Orta ve üst sınıf kadınların alkol merakı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Doç. Dr. Kalyoncu, kadınlar, özellikle de ev kadınları arasında alkol kullanımının arttığına dikkat çekti.



Tedaviye başvuranlar arasında 35-45 yaş grubunun daha fazla olduğunu belirten Doç. Dr. Kalyoncu, ''Hastane bünyesinde 1995 yılında alkol Tedavi Kliniği'ni açtımız zaman tedavi için müracaat eden hastaların 10'da 1'ini kadınlar oluşturmaktaydı. Son 2.5 senelik verilerde bu oranda ciddi değişim söz konusu. Şimdi 5 erkeğe karşılık 1 hastayı kadınlar oluşturuyor" dedi.



Son 10 senede tedaviye başvuran kadınların sayısı 2 katına kadar yükseldiğine dikkat çeken Kalyoncu, "Bunların yüzde 45'ini ev kadınları oluşturuyor. kanaatimize göre, bunda ev kadınlarının alkole geçmişte olduğundan çok daha kolay ulaşabilir olması önemli bir etmen''ifadesini kullandı.



Ev kadınlarının kendi aralarında çay, pasta ve kahve eşliğinde düzenledikleri günlerin artık dış mekanlarda alkol alınan toplantılar haline dönmeye başladığını kaydeden Kalyoncu, ''Bunun yanı sıra ev kadınlarının eğitim düzeyi hızlı yükseliyor ve üniversite mezunu insanlar ev kadını oluyor. Bu, kadının yaşamsal tatmininde çok önemli bir engel. Kadınlar birkaç nesil önce günlerini iş yaparak geçirirken, günümüzde özellikle büyük kentlerde yaşayanlar yemek dahil temizliği bile yardımcılarına yaptırıyor. Kendisi de öğlen arkadaşlarıyla bir yerde buluşarak o mekanda birkaç kadeh içki alıyor'' diye konuştu.



Çoğu orta ve üst sınıf kadın



Sosyo ekonomik düzeyi orta ve üst sınıf kadınlarda alkol tüketiminin daha fazla olduğuna dikkat çeken Kalyoncu, kişilerin çok nadiren kendi istekleriyle tedaviye başladığını, zorunlu kalındığı zaman gelindiğini söyledi.



Üzerlerindeki toplumsal damgalama daha fazla olduğu için kadınların erkeklere göre daha zor tedaviye geldiğini belirten Doç. Dr. Kalyoncu, ancak alkolü bırakmada kadınların daha başarılı olduğunu bildirdi.



Doç. Dr. Ayhan Kalyoncu, alkol alan kadınların erkekler kadar dağıtmadığını, ancak alkolden dolayı sonradan yaptığı şeyleri hatırlamak istemeyen pek çok hastaları bulunduğunu sözlerine ekledi.



(CNNTürk)



Kaynak : Bayposta.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst