Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yabancı Dil Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=161)
-   -   hangi dil? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=9840)

alen 13-06-2008 04:57 PM

hangi dil?
 
merhaba arkadaşlar.ben ingilizce eğitim veren bir okulda okuyorum.çat pat bir şeyler konuşabiliyorum.birde bizim okulda isteyene ikinci bir dil eğitimi veriyorlar.italyanca,ispanyolca,japonca vs.gibi dilleride öğretiyolar.acaba ben hangisini öğrensem diye kafamda hep soru işareti var.sizce hangisini öğrenmeliyim?hangisi daha kolay?bir yol gösterseniz fena olmayacak.grsmek üzere.

MuminOKAN 13-06-2008 05:07 PM

Ynt: hangi dil?
 
ben olsam japonca yı seçerdim. zor bi dil ama pek sık kullanan yok. eğer çalışıyorsan mesleğine göre yönlendirme yapabilirsin. ama mesajına göre çalışmadığını anlıyorum. yanılıyor da olabilirim.
seçeceğin mesleğe göre seçim yap. super

alen 13-06-2008 05:28 PM

Ynt: hangi dil?
 
çalışmıyorum.uzak doğu dillerine hep soğuk bakmışımdır :=) avrupadan ve amerika kıtasından olaya girelim diyorum.:=) ingilizceden sonra hangisi revaçta oralarda?

MagNetiC 13-06-2008 05:44 PM

Ynt: hangi dil?
 
rusca ispanyolca almanca arapca italyanca die sıralanabilir...

Pamukk 13-06-2008 06:05 PM

Ynt: hangi dil?
 
ben senin yerinde olsam ispanyolca derdim ttli3
bu arada çok şanslısın alen kıymetini bil super 2.dili de iyi öğrenmeye bak super

Novos 24-06-2008 01:07 AM

Ynt: hangi dil?
 
Kesinlikle İspanyolca dünyada en çok konuşulan 2.dil olması lazım. Güney Amerikanın en çok konuşulan dili ve ABD'de ikinci resmi dil!

CeM 16-07-2008 02:00 AM

Ynt: hangi dil?
 
Alıntı:

caribbean Nickli Üyeden Alıntı
Kesinlikle İspanyolca dünyada en çok konuşulan 2.dil olması lazım. Güney Amerikanın en çok konuşulan dili ve ABD'de ikinci resmi dil!

Evet kesinlikle katılıyorum ama bu senin amacına bağlı; mesela japonca türkçeye çok yakın bir dildir grameri cümle yapısı falan çok kolay aynı zamanda türkçe ile aynı dil grubunda yer almaktadır yani rahat öğrenirsin japoncayı ama asıl problem okur yazarlıkta,yani japonyada bir japon vatandaşının tam bir gazeteyi okuyabilmesi için lise mezunu olması gerekiyormuş ks3 aynı zamanda yazmak içinde yani çaponca kağıt üzerinde çok zor ama ağız açısından Türkçe'ye çok yakın olduğu için çok kolay(ama gerçekten o sembolleri ezberlemek insanı öldürür:) )

İspanyolca'ya gelicek olursak İspanyolca Dünya'da en çok kullanlılan 3 dilden birisi ve en çok resmi dil olarak kabul edilen dil,ve portekizceye de çok yakın bir dil isp. öğrenirsen portakizceyi de otomatikmen (az bi çaba ile) öğrenebilirsin bu da ingilizceyi öğrendiğini varsayarsak Dünya'nın çok büyük bir bölümde kaybolmadan yaşayabilirsin demek khkh56

İtalyanca da çok aranan bir dil aslında ve çok şık bir dil ama diğer dillere göre biraz daha geride kalıyo(aslında bu da ispanyolca ve portekizceye çok yakın bir dil)

sıralama yapıcak olursak;
Aranan dilleri bilmek istiyosan
1-japonca
2-İtalyanca
3-İspanyolca

Çok Konuşulan dilleri bilmek istiyorsan
1-İspanyolca
2-japonca
3-italyanca

Çeşitli diller öğrenmek istiyorsan
1-isp.(portekizce ye ve italyancaya çok yakındır bunların kökenidir)
2-italyanca(por.isp yakındır)
3-japonca(çinceye ve vietmacaya çok yakındır)

Bunlar benim önerilerim ,umarım yardımcı olabildim,nickine bakmadım üstte bi arkadaşımızın dediği gibi bence kıymetini bil 2. bir dil yaparak çok dil öğrenebilirsin(5 dil falan :) ) ben olsaydım ispanyolcayı tercih ederdim ama seçeneklerde Fransızca da olsaydı banko Fransızca derdim :) hismiley

kiss3


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.