Nelerden Etkileniyoruz?

hayatimdegisti

Administrators, Atakan Sönmez
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
87
Web sitesi
www.hayatimdegisti.com
Hayatımız boyunca çeşitli telkinlere maruz kalıyoruz.Bu telkinlerin bir kısım kendi kendimize söylediklerimiz bir kısmı çevremizden gelenler bir kısmı okusuklarımız bir kısmı dinlediğimiz müzikler,televizyonlar,oyunlar....

Peki bunlardan kendimizi nasıl koruyabiliriz?

İçeriden ve dışarıdan gelen olumsuz telkinlerle nasıl mücadele edebiliriz.Bunları bu bölümde tartışıp ne gibi önlemler alabileceğimizi ortaya koyalım.

Ynt: Nelerden Etkileniyoruz?

mesela ben çevremdeki telkinlerden o kadar çok etkileniyorum ki...artı kendi kendime söylediklerimden.gerçi bunlarda çevremden bana söyenenlerden ibaret.yani çevremden bana söylenenlerden çok etkileniyorum.ailemden arkadaşlarımdan veya yaşadığım kötü bir olaydan.bunun içinde telkin dinlemeye başlıycam ve bence bu konuda şu an için yapabileceğim tek şey bu.ama çevremden gelen telkinlerden hiç etkilenmemeyi çok isterdim...

Forex sana özellikle başkalarının görüşlerini önemsememe telkinini öneririm.İçeriğinede bakarsan çok iyi olduğunu görürsün.
Bunun yanısıra koruma kalkanı telkinide içerik olarak iyi.

Çevremizdekilerden etkilenmemek için etrafımızda bir kalkan olmalı.Ancak duvarlarda örmemeliyiz.Bu öyle bir kalkan olmalı ki istediğimizi geçirmeli istemediklerimiz dışarıda tutabilmeli.Bu anlamda özellikle söylediğim bu iki telkinin oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.
Foruma katılımlarından ötürü tşkr ederim..

cevap için teşekkürler.ben birşey sorucam sabah ney arka planlı uyurkende sanat müziği arka planlı telkinleri dinlesem olur mu?yani sonuçta müzik dışında bir fark yok.benim mp3 çalar son neyli telknileri tanımıyor nedense bi de sanat müzikli olanları indirip deneyim...

Müzik dışında bir fark yok.Mp3 çaların tanımaması ilgin.Rar li dosyalari açtığınız halde mi tanimiyor acaba?

evet rarı açıyorum.sorun mp3 çalar ile ilgili yani pc de dinlerken bir sorun yok...

Bu gerçekten çok önemli bir konu bencede. Bütün arkadaşların bu konudaki kendi düşüncelerini paylaşmaları yeni çıkarımlar yapabilmemiz adına fırsatlar sunacaktır.

Bende kendi düşüncelerimi ve edindiğim bilgileri en kısa sürede paylaşacağım....

Hadi arkadaşlar daha çok katılım lütfen, muhakkak söyleyecek birşeylerimiz vardır.
Burası yargılanmadan kendini ifade edebilecek bir platform. Sevgili Atakan sağolsun.....

Evet arkadaşlar...Kimsenin kimseyi yargılamadığı bir ortam burası...
Yazın içinizden geçenleri....
Slmlar

Bazen Mp3 çalarlar tanımaya biliyor sebep ne ben de bulamadım. Dosya özellikleri ve formatta bir sorun gözükmüyor. Ancak bir kaç sefer açıp kapayınca mp3 ü düzeleyor.

herkesin düşüncesini etkilemez beni,sadece çok önem verdiklerim düşünceleri etkiler.
aslında kendi kendime olumsuz telkinler daha çok etkiliyor beni,ben onu yenmek istiyorum.ya insanları kendimden farklı görüyorum ya da kendimi insanlardan farklı görüyorum yaw ben yapamam diyorum bazen.bazende en güzelini yaparım diyorum.galiba büyüklüğümüzü kabul etmekle işe başlaycağız ve yapacağımıza dair yüzde yüz inancımız olacak.gerisi gelir.

Sizi ozellikle yargilayan insanlar, bunu her yaptiklarinda, onlarin dusuncelerini kendi bunyenize alip incinmenize izin vermek yerine, onlara sevgiyle ve sefkatle bakmanizi ogretmektedirler.

Size yoneltilen her hakarette, ki aslinda size yoneltilmemistir bile, sadece bir digeri inancini ifade etmektedir.
Ve bildiginiz gibi, herkesin inanclari vardir. Baskalarinin kendi yorumlarina izin verin
ve lutfen bilin ki bu yorumlar onlarla ilgilidir, aynen sizin inanclarinizin sizinle ilgili oldugu gibi.
Kalbinizdeki gercege uygun yasarken, onlara, sizi elestirenlere, KENDI dogrularini soyleyenlere IZIN VERIN.
Gercekten bu kadar kolay. Onun dogrusu sizin dogrunuzla savas halinde olmak zorunda degil.

Her ikisi de her ikiniz icin gecerli olabilir.

hayatimdegisti ' Alıntı:
Hayatımız boyunca çeşitli telkinlere maruz kalıyoruz.Bu telkinlerin bir kısım kendi kendimize söylediklerimiz bir kısmı çevremizden gelenler bir kısmı okusuklarımız bir kısmı dinlediğimiz müzikler,televizyonlar,oyunlar....

Peki bunlardan kendimizi nasıl koruyabiliriz?

İçeriden ve dışarıdan gelen olumsuz telkinlerle nasıl mücadele edebiliriz.Bunları bu bölümde tartışıp ne gibi önlemler alabileceğimizi ortaya koyalım.

Bu konu çok fikir bildirilmeden pas geçildi....Ama hetoro önerilerde denen bu olumsuz telkinler üzerine biraz paylaşım yapabiliriz.....Yeniden gündeme getireyim de fikirlerimizi bildirelim...
İlk beş kişiye çikolata..... u859

sevgili Merto inan çikolata peşinde degilim ama lütfen pahalısından olsun.
kendi metodumu paylaşmak istiyorum .bende böyle can sıkıcı öyle çok telkinle karşılaşıyorum ve de -rdum ki...bi ara baya etkileniyordum...sonra işi makaraya sarmaya başladım baktım başka türlü başedemiyorum.şakayla karışık gerçek payı oldukça fazla...bi de beni eleştiren insanların aslında kendilerini eleştirmekte olduklarını anlayınca baya bi şaşırdım..bana degildi bu tuhaf tavırlar ..yapıcı olanları dikkate alıyorum tabiki ama diğerlerinin altında başka sebepler oldugunu keşfettim...bazen kendi yetersizliğini kapatmaya çalışıyo bile olabilir yani..çikolatamı alıyım..lütfennn. blissy

Bence içimizde güçlü olursak olumsuz telkinlerden korunuruz.
Yani etrafımıza duvarlar örmeyelim.Bu öyle bir duvar olsun ki olumluyu bıraksın olumsuzu def etsin..

Birde beynimiz besin seçermiş.Besinler beyne geldiğinde bir mekanizma geç yada dur dermiş.Kalitesiz besini diğer organlarda kullanmak üzere gönderirmiş.
Öyleyse madem ki besinler için bölye bir mekanizma var.Düşünceler içinde olmalı.Olumsuz düşüncelere izin vermeyen geçemezsiniz diyen bir bekçi olmalı...
clapping

merhabalar
tv gazete radyo vb. yayınlardan aldıgımız telkinlerden ziyade iliskilerimizde yasadıgımız diyaloglar sırasında olumsuz telkinler alıyoruz gibi geliyor bana. neticede karsında kanlı canlı bir insan varsa daha gercek oluyor kelimeler ve olumsuzu daha kolay kapabiliyoruz. hele hele karsımızda ozune sozune guvendigimiz sevdigimiz biriyse hoop diye kabul edebilir bilincaltı herhangi direnc yaratmadan.butune yaymak zor olsada sık zaman gecirdigimiz insanlarla eger aynı frekanstaysak olumsuz konusma yasagı getirebiliriz. mesela cok sevgili arkadasımla ( bu forumdaki shamanic) sık bir araya geliriz. bir hafta evvel olumsuz konusma yasagı getirdik birbirimize. kesin karar aldık ve hala bozmadık 956k
aynı seyi annemle hayata gecirmeyi planlıyorum.sonra kardesimle. tabi butune yaymak zor is hayatı vs. yinede en azından birlikte gecirdigimiz zaman zarfında korunmus olabiliriz diye dusunduk. bellimi olur ? belkide boylelikle önce yakın cevre sonra uzak cevre derken bi bakmısızki yuruyen olumlu telkinler haline geliveririz blissy

ya evet benim de öyle bi arkadaşım var dı; devamlı eleştirirdi beni. Aslında onunla o kadar iyi anlaşıyorduk ki gerek esprilerimiz gerek sohbetlerimiz çok uyuşuyodu..ama yalnızken. Aramızda başka birileri varken beni eleştirmek için sanki fırsat kolluyodu. Sohbette bi şey söylüyorum mesela tekrarlayıp alay ediyodu ve ben kendimle barışık olduğum için ara ara kendimle alay da edebiliyodum (çok büyük hata) ve o benden daha hevesliydi buna.
Uzun zaman oldu görüşmüyorum. Çok zor oldu bu kararı almak çünkü hergün birlikteydik. Çok aradı beni ama hep bi bahane bulup görüşmemeyi seçtim. Hala arıyo görüşmek istio. İşin kötüsü diğer arkadaşlarımla da görüşemiyorum çünkü onlarla beni o tanıştırmıştı. Neyse şimdi yalnızım ama çok daha mutluyum. Çünkü devamlı benim şöyle yada böyle olduğumu söyleyen biri yok. Özgüvenim gelişmeye daha açık.
Şimdi yalnızım ve ben benimle alay etmiyecek, gerçek dostumu arıyorum ve bulacağıma eminim. Kendimi aptal gibi hissetmeme bi neden yok artık çünkü değilim. Sadece eski dostumdan uzağım. Ailemden yeterince duyduğum şeyleri yetişkinliğimde de bi başkasından duymak istemiyorum. Size tavsiyem sizin özgüveninizi kemiren insanlardan uzak durun.
Üstünde inek resmi olanlardan ben de isterim çikolatamı gulensmiley hismiley

Nelerden Etkileniyoruz?(Çikolota Dünyası Mert Bey çikolata gönderene kadar)

dl67
[youtube=425,350]Bh-hJVx6S1E[/youtube]

Teşekkürler khkh56

Evet son iki kişi daha, acele edelim çikolata için bisiklet
Lalezar......kocaman toblerone(en pahalısından)
Sedam.......şimdilik nası olduğunu söylemedi
etterna.......üstünde inek resmi olandan
Atakan kontejan dan yararlanıyor :) hismiley
smiliyface

Merto ' Alıntı:
Evet son iki kişi daha, acele edelim çikolata için bisiklet
Lalezar......kocaman toblerone(en pahalısından)
Sedam.......şimdilik nası olduğunu söylemedi
etterna.......üstünde inek resmi olandan
Atakan kontejan dan yararlanıyor :) hismiley
smiliyface

yrl78 İyi bari kontenjandaymışım.İsmimi görmeyince bir an endişelendim... gulensmiley utananadam

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri