Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=194)
-   -   Ben Ne Kadar Ezik Biriyim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=621639)

ac_milan_ac 29-08-2012 12:27 AM

Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
Bugun 6 arkadaşla playstatıon oynamaya gittik.2 aydır görüşmüyoruz.Her zamanki gibi beni görunce vurmaya başladılar sürekli vuruyolar bana eziyolar hep benle ugrasıyolar.Sonra bunlardan biri var tam haylaz.Bıktım usandım bu çocuktan asıl derdim bu.Çıkışta kupon oynadık ben 10 tl yatırdım.Sonra bu kuponu ona verdım nasıl olmus dıye bakıyodu.Sonra vermıyom dıyo benı eve kadar bırakcaksın dıyo bende tamam diyorum ağırlıgımı koyamıyorum sonra bu yolda gıderken buruşmuş bi kuponu aldı çöpün kenarına attı sonra bana senin kuponu attım nıye ınanmıyon bana dıyo. ben gidip bakayım dedim bakarken bu çocuk fırt kaçmış 2 kişilerdi. O sıradada bi arkadaş gelmişti dışardan bunlarla selamlaştı benı görunce yakama yapıştı ben tokalaşmaya öpüşmeye çalısıyom o kdar ezik durumdayım anlayın yanı derdıme bi derman bulmak istiyorum artık.

froyaa 29-08-2012 01:30 AM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
sevgili arkadaşım açtığın "herkes beni dövüyor" isimli konu üzerinden aylar geçmiş ona rağmen bir çok arkadaş bir çok açıdan destek olmaya çalışmışız.senden ses çıkmayınca durumun düzeldiğini ummuştum kendi adıma.yaşadıklarından bizlerde rahatsızız ve destekçin olmaya çalışırız ama dikkate alman lazım söylenenleri.

öncelikle sen neden seni döven çocuklarla takılıyosun, seni döveceklerini bile bile arkadaşlık yapıyosun? bir diğeri sen kendini ezik gördüğün için eziksin bu kadar basit.kendine haksızlık etme, kendine değerli olduğunu söyle hatta kız, nedir öpmeye çalışmak falan. sen çok ama çok değerlisin unutma bunu, buna inan ve yakışır şekilde davran.kolaya kaçma.

bir söz var:"Yaşamın çok temel bir kuralı, eğer korkarsan karşındakine seni daha da korkutması için enerji vereceğindir. Sendeki korku fikrinin kendisi karşındakine karşıt fikri doğurur."

ac_milan_ac 29-08-2012 07:50 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
öncelikle teşekkürler yanıtınız için. fakat nerdeyse hepsi böyle davranıyor. bu durumu engellemem lazım artık.neden seni döven arkadaşlarınla takılıyosun demişsiniz ama takılmasam bile onlarla aynı sınıftayız ben takılmasam bile onlar yanıma gelıyor. birlikte denize falanda gidiyoruz ama ben bu durum olmadan birlikte bişeyler yapmak istiyorum.

froyaa 29-08-2012 08:40 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
demek ki bu durum senden, senin kendine güvensizliğinden kaynaklanıyor.telkin dinle o zaman etkisini göreceğinden şüphen olmasın..bizler sana güveniyoruz,sen de kendine güven kardeşim krzm67

ac_milan_ac 29-08-2012 08:44 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
Aynen öyle kendime güvensizliğimden kaynaklanıyor :) Bu ortamda kendime güvenim olmadan duramam zaten :D

maviinci 29-08-2012 09:27 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
herkes sana vurduğu için diğerleri de vuruyor.. bak örnek veriyorum sadece, sana bunu yap demiyorum:

2 ay ortadan kaybol, hiç biriyle görüşme.. 2 ay sonra ortaya çık, sana yine öyle davranacaklardır. Bu sefer tepki ver! Ama ciddi bir tepki, onların beklemediği bir tepki.. bu sefer göreceksin, o andan sonra sana öyle davranamayacaklar.. Ya da arkadaş çevreni değiştir, dikkat edersen sen tek olmadığını göreceksin.. Senin gibi olduğunu düşündüğün kişilerle arkadaşlık yap, ya da sana öyle davranan çocukların hoşuna gitmeyen şeyleri tespit et ve sen de onlara öyle davran.. mesela yanından 0.05 km/saniye hızla geçmenden hoşlanmıyordur çocuk.. Sen de inadına o hızda geç. Baktın üste çıkmaya çalışıyor neden böyle yapıyorsun diye sana saldırıyor, sen de de ki: Ben de senin bana vurmandan hoşlanmıyorum, nasılmış insanın hoşuna gitmeyen bir şeyin ona yapılması!!

Aklı başına gelirse gelir. Gelmezse sana daha ağır şekilde saldıracaktır, belki de saldırmaz bilinmez ama saldırırsa kendini iyice haksız duruma düşürür. Çevresindekileri eğer hiyerarşik biçimde kontrol etmiyorsa, onlar da onun bu davranışlarını ayıplayacaklardır..

sweeet 29-08-2012 11:11 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
Ya da diğer ihtimal cesaret et ve yeni ortama gir yani okul değitirme mevzun ne oldu? Karar varabildin mi? Bence en güzel fırsat bu daha iyi bir ortama ve daha kaliteli bir eğitime kavuşacaksın. Biraz cesaret gerek. Çok değil, sende olduğuna inandığım kadarı yeter.

sweeet 29-08-2012 11:22 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
Ha bir de başlıktan hiç hoşlanmadım. Ezik değilsin bence sadece durumlar karşısında tepkisiz ve sessiz kalmayı seçiyorsun. Maviinci nin dediği gibi hatta ben de sana en baştan başka başlıklarda yorum yazdığımı hatırlıyorum okuduğun mu bilmiyorum ama eski açtığın başıklara dön bir bak istersen. Tepki göstermelisin. Ve kendin için şu anlamsız ifadeyi kullanma. İnsandan ezik olmaz hem ya domates miyiz biz Allah aşkına? Allah korusun ezilmekten bizi. Araba falan? Off ne çok olumsuz şey yazdım. :D Neyse halledersin istersen çözüm sende.

ac_milan_ac 30-08-2012 01:18 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
şöyle bi şeyde var eğer karşıma bu arkadaşlar çıkmasaydı ben utangaç biri olarak hayatıma devam edecktim hiç konusmayan... ama bu arkadaslar karsıma cıktıgından berı ailemde akrabalarımda hepsi bana şaşkınkıkla baktılar nasaıl böyle değişti bu cocuk diye. hocalar bile benden bıkmaya başladı cok konusuyorum dıye :) ama geçen sene zar zor konuştururlardı :))

sweeet 30-08-2012 01:31 PM

Cevap: Ben Ne Kadar Ezik Biriyim
 
Tamam ama onlara bağımlı olma. Özgür olmalısın ve güvenli. Yeni insanlarla çok daha sağlıklı ilişkiler kurabileceğine inanmalısın.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.