Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-08-2007, 02:45 AM   #1 (permalink)
hayatimdegisti
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Yapılacak Çok İş Var, Her Şeye Yetişemiyorum

Yapılacak Çok İş Var, Her Şeye Yetişemiyorum
Mehmet Bey “Yapılacak çok iş var!” derken, yüzündeki sinir ifadesi, bana ciddi bir sorunu olduğunu düşündürdü. Devam etti: “Her şeye yetişemiyorum!”


Yirmi dakika daha konuştuktan sonra Mehmet Bey beni soru yağmuruna tuttu: “Yalnızca ben mi bu sorunu yaşıyorum? Bununla yaşamayı öğrenmem mi gerekiyor? Bu benim işimde kronik bir durum mu? Bana yardım edebilir misiniz?”

Mehmet Bey’e ilk söylediğim şey, Fortune 500 şirketlerinden 140’ıyla çalışmış biri olarak, karşılaştığım profesyonellerin yüzde 95-99’unun benzeri sıkıntılar yaşadığı oldu. Mehmet Bey yalnız değildi. Günde beş dakikasını ayırmaya söz verirse, kendisine yardımcı olabileceğimi söyledim. Bu sürede, stresini yenmek için, başarısı kanıtlanmış iki basit yöntemi tam olarak uygulayacaktı. Kabul etti. Ona söylediklerim aşağıda.

Mehmet Bey’in Sorunu Mükemmeliyetçiliğinde Yatıyordu
Öncelikle Mehmet Bey’den, her gün yapabileceğinden daha fazlasını yapmayı düşünme yetisine sahip olduğunu kabul etmesini istedim. Başarısını sınırlayan dört unsur vardı: zamanı, yeteneği, kaynakları ve enerjisi. Düşüncelerini yalnızca yeteneği sınırlayabilirdi. Mehmet Bey tereddüt ederek sorunun bu kısmının yeteneğinden kaynaklandığını kabul etti. Gününü nasıl planladığına geçtik.İki büyük hata: Sıradan bir “yapılacaklar listesi” kullanmak
İşlerin ne kadar süreceğini tahmin edememek ve buna göre ayarlama yapamamak

Yapılacaklar Listesi Yardımcı Olur Ama Stres Yaratır
Mehmet Bey bana bir danışmanın onu yapılacaklar listesi kullanmaya teşvik ettiğini söyledi. O da ne yapacağını düşünüp bunları yapılacaklar listesine titizlikle yazıyordu. Hepsini yapmak için yoğun çalışıyordu. Günün sonunda, yaptığı her şeyi aynı titizlikle kontrol ediyordu. Bana bir önceki günün yapılacaklar listesini gösterdi.

“Güne 30 işle başladım. Erken geldim, öğle yemeğine çıkmadım ve fazla mesai yaptım. Gün içinde listeye 4 iş daha ekledim. Günün sonunda, yaptığım 3 işe baktım. Sizce arabama yürürken ne düşünüyordum? Yaptığım 3 işi mi, yoksa halen listemde duran 31 işi mi? Yoğun çalışıp fazla mesai yaptıktan sonra yapılacaklar listemin günün sonunda güne başlarkenki halinden daha uzun olması karşısında kendimi nasıl hissettiğimi düşünüyorsunuz? Kendimi berbat hissettim,” dedi Mehmet Bey birdenbire.

“Mehmet Bey,” dedim. “Stresinizin kaynağı yapılacaklar listesi. Bundan hemen ve sonsuza dek kurtulmanızı sağlayacak bir yol önereceğim.”

Yapılacaklar Listesi Bir Çelişkidir
Yapılacaklar listesinin nasıl bir çelişki içerdiğini açıkladım. Mehmet Bey yapılacaklar listesi kullanan pek çok insan gibi aklına gelen her şeyi listeye ekleyiveriyordu. İşe erken gelerek, öğle yemeğini atlayarak ve geç saatlere kadar çalışarak, tüm işleri bitirmeye çalışıyordu. Listeye sayısız iş koyuyordu. Zaman, enerji ve kaynak kısıtlarından dolayı yalnızca sınırlı sayıda işi halledebiliyordu. Baştan kaybetmek üzerine kurulu bir durumdu bu.

Sıradan bir yapılacaklar listesi kullanmak, pek çok profesyoneli, “Her şeye yetişemiyorum” gibi negatif bir hisse dayalı yaşamlar sürmeye mahkum ediyor. Bu negatif inanç, tam başarı için gereken enerjinin bir kısmını tüketiyor.

Yapılacaklar Listesi Stresine Basit, Ucuz ve Anında Çözüm
Yapılacaklar listesi stresini psikolojik bir rahatsızlık olarak tanımlarsak, bu durumun penisilini, basit bir kayıt yöntemi ve bir öncelik listesi olacaktır. İşin güzel yanı, bu ikisi, penisilinden daha hızlı etki gösterecektir.

Önce, yapılacak işleri aklınıza gelir gelmez not edebileceğiniz bir yöntem bulun. Bunun için bir not defteri, bir avuçiçi bilgisayar ya da normal bir bilgisayar kullanabilirsiniz.

Güne başlarken bir öncelik listesi oluşturun. Öncelik listeniz, tuttuğunuz notlardan oluşacaktır. Buradaki kritik fark şudur: Yalnızca o gün yapabileceğinize inandığınız öncelikleri listenize koyun.

Tahmin Etmek: Kritik Adım
Çoğu insan bu bir dakikalık basit adımı atlıyor: her işin ne kadar sürebileceğini tahmin etmek, sonra da listeyi buna göre ayarlamak. İki ipucu:

*İşler genelde düşündüğünüzden daha uzun sürer; buna göre planlama yapın.

*Beklenmedik işler için zaman bırakın ki hayal kırıklığına uğramayın.

Gün içinde başka yapılacak işler aklınıza geldikçe bunları hemen not edin. Bundan sonra, o an uğraşmakta olduğunuz öncelikli işe dinç kafayla ve tamamen yoğunlaşmış bir biçimde dönebilirsiniz. Not ettiğiniz için herhangi birşeyi unutma ihtimaliniz yoktur.

Mehmet Bey’in Durumunda Neler Değişti?
Sıradan Bir Yapılacaklar Listesi Kullanan Mehmet Bey: Mehmet Bey arabasına doğru ilerlerken 3 iş yapmış ve orijinal listesindeki 30 işin yalnızca yüzde 10’unu tamamlayabilmişti. Halen yapılacak 31 işi bulunuyordu. Sizce Mehmet Bey hangisine odaklanmıştı? Yaptığı 3 işe mi, yoksa halen listede duran 31 işe mi?

Not Etme Yöntemini ve Öncelik Listesini Kullanan Mehmet Bey: Mehmet Bey’in notları, kendisi yarın öncelik listesini oluşturana kadar bir köşede bekleyecek. Mehmet Bey arabasına yürürken, güne başlarken belirlediği 3 öncelikli işi bitirdiğini düşünüyor. Gülümseyerek “Nihayet hepsini yaptım,” diye aklından geçiriyor.

Anında Üçlü Kazanç
Mehmet Bey ile aynı durumdaysanız, not tutma yöntemi ve öncelik listesi ile üçlü kazanç sağlayabilirsiniz.

Birinci Kazanç: Bütün Zihinsel Enerji Önceliklere Odaklanır
Mehmet Bey sorununun kronik bir bölümünün “Asla hepsini yapamayacağım!” endişe ve inancından kaynaklandığını anlamıştı. Endişeye neden olan zihinsel ya da ruhsal enerji, o anın en önemli işine odaklanmasını önlüyordu.

Not tutma yöntemi ve öncelik listesi ile, her şey değişti. Bugün Mehmet Bey bir günde yapabileceğinden çok fazlasını yaratma yetisine sahip olduğunu kabulleniyor ve bunun için minnettar. Kazananların tarafına geçti; çünkü en önemli olana odaklanıyor.

İkinci Kazanç: Artan Başarı
Bugün Mehmet Bey’in daha fazlasını başarmasının iki nedeni var:
*Her şeyi yetiştiremediğini düşünerek odağını kaybetmiyor.

*Zihinsel enerjisinin yüzde 100’ünü sürekli odaklayarak kazananların tarafına katılıyor.

Üçüncü Kazanç: Artan Memnuniyet, “Hepsini Yetiştirdim”
Çoğu zaman günün sonunda öncelik listenize bakıp şu görkemli sözleri söyleyebildiğinizi hayal edin: “Hepsini yetiştirdim!” Daha da iyisi: “”Yine hepsini yetiştirdim!”

Özet:Yapılacak çok iş var! Her şeye yetişemiyorum!: Sorununuzu çözecek durum: Yeteneğinizi kabullenin; bir günde yapabileceğinizden çok fazlasını planlayabilirsiniz.

Anında Kullanabileceğiniz Basit Çözüm:Yapılacak işleri yaratırken, bunları hemen not edin.

Gününüzü planlarken, yalnızca o gün yapabileceğiniz öncelikli işleri belirleyin.
Her işin ne kadar süreceğini tahmin edin ve öncelikleri buna göre ayarlayın.

Bekleyebileceğiniz Sonuçlar
*Bütünüyle başarıya odaklanmış zihinsel enerji

*Özellikle önemli işlerde artan başarı

*Her işi düzenli olarak yetiştirmenin sağladığı memnuniyet

Kaynak:http://www.marjinal.com.tr /Yazar: Dr. R. James Steffen

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla