Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Makaleleri ve Yazıları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=206)
-   -   KİME NEDEN ELEŞTİRİ YAPARIZ???? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=614248)

fgceker 26-07-2010 12:14 AM

KİME NEDEN ELEŞTİRİ YAPARIZ????
 
Düşünüyorum,düşündükçe kızgınlığım daha bir artıyor sanki dunk56



İnsanlar neden konuşmadan önce biraz durup düşünme gereği görmüyorlar acaba dusun2



Yoksa sırf kendi acılarını ve eksikliklerini görmezden gelmek için başkalarını üzüp acı çektirmek ve sonrada bunu izlemek onlara daha mı kolay geliyor...



Hem kolay olanın tanımı ne???Neye ve kime göre kolaylaştırıyorlar hayatı???




Kendi yetersizliklerimizi görmemek adına çok acımasız olabiliyor muyuz gerçekten???


Başkalarını üzüp hayata küstürmek pahasına oynadığımız bu oyunun sonunu göremiyor muyuz acaba?



Eleştirmek,eleştirirken bir saniye durup düşünmek bu kadar mı zor, yada insanın kendiyle yüzleşmesi....dusun2dusun2dusun2


Bugüne kadar eleştirdiğim konuları,davranışlarını eleştirdiğim insanları şöyle bir düşündüm ve gördüm ki acımasızca yaptığım eleştiri sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor,ama irkilerek fark ettim ki aslında acımasızca yaptğım o eleştirilerde eleştirdiğim aslında o davranışlarında bende olmasıydı,kendimde olduğunu inkar ettiğim huylardı belkide yada görmezden geldiğim yanlarımdı....




İnsan bazen gerekten tahammül edemiyor ama şunu anladım,bir şeye tahammül edemediğimizde herzamanki gibi ilk olarak kendimize dönüp bakmalıyız.Bu davranış yada bu söz beni neden bu kadar rahatsız etti???


Neden bu olay karşısında soğuk kanlılığımı sukünet halimi bir anda kaybediverdim???


İşte bu soruların cevabını gerçekten samimiyetle verebiliyorsak ve kendimizi bir kandırmacanın,bahanelerden ördüğümüz bir duvarın ardına saklamıyorsak kendimizden kaçmak adına değil karşımızdakini daha iyi bir hayatı yaşayabilmesi ve kendini geliştirebilmesi adına eleştiri yapıyoruz demektir.

dusun2 dusun2 dusun2

Düşünüyorum dl67

Düşündükçe daha bir varoluyorum dl67dl67 dl67



http://i213.photobucket.com/albums/c...0b2888f3c1.gif

cadi_bm 26-07-2010 08:50 AM

Cevap: KİME NEDEN ELEŞTİRİ YAPARIZ????
 
Çok doğru tespit gerçekten. Özellikle eleştirdiğimiz noktalar bizde olmayan ya da bizde olduğu için varlığını vurgulamak için sanki. Pervasızca eleştirmek de enerji kaybettirip yoran bişey aslında. Kendini değerli hissetme kaygısı sanki ;))) Günayddııııııııııııınnnnnnnnnnn ;))

hayathan 26-07-2010 12:22 PM

Cevap: KİME NEDEN ELEŞTİRİ YAPARIZ????
 
Kişi kişinin aynasıdır. Eleştirdiğin her kişi Sensin aslında.. O nedenle eleştirmek yersiz bana göre. eleştirmek yerine sorgulamak, aynı hareketi nerede yaptığımızı bulup kendimizi ve eleştirmek istediğimiz kızdığımız kişileri bol bol affetmek gerekli..
Evrende hata yoktur. Yapılan hareket vardır. Evren yaptığımız her hareketi biz farkına varana dek diğer kişilerin hareketleri ile bize hatırlatır. Bu nedenle iyilik yap iyilik bul ve ne ekersen onu biçersin" denir.
Hep iyiliklerle ve Sevgiyle buluşabilmemiz dileğiyle..

Işıldayan Safir 26-07-2010 03:08 PM

Cevap: KİME NEDEN ELEŞTİRİ YAPARIZ????
 
Teşekkürler fgceker. Aynalama yapmayı öğrendiğimiz zaman eleştirilerimizde daha haklı ve nasıl söylesem bir laf vardır çıkaramadım şimdi öyle oluyoruz. girlhaha

Benim eleştirdiğim çok şey var. Ama aynalama yapmayı alışkanlık edindim. Derhal aklıma geliyor. Önceden baktığımda kendimde de olan şeyler vardı. Şuan öyle bir şey yok çok şükür. Ya da gözümden kaçırıyorumdur. Ama sert eleştiriler yapmıyorum.

Bazı şeylerden gerçekten hiç hoşlanmıyorum. Yani düşünüyorum da eksikliğim olabilecek bir şey değil. Anlamıyorum. Diyorum ki içinde ara. Onu da bulamıyorum. Yani nereye yansıtmam gerekiyor bilemiyorum. Bakalım artık. Çıkarırız bir yerlerden.

Sevgiyle kal.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.