Soru:"Bebekte tuylenme ve obezite"

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,

5,5 aylık bir oğlum var..Sorunumuz aşırı kilolu olması..dogum kilosu ile boyu 4,5 kg-52 cm...su a ise 13,3 kg-73 cm. 4. ayda doktorumuzun da tavsiyesi ile bir endokrin doktoruna giderek; glukoz,insülin, TSH,T4,T3,kolesterol,LDL,trigliserid ve HDL tahlillerini yaptırdık..Sonuçlar normal çıktı..beslenme miktarını ve sıklığını azaltarak kilo alımını engellemeye çalışıyoruz.Ayrıca bu ay genital bölgesinde tüylenme farkettim ve sanırım giderek artıyor..Bu bir hastalığın belirtisi midir? Çok endişeliyim..Bilgi rica ediyorum.Teşekkürler

Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE

16.03. 03:42:25

Merhabalar,

Ben, ic hastaliklari uzmaniyim. Pediatri (Cocuk hastaliklari) Uzmaninin tecrubelerine danisilmasi daha uygun olacaktir. 4 kg in uzerinde dogum oldugunda biz eriskin hekimleri anne ile ilgileniriz. Cunku annenin ilerde diyabet olmasi riski olabiliyor bu durumda.

Yani tosuncuk bebegi olan annenin dogumdan sonra dogru beslenmesi, uygun kiloda kalmasi, onerilen egzersizleri ve metabolik sendromla ilgili risk faktorlerinin analizi gerekiyor.

Bu, koruyucu hekimligin bir parcasi.

Basitce glikoz (seker) yukleme testi baslangici olabilir, bu testlerin.

Cocugunuzla ilgili soruyu cocuk uzmani bir meslektasim cevap verecektir.

Iyi gunler dileklerimle

Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri