Şifalı bitkiler ne kadar yararlı!

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Şifalı bitkiler konusu henüz bilimsel bir temele

oturmuş değil, bu bitkilerin kullanımı konusunda çok dikkatli olunması gerektiği belirtildi.Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırGaziantep üniversitesi (GAZü) Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Aynacıoğlu,yaptığı açıklamada, doğal bitkilerden yapılan ilaçların çok eskiden beri kullanıldığına işaret ederek, önemli olan, hastalıkların tedavisinde modern tıbbın imkanlarından faydalanmaktır. Ancak, hastalıkların tedavisi için ülkemizde olduğu gibi bir çok değişik ülkede de doğal bitkilerin kullanıldığına tanık oluyoruz dedi.

Bilimsel açıdan, tedavi için modern tıbbın ürünü olan ilaçların kullanılmasını tercih ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Şükrü Aynacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Ancak, yasal olarak izin alınarak yapılan ve satılan doğal bitki ilaçları konusunda da yapılacak bir şey yok. İnsanların ilgisi var ve bu tür doğal bitki ilaçları satışı yapılan iş yerlerinin sayısı sürekli artıyor.

Hastaların, tedavi konusunda bilinçli davranmasını isteyen Prof. Dr. Aynacıoğlu, doğal bitkilerden yapılan ilaçların tedavi edici özelliğinin kanıtlanmadığını ama bir çok kişinin (bir yan etkisi yok, belki derdime derman olur) düşüncesiyle bu tür ürünleri kullanmayı tercih ettiğini aktararak, Bu kullanımda, alışkanlıkların ve bir anlamda, çaresizliğin de payı olduğunu düşünüyorum. örneğin, kanser olan bir insan tedavi için her duyduğu şifalı bitki ilacını deneme yoluna gidiyor. Hatta, bu konuda, şifa bulmak için çin gibi çok uzak ülkelere giden insanlara da tanık oluyoruz diye konuştu.

Prof. Dr. Şükrü Aynacıoğlu, bitkiler konusunda reklamların da çok etkin rol oynadığına dikkati çekerek, kısa bir süre önce bir çok hastalığa iyi geldiği konusunda reklamı yapılan nar suyuna büyük talep olduğunu da sözlerine ekledi.







Kaynak: Milliyet Sağlık
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst