Murtaza

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Sahneye Uyarlayan: Günay Ertekin

Yönetmen: Işıl Kasapoğlu, Bülent Emin YararÊ

Sahne Dekor Tasarım: Metin Deniz

Müzik: Nejat Yavaşoğulları

Kostüm Tasarım: Mualla Erkut

Dramaturji: Yavuz Pekman, Günay Ertekin

Işık Tasarım: Sema Öztaş, Zeyno Sürek

Kukla Tasarım ve Uygulama: Senem Orhonsayın

Yönetmen Asistanı: Emel Çölgeçen

Oyuncular:

Bakkal, Mahalleli: Fulya Aksular

Kedi, Mahalleli: Sibel Altan

Makara, Dubara: Sarp Aydınoğlu

Murtaza: Tansu Biçer

Fen İşleri, Kahveci: Asil Büyüközçelik

Anne: Aylin Çalap

Mahalleli, Komşu Kadın: Banu Çiçek

Koca, Simitçi, Ensiz: Bülent Çolak

Komiser, Dokuma Şefi: Fatih Dönmez

Akile Hala: Sibel Altan

Karı, Mahalleli, Komşu: Özlem Durmaz

Firdevs: Banu Çiçek

Cemile: İrem Erkaya

Yassı, Yarasa, Mahalleli: Gülin Kılıçay

Bekçi, Nuh: Serkan Keskin

Adam, Ferhat, Hasan: Ahmet Kaynak

Zehra, Mahalleli: Serap Matyaş

A. Katibi, Mahalleli, Recep, Vezneci: Ümit İlban

Yaşlı Adam, Azgın Ağa, Mahalleli: Ali Savaşçı

Orhan Kemal Murtaza adlı oyunuyla, toplumsal yaşamın ikilemlerini, acımasızlıklarını, küçük ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor. Oyun 1940'larda geçer. Büyük kentler, sınıflar, küçük dünyalar, avarelikler, politika, aşk, hırs, onur, riya, ihanet, fabrikalar, işçiler... anlattığı bin bir kavramdan ilk akla gelenlerdir. Önce gece bekçisi, sonra fabrika gece kontrolörü olan Murtaza'nın etrafındaki kraldan çok kralcı yaşamları anlatır...

Sistemin kendisine sunduğu doğruları kendi doğruları olarak kabullenen Murtaza'nın en önemli sözü şudur: "Gördüm kurs, aldım çok sıkı terbiye ve disiplin amirlerimden, görseydin kurs, alsaydın amirlerinden çok sıkı disiplin konuşmazdın büyle cayıl cayıl." ya da "Yukarıda Allah, Ankara'da devlet, burada da ben"...

Oyun kişileri, eşine rastlanmayan çeşitlilik ve renk bolluğuna sahiptir. Bu zengin hatta kalabalık kadronun her üyesi oyuna kendi nesnel-toplumsal durumu ve öznel-kişisel tutum ve davranışıyla girer. Oyunun ne anlattığını tespit etmek, seyircinin dikkat ve derinliğine kalmıştır. İsteyen oyundaki toplumsal tabakalar zenginliğine kaptırır kendisini; isteyen oyunun renkli kişilerini daha yakından ve derinden izlemeye çalışır. İsteyen de eserin mükemmelliğinin zevkine varır...

Enka Vakfı

Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye-İstanbul

Tel: 0212 276 22 14-15/209

Kaynak: Kaynak:Maviyesil

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri