Yarın Kimseye Vaad Edilmemiştir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sweeet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sweeet

Administrator
20
HD RANK
Katılım
11 Nisan 2009
Mesajlar
4,053
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
gununduasi_gununduasi_yol[1][1].jpg

Unutmayın!

"YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEMİŞTİR."

Önce evlendiğimizde hayatın daha iyi olacağına inandrırız kendimizi. Evlendikten sonra, bir çocuğumuz doğduktan hatta ardından bir tane daha olduktan sonra hayatın daha iyi olacağına inandırırız kendimizi.

Sonra çocuklar yeterince büyük olmadıkları için kızar, onlar büyüyünce daha mutlu olacağımıza inanırız. Bundan sonra, ergenlik dönemlerinde çocuklarla uğraşmamız gerektiği için öfkeleniriz. Kendimize, çocuklarımız bu dönemden çıkınca daha mutlu olacağımızı, yeni bir araba alınca, güzel bir tatile çıkınca, emekli olunca, yaşantımızın dört dörtlük olacağını söyleriz.

Gerçek ise şu andan daha iyi bir zaman olmadığıdır. Eğer şimdi değil ise ne zaman?

...

Hayatınız her zaman mücadelelerle dolu olacaktır. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir.

En sevdiğim sözlerden biri Alfred D. Souza' ya aittir. Der ki; "Uzun zamandan beridir hayatın -gerçek hayatın- başlamak üzere olduğu izlenimine kapılmıştım. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel, öncelikle erişilmesi gereken birşey, bitmemiş bir iş, hizmet edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat başlayacaktı. Sonunda anladım ki bu engeller benim hayatımdı."

Bu görüş açısı, mutluluğa giden bir yol olmadığını gösterdi.

(Mutluluk yürünecek bir yoldur! Ne kadar muhteşem bir bakış açısı mutluluk kavramına)​

Mutluluk yoldur, öyleyse sahip olduğunuz her anın kıymetini bilin ve mutluluğu, vaktinizi harcayacak kadar özel biriyle paylaştığınız için, ona daha fazla değer verin.

Unutmayın, zaman hiç kimse için beklemez. Öyleyse; Okulu bitirene kadar, 100 milyar kazanana kadar, çocuklarınız olana kadar, çocuklarınız evden ayrılana kadar, işe başlayana kadar, evlenene kadar, cuma gecesine kadar, pazar sabahına kadar, yeni bir araba ya da ev alana kadar, borçları ödeyene kadar, ilkbahara kadar, yaza kadar, sonbahara kadar, kışa kadar, maaş gününe kadar, şarkınız söylenene kadar, emekli olana kadar, ölene kadar...

Mutlu olmak için içinde bulunduğunuz 'An' dan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin. Mutluluk bir varış değil bir yolculuktur.

" Pek çokları mutluluğu insandan daha yüksekte ararlar, bazıları ise daha alçakta. Oysa mutluluk insanın boyu hizasındadır."

Unutmayın!

"YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEMİŞTİR."


___Murathan MUNGAN___

images
 
Asıl meselemiz bu işte mutlu olmak uzakta değil, varılacak bir nokta değil, yarın da değil eğer istersek şimdi anda mutlu olmayı başarabilirsek, mutluluk yolunda yürümeyi seçersek hayat herkes için daha kolay olacak. Önce kendimiz sonra da çevremizdekiler için.
 
En sevdiğim sözlerden biri Alfred D. Souza' ya aittir. Der ki; "Uzun zamandan beridir hayatın -gerçek hayatın- başlamak üzere olduğu izlenimine kapılmıştım. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel, öncelikle erişilmesi gereken birşey, bitmemiş bir iş, hizmet edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat başlayacaktı. Sonunda anladım ki bu engeller benim hayatımdı."

Bu görüş açısı, mutluluğa giden bir yol olmadığını gösterdi.

Gerçekten de ne kadar güzel özetlemiş Alfred D. Souza. Çünkü hayatımızdaki engeller bitecek gibi değil. Demek ki bu engelleri hayatımızın bir parçası olarak görmeli ve mutluluğumuzu bu engelleri aşmaya bağlamamalıyız.
Teşekkürler sevgili Sweeet gerçekten güzel bir paylaşım.
 
sweetim senden baskasi böyle bir paylasimda bulunamaz zaten...

gözleri kapayip hayal kurmaya gerek yok acikkende huzur dolu mutlu bir yasantimiz olmasi bizim elimizde..

hepimize mutluluk yolunda bolca ve kalici basarilar..

mutluyum.. mutluyuz.. ve hep mutlu olacagiz..
 
Mutluluklarımız, beklentilerden beklentiler ise mutluluğumuzu erteleyen sinsi bir tuzak... mutlu olmayı neden erteliyoruz neden mutlu olmayı birşeylere bağlıyoruz ki yoksa mutluluğu haketmediğimizi mi düşünüyoruz ? Şimdi farkediyorum ki mutlu olmak için şunu yaparsam daha mutlu olucam kanısındayım yani yanlışımın farkındayım
 
Harıka bır yazı.mutluluk kesınlıkle su andadır.onu gerıde ya da ılerıde aramak en buyuk yanlıstır.emegıne saglık sweeet...
 
güzel bir yazı.her kelimesine katılıyorum.şu olsun bu olsun öyle mutlu olacam demek gerçekten yanlış bir düşünce.
 
Tek kelimeyle BA-YIL-DIM!
Çok güzel anlatılmış...bize söyleyecek söz kalmadı:))
 
Mutluluk bekleneni görmek değil beklenmeyeni göstermektir.
İnsan anda yaşayıp özünü unutmazsa zaten mutludur.
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst