Sigara ani bebek ölümlerini arttırıyor

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dr. Çobanoğlu, ani bebek ölümlerinin hiçbir sağlık sorunu olmayan bir bebeğin nedeni açıklanmayan ölümü olarak tanımlandığını vurgulayarak, bu bebeklerde otopsiyide içeren tüm incelemelerde ölüm nedeninin belirlenemediğini ifade etti.



Çobanoğlu açıklamasında, halk arasında beşik ölümü olarak da bilinen ani bebek ölümlerinin gelişmiş ülkelerde 1-12 aylık bebekler arasında en sık görülen ölüm nedeni olduğunu kaydederek, "Bu ölümlerin yüzde 95'nin bebeklerin ilk 6 ayında ve çoğunlukta 2-4 ay arasındaki bebeklerde gerçekleşmektedir. Ülkemizde ani bebek ölümleri arasında birçok risk faktörü varlığını sürdürmektedir. Erkek çocuklarda daha sık görülen ani bebek ölümlerinin risk faktörleri arasında annenin gebeliği sırasında sigara içmesi ve doğum sonrası bebek odasında sigara içilmesi ilk sırada yer alıyor. Annenin gebeliğinde sigara içmesi ani bebek ölümünü 4 kat artırmaktadır. Hamilelikte sigara içilmesi ayrıca erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek riskini de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle anne ve anne adayları hamilelikleri süresince sigaradan aktif ve pasif içici olarak kesinlikle uzak durmalı ve doğum sonrasında da bebeklerini sigara dumanından tümüyle uzak tutmalıdır" dedi.



Bebeklerin kesinlikle yüz üstü yatırılmaması konusunda anne adaylarını uyaran Dr. Halit Çobanoğlu şunları söyledi:



"Yan yatış pozisyonunda bebeğin uykuda dönme ihtimali bulunduğundan uygun değildir. Yan yatış pozisyonu tercih ediliyor ise, yüz üstü pozisyonu dönüş olasılığını azaltmak için altta kalan kol öne getirilmelidir. Ani bebek ölümünün yüzde 30'u bebeklerin uygun olmayan yerlerde yatırılması sonucu meydana gelmektedir. Bebekleri yumuşak yatak ve yorgan gibi yüzeylere yatırmayın. Yatak ve karyola uyumlu olmalı, bebeğinizin ağzında emzik veya biberonla uyumasına izin vermeyin.



Bu durum bebeklerin boğulmalarına yol açmaktadır. Çok kalın giydirilmeleri ve kundaklamaları 'ani bebek ölümleri' açısından risk faktörleri arasında yer alıyor. Bebeğinizi mevsim şartlarına uygun olarak giydirin ve kundak yapın. Bebeğinizin bulunduğu oda sıcaklığı kışın artı 24 derece olmasını sağlayın. Bebeğinizi aşırı soğuktan ve aşırı sıcaktan koruyun. Bebeğinizi doğar doğmaz emzirmeye başlayın. Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verin. 6. ay sonrasında uygun ek besinlerle beslemeyle beraber emzirmeyi 2 yaşına kadar sürdürün. Bebeklerinizi kendi yataklarında yatırın. Bebeklerin uyudukları yataklar gergin ve temiz olmalı, battaniye veya örtü kullanılacaksa bu malzemeler yatağın altına sıkıca yerleştirilmeli ve bebeğin ancak göğsüne kadar örtülmelidir. Bebeklerin örtü veya battaniyeyi yüzlerine çekme ve nefessiz kalma ihtimaline karşı uykuları süresince aralıklarla kontrol edilmeleri gerekmektedir."





Kaynak:www.mynet.com



Kaynak: SağlıkHaber
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst