sizleri kandırarak duygularınızı öğrenmek” değil, “gönüllü destek” denilebilirdi olsa olsa. Keşke ben şişmanken birisi de beni böyle kandırsaydı....
__________________
O beni sevgisinden yarattı!
daada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla