![]() |
AĞLA SEVGİLİ YURDUM
Yayın Tarihi:
2006-12-23 Charles S.Dutton, Dolly Rathebe AĞLA SEVGİLİ YURDUM AĞLA SEVGİLİ YURDUM 23 Aralık Cumartesi 21:10 tv8 Nelson Mandela'nın seçimle başa gelmesine kadar, zencilerle beyazların değil aynı haklara sahip olmak aynı kaldırımda bile yürüyemediği Güney Afrika'da geçen çarpıcı bir drama. Alan Paton'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ‘Ağla Sevgili Yurdum', biri zenci biri rahip, diğeri beyaz ve zengin bir toprak sahibinin hikayesini anlatıyor. İnançlı bir Hıristiyan olan yazarının, siyahlarla beyazların birbirini sevmeleri gerektiğini haykırdığı roman 1948 yılında, beyazların, ‘apartheid' i yani ırk ayrımcılığını yerleştirmeye başladıkları yılda yayınlanmıştı. Bir gün, rahip Stephen Kumalo (James Earl Jones), kızkardeşi ve oğlunun yaşadığı Johannesburg'a çağrılır. Taşradan gelen bu basit adam için büyük şehir, bir günah yuvasıdır. Kızkardeşinin fahişelik yaptığını, oğlu Absalom Kumalo'nunsa kötü yola düştüğünü öğrenince korktuğunun başına geldiğini anlar. Stephen'ın diğer kardeşi John ise bir eylemcidir. Derken beyaz bir adam öldürülür ve hem rahibin hem de kardeşinin oğullarının bu işe karıştığı öğrenilir. Öldürülen adam, zenciler tarafından da çok sevildiği söylenen iyi bir adamdır ve ilginç bir rastlantıyla rahibin evinin hemen yanındaki toprakların zengin sahibi Lames Jarvis'in de oğludur. Önceleri sıkı bir ırkçı olan Jarvis sonradan ruhsal bir barışa kavuşmuştur. Sonunda, komşu olarak doğup büyüyen fakat o zamana kadar tanışmamış olan iki adam, birbirlerini bulur, üzüntülerini paylaşır, birbirlerini anlar ve affederler. ‘Ağla Sevgili Yurdum' güçlü bir film. Sevgi ve affetmenin ancak ruh olgunluğu sayesinde mümkün olduğunu anlatırken, ırkçılık karşıtı mesajlar da vermeyi ihmal etmiyor. Orijinal Adı : Darrell Roodt Yönetmen : James Earl Jones, Tsholofelo Wechoemang, Richard Oyuncular : Charles S.Dutton, Dolly Rathebe Yapım : Drama 1999 ABD-Güney Afrika Kaynak: yayinakisi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:09 PM. |