Tepkisizliğin Sınırı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Umutlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Umutlu

New member
2
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Ünlü virtüyöz piyanonun başına oturmuş ve salonu hıncahınc dolduran
seyircilerin önünde, konserine başlamıştı. Ancak tuşlara basıp çalıyor
görünmesine rağmen, telleri önceden sökülmüş olan piyanodan hiçbir ses
çıkmıyordu!

Dinleyiciler, birbirine göz ucuyla bakarak ne yapmalari gerektiğini
arastırıyorlar, fakat nedense tepki gösteremiyorlardi.

İki saat süren sessiz konserden sonra ünlü virtüyöz oturduğu yerden
kalkarak büyük bir ciddiyetle onları selamladı.

Salon sürekli alkış sesleriyle çınlıyordu.

İngiltere'de yasanan bu olaydan sonra piyanist, kendisiyle ropörtaj yapan
televizyon spikerine:

"İnsanlardaki tepkisizliğin nereye kadar varacağını öğrenmek istedim,
meğer sınırı yokmuş!..." diyordu Andre Maurois.
sapkal89

İlginç bi durum! Bir çok açıdan tam tartışma konusu...acaba insanlar ne düşünerek öle davrandı?Virtüyöz neden böle bir deneyim uygulama geregi düşündü?ne beklentisi vardı yada herhangi bi beklentisi varmıydı?vs... vs... bu olay bana çocukken öğretmenimin anlattığı kral çıplak!!! hikayesini hatırlattı... khkh56
umutlu paylaşımın için teşekkürler. sapkal89 bu mevzu gerçekmi?gerçekse kaynağını merak ettim eminim bir çok yazar bu konu hakkında bir sürü yorum yapmıştır hismiley

Benim bildiğim kadarıyla ve öyküdede geçtiği gibi yaşanmış bir olay üstelik İngiltere'de!
Andre Maurois'un "Sessiz Piyano" adlı kısa öyküsüydü paylaştığım sevgili Emel ve kesinlikle sizinle hemfikirim
bu kadarda olmaz dedirtiyor insana okuyunca ama işin ilginç tarafı tam bizlik bir "tepki-sizliği" İngilizler'e kap
tırmış olmamız bence 44

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri