Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2009, 01:44 PM   #13 (permalink)
GüLüCüK
Teğmen

Tesekkür: 28
15 Mesajinıza toplam 116 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GüLüCüK will become famous soon enoughGüLüCüK will become famous soon enough

Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar gülücük,
Ne yapıcam şimdi ben sorusuna cevap aramakla başlayabilirsin.
Karar vermek hayatımızdaki en önemli tutumlardan biri ve tabii bu kararda ısrarlı olmak. Hayatın ve insanların bize sundukları sürprizlere "tepki" göstermek yerine durup;
Tam şu anda neler oluyor?, durum nedir?,
Neler yapılabilir/seçeneklerim nelerdir? ve Ben ne istiyorum?
sorularının üzerinde yazarak düşünmek ve hangi yöne ilerleyeceğimiz konusunda bir "karar" vermek en kullanışlı yol olarak görülebilir.

Alınacak en önemli kararlardan biride;
Daha ne zamana kadar -mış gibi yaşamaya devam etmek istiyorum? sorusuna etkili bir cevap bulup, -mış gibiler hakkındaki inanç ve tutumlarımızı tespit etme ve -mış gibileri gerçek, somut durum ve tutumlara bağlayacak minikte olsa somut örneklere odaklanmaktır.

Bu arada duygusal bağlarınız ve tutumunuzu gözlemeniz ve varsa bunlarla ilgili varsayımlarınızı gözden geçirmeye başlamanız önemlidir.

Ve bu süreçte sizi destekleyecek bir arkadaş grubu oluşturmak etkili olacaktır. Bu ihtiyacı burada forumda bulunan birçok arkadaşımız sağlamakta halihazırda zaten, ancak bunu daha çok değerlendirme yönünde çalışılabilir.
Ve burada sunulan telkinlerin fevkalade desteğini yabana atmamak gerekli. Gerçekten sorun çözme ya da gelişme anlamında çok faydalı olduğunu ben kendimde ve çevremdeki insanlarda gördüm ve yaşadım. Dinlemeye devam.

Sevgiler MERT.
kırgınım, kızgınım da biraz ama kararım hala aynı. kaybetmek istemiyorum ve eminim ki kendi kendime hırs yaptığım için değil, gerçekten yaşadıklarımın böyle şeyleri hakettiğini düşünmüyorum ve bu kadar değer verdiğim şeylerin elimden kayıp gitmesine tahammül edemiyorum..

Gelin görün ki karşı taraftan gördüğüm tepkiler destek yerine köstek olunca moralim altüst... Kendi çevremdeki herşeyi değiştirebilirim düzene koyabilirim ama onun aklına, kararlarına müdahale edemem ki.. edemiyorum ya da..

Kararım hala net, illa ki bu ilişkiyi kurtarmak herşeyi yoluna koymak ve eski düzenimizi getirmek istiyorum. Neler yapabileceğim konusunda daha somut şeylere ihtiyacım var sanırım. şimdi hala en başındaki çalışmalarıma devam ediyorum olumlamar, imgelemeler, sitedeki telkinler.. yine de moralimin düne göre fazlasıyla düşük olduğunu inkar edemem.
aklımı başka konulara vermeye çalışıyorum bişeylerle uğraşıp kafa dağıtmaya çalışıyorum ama nafile..
GüLüCüK isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla