Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yeme Bozuklukları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Yeme Bozuklukları Olan Ünlüler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=5135)

cicek1973 14-03-2008 04:10 PM

Yeme Bozuklukları Olan Ünlüler
 
Yeme Bozuklukları Olan Ünlüler

•Karen Carpenter: (müzisyen) Kilo vermek için su diyetine başladı. 20 kilo verdikten sonra bile diyete devam etti. 32 yaşına, yani ölene kadar, diyeti sürdürdü. anoreksiyaya yakalanmış ve onun sebep olduğu kalp hastalığı nedeniyle ölmüştür.

•Heidi Guenther: (balerin) Bir tiyatro şirketi tarafından boy ve kilosunun uyumsuzluğu nedeniyle oldukça bodur ve tıknaz göründüğü söylendikten sonra yeme bozuklukları yaşamaya başladı. Bir anda çöktü ve 22 yaşında yeme bozukluklarının şiddetlenmesiyle öldü.

•Leila Pahlavi: İran Şahı’nın kızı Leila doktorunun masasından diyet reçeteleri çalarak uygulamaya başladı ve sonunda Londra’da bir otelde tek başına 31 yaşında öldü.

•Anne Sexton: (Amerikan Şairi) Çocukken cinsel anlamda istismar edilen Anne 46 yaşında anoreksiya ve depresyon sonucu r etti.

Yeme bozukluklarından dolayı çok sorun yaşayan ünlüler anlatıyor:

Paula Abdul: Dansçı, koreograf ve şarkıcı Paula Abdul bulimia hastalığı ile mücadele etti ve sonunda bir kliniğe yatmaya karar verdi. Onun vücuduyla ilgili hoşnutsuzluğu yedi yaşında dans etmeye başladığı sıralarda ortaya çıkmış. “Ben lise çağına gelene kadar yeme bozuklukları bu kadar yoğun başlamamıştı.” diyor Paula. Daha sonra çaresizce yardım aramaya başlamış. “Yeme bozukluğunun yemeklerle alakası yok, bu tamamen hislerinizle alakalı.”

Victoria Beckham: Victoria Beckham, Spice Girls grubundayken yeme bozuklukları olduğunu açıkça söyledi. Victoria, o zamanlar ince kalmak konusunda çok fazla baskı altında olduğunu söyledi. Aynı zamanda pek çok ünlüyü de içeren “Uçmayı Öğrenmek” adlı kitabında görünüşüyle ilgili takıntılarını ve hastalığını anlattı.

Galler Prenses’i Diana: Prenses Diana’da yeme bozukluklarından şikâyet etmiş ve kendine zarar verdiğini söylemişti. Diana Blumia ile verdiği savaşla ilgili şöyle demişti:
“Birkaç yıldan bu yana bulimia hastasıyım. Bu gizli bir hastalık. Kendinize olan saygı bitmekle kalmıyor artık kendinizi hiçbir şekilde değerli hisstemiyorsunuz. Önce karnınızı bir sürü gereksiz şeyle dolduruyorsunuz. Geçici bir rahatlık veriyor. Fakat sonra kendinizden iğreniyorsunuz ve hepsini geri çıkarıyorsunuz. Bu, insanda bir süre sonra oldukça yıkıcı etki yapan bir tekrara dönüşüyor.”

Anna Freud: (Sigmund Freud’un kızı) Kendisi de psikoterapist olan Anna’nın, gençken anoreksiyayla çok mücadele verdiği belgelenmiştir.

Janet Jackson:Şarkıcı Janet Jackson, yeme bozukluklarıyla sürekli olarak uğraştığını söyledi.

Franz Kafka: Şair Franz Kafka’da ciddi şekilde anoreksiyadan şikayetçiydi.

Sharon Osbourne: (Ozzy Osbourne’un eşi) Kanserle de çok zorluklarla mücadele eden Sharon, bulimia ile 35 yıl savaştığını ve hala devam ettiğini belirtti.






WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.