Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yurtdışı Gezileri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=328)
-   -   Hadi Biraz Yurt Dışını Gezelim :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=626337)

sinemay 24-04-2018 10:47 PM

Hadi Biraz Yurt Dışını Gezelim :)
 
Lviv gezilecek yerler

Rynok Meydanı (Market Square)

Lviv’e gelip Rynok Meydanı’na uğramadan gitmek pek mümkün değil çünkü burası tam olarak şehrin merkezi, Old Town bölgesinin tam ortası. Meydan deyip geçmeyin, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Avrupa mimarisinin en güzel örneğini burada etrafınıza bakarak görebilirsiniz. Balkonlar, kapılar, taş cepheler her biri birbirinden farklı sanat eseri tadında binalarla dolu olan meydan sizi etkisi altına alacak. Her bir evi tek tek incelemek isteyeceksiniz ve Black Mansion ismindeki 4 No’lu siyah evden gözünüzü alamayacaksınız. Bu evlerin bazıları Lviv Tarih Müzesi’nin bir parçası, çoğu da işletme olarak hizmet veriyor. Meydanda Diana, Neptune, Adonise ve Amphitrite isimlerinde dört heykel bulunuyor. Lvivlilerin buluşma noktası ise Neptune. Burada fotoğraf çekmek olmazsa olmazlardan.

Lviv Town Hall

Rynok Meydanı’nda 19. yüzyılda inşa edilmiş Lviv Belediye Binası’nın tepesinden eşsiz Lviv manzarasını seyretmek Lviv’de yapılacakların başında geliyor. Ancak tırmanmak o kadar da kolay değil. 15 dakika boyunca neredeyse 500 basamak çıkmak gerekiyor. Bacaklarına güvenenin ödülüyse panoramik Lviv manzarası.

High Castle

Lviv Belediye Binası’na tırmanmak sizi kesmediyse daha iddialı bir manzara için High Castle’a çıkmanızı öneririz. Deniz seviyesinden 413 metre yükseklikte bu tepeye Old Town’dan yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Yürüyüş yolu parkı da içine aldığı için yorucu ama keyifli bir yürüyüş olacaktır. Sonunda bir kaleye değil ama Lviv’e kuşbakışı bakabileceğiniz nefes kesen bir manzaraya ulaşacaksınız.

Kiev gezilecek yerler

Mağaralar Manastırı: Lavra

Dnyepr Nehri’ne nazır tepelerin üzerine kurulu Peçerskaya Lavra, Kiev’de turistlerin başlıca uğrak yerlerinden. UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan ve pek çok kilise, manastır ve mimari yapıdan oluşan bir kompleks olan Lavra’yı bugüne kadar dünyanın dört bir yanından ziyaret eden turistlerin sayısı 45 milyon civarında. İsmini, Yunancada “cadde, kasaba, büyük manastır” anlamında gelen “Lavra” sözcüğünden alıyor. İçinde bulunan yeraltı mağralarından dolayı Peçerskaya (Rusça “peşçera” mağara demek) Lavra olarak adlandırılıyor.

Ayasofya (Sofiyskaya) Katedrali

Kiev’in en antik katedrallerinden olan Sofiyskaya Katedrali, UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alıyor. 11’inci yüzyılda Prens Yaroslav Mudrıy tarafından inşa ettirilen katedral, bu yüzyıldan kalma mozaik ve freskleriyle ünlü. Kubbeleri altın kaplama olan katedral, Kiev’in tarihinde ilk okula ve kütüphaneye de ev sahipliği yapmış. Katedralin yanı başındaki Sofiyskaya ve Mihaykovskaya meydanları da turistlerin başlıca uğrak yerlerinden

Marinski Parkı

Kiev’in en popüler parklarından biri olan Marinski Parkı, başkentin merkezinde, doğal güzellikler ile tarihi mimariyi birleştiren cezbedici bir güzelliğe sahip. “Anıt” statüsüne sahip park, Kiev’in en romantik yerlerinden biri olarak gösterilen Aşıklar Parkı’nı da içinde barındırıyor.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:55 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.