Rahim ağzı kanserine karşı yılda bir kez Pap testi

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Türkiye'de, kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü, "rahim ağzı kanseri". Fakat meme kanseri kadar yaygın olduğu bilinmediği için çoğu zaman tedaviye geç kalınıyor. Kadınlar, hastalığın önlenmesinde yüzde yüz etkili olan Pap" testini yaptırmayı ihmal ediyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Özel, "Türkiye'de rahim ağzı kanserleri" konulu konferansında, bu kanser türünün, meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen tür olduğunu belirtti.

Batı toplumlarında sağlıklı kadınların, yılda bir kez "pap" testi yaptırdığını ve böylece rahim ağzı, rahim içi ve yumurtalık kanserlerinin erken teşhis edilebildiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"Rahim ağzı kanserine karşı yılda bir kez yapılması gereken pap

testi, ülkemizde ihmal edilmektedir. Oysa, erken devrede yapılan

tedavi hayat kurtarırken, geç kalındığında bu mümkün olamamaktadır. Bu

konuda kadınlar eğitim yoluyla bilinçlendirilmelidir.

Kadınlar, genelde genital organlarında oluşan bazı

rahatsızlıkları, başka hastalıklarla bağdaştırdıklarından, hastanelere

başvurmamaktadır. Kanser vakaları genelde ilk safhalarda belirti

vermeden geliştiğinden tedavide geç kalınıyor."

Özel, rahim ağzı kanserinde sigara faktörünün de etkili olduğuna

dikkati çekerek, bu alışkanlıktan vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri