kortizonlu hayat :(

Ynt: kortizonlu hayat :(

buralarda beni merak edenler varmış 44 yeni gördüm mesajları ben iyiyim yani sağlık olarak henüz geri dönüş yapmadım kortizona ihtimallerim var tabiki bunu ilk günden beri biliyorum yani geri dönüş ihtimalim olduğunu herşeyin bir anda başlama ihtimali hayatım boyunca olacak bunu kabullendiğimi sanıyordum yanılmışım.Ben sadece üzerlerini örtmüşüm çözmemişim bu olayı.
Hiç birşeyin önemi kalmadı benim için telkinleride bıraktım burayada çok fazla gelmiyorum karamsarlığa teslim oldum.

ayse ' Alıntı:
eylemi merak ettim. umarım iyisindir....
bu kortizon varlığını hisettirdi banada..ilacı aldığımda kemiklerim sızım sızım ağrıyor..
ve farkettimki ufacık yaralar bile iğleşemior hemen. sonra saçlarım döküldü ve inceldi. ayrıca
tırnaklarım kırılıyo.....cildim soluklaşdı..
dimek belirtileri bunlar.... ?...
allahdan sona yaklaştım....
ayşecim doktorların ne dediği önemli değil herşeyleri pek söylemezler o yüzden sen bana birazcık güveniyorsan bunları yaşamış biri olarak söylüyorum calsiyum al gün aşırı veya 2-3 günde bir çok rahatlayacaksın inan bana.

etmezmiyiz merak canım benim gözümüz alışkın gönlümüz arıyor...

dahada iyi ol geriye dönüşüm olabilir deyip durma kuzum.. geleceği ve sağlıklı günlerini düşün ve yaşa..
telkinlere ara vermek isteyebilirsin bu gayet normal çok uzun bir ara olmasın yeter ki ama
olumlu düşünme yaşama sanatını bırakmak yok asla...

lütfen tatlım..

bizler elimizden geldiğince daima yanındayız.. dularımız ve enerjilerimiz ise kesintisiz seninle fıstık..

aa elbette merak ettim ve güveniorum senin tecrübe ile sölediklerine..
ama bu karamsarlıkda nedir böyle? lütfen. herkesin bi çıış yolu vardır,seninkini bul ve ona yönel..
sevgilerimle

ayşe kortizonların bittimi nasılsın

merhaba.. merak ediodum seni..
benim 2 doz kaldı iyce aralıklı alıyorum artık 15 günde bir. ama sonuç alamadım ben kortizondan. şubat da doktor kontrolüm var ne yazıkki oda beğenmiycek sonucu.sanırım bir sonraki aşamaya geçer..bakalım artık.
aralıklı aldığım için yan tesirleriylede karşılaşmıyorum ilacın artık. ama saçım ve cildim kurudu ya..kilo almadım ama kıllanma da yaptı sanki yüzümde:((
ne fena bişiymiş gerçekden..
sen naptınn? nie yazmadın uuzn süre başka başlıklardada rastlamadım sanki..
umarım iyisindir......

ben iyiyim canım beklemedeyim hala bir gelişme yok
kortizon böyle birşey yapılacak bir şey yok artıları için eksilerine katlanmamız gerekiyor geçiyor ama merak etme
faydalarını görürsün inşallah

ben de kortizon gazilerindenim...5 yıl önce gözümdeki iltihap için kullandım, sadece 1 ay. Ama 10 kiloya yakın aldım ve yüzüm çok şişti, kıllanma oldu. Ama kullanırken tuza yada yediklerime hiç dikkat etmemiştim. Demek ki dikkat edince almamak mümkünmüş.
Atlattığımı sanıyordum, tekrarlama ihtimali olduğunu bildiğim halde yok sayıyordum fakat sanırım yine tekrarlıyor! Doktorum şehir dışındaymış, ptesi gidicem. Tekrar kortizon kullanmak zorunda kalmaktan çok korkuyorum. Fakat mecbur kalırsam da kararlıyım bu defa dikkat edicem. Tuz ve şekeri kesicem ve az yiycem ayrıca spor yapcam. Ama noolur gerek kalmasııııın!!!!! mide ilacı ve kalsiyum haricinde ödem söktürücü içilebiliyor mu kortizon kullanılırken? kiloyu da geçtim yüzüm şişmese:( o zaman yaz tatiliydi ve kimse görmüyordu beni ama şimdi çalışıyorum, burada nasıl tolere ederim bilemiyorum:((((((

kemoterapi ile birlikte bende kortizon alıyorum 2 ampül 21 günde 1 ama iştah açıo yahu 2 kg aldım az bişi ama dikakt etdiom

geçmiş olsun arkadaşlar
sdcmn kortizonla birlikte ödem çözücü almak konusunda bişey diyemem.Ama tuzu sıfırladığında zaten şişme olmuyor.özellikle yüzde şişme kortizona bağlı olarak başka bir hastalıktan dolayı oluyor.Kullandığın doza göre değişir ama kortizon halsizlikde yapar bu yüzden yiyeyim spor yaparım gibi bir düşüncen olmasın
Pisimbat sanada geçmiş olsun

saol eylemcim tüm derdi olupta derman arayanlara geçmiş olsun diyorum

eylem doru demişin. spor yapmaya güç gerek..benimde kortizonla tanışmam gözümdeki ödem. bi çarede olmadı ne yazııki.şubatta kontrolüm var ama iyileşmedim bence.
ben hiçç kilo almadım cidden. ay yüzlüde olmadım.ama iştah açılıyor. tuzu kestim ve sebze ağırlıklı beslendim. kemik yıkımına sebeb oluyor özellikle sen pisimbat süt tüket bol bol.
potasyumuda alıp götürüyomuş o nedenle muz ve patates gibi sarı renkli ve potasyumdan zengin yiyecekler tüketilmeli.
kıl yaptığı aşikarrrr..en sinir olduğum şey..
geçmişler olsun hepinize..
sevgilerr.

olmaz çünki süt zarralı şu an kanserli hücreleri beslio malesef şaşkın

aa34 kıllanmaya takmış vaziyettesin sanırım merak etme onları bi kere aldırıyosun ondan sonra tekrarlamıyor. aa34

Önceki kullanışımda çok net hatırlamıyorum ama sanırım alsam da büyük bir hızla ve simsiyah tekrar çıkıyodu tüyler. 1 kere aldıktan sonra normale mi dönüyor yani??

ilacın devam ederken alırsan tekrarlar tabiki canım ben ilaçlarım bittikten sonra aldırmıştım ondan sonrada tekrarlamadı.ama tabiki kullanım devam ederken tekrarlar.
Bu arada doktorunla görüşebildinmi tekrar başladınmı kortizona

Gidemedim, bugün gidicem doktora. Ama sekreteri şikayetimi tarif etmiş, doktor da muhtemelen birşey yok demiş:) Bakalım bugün görücez bişey var mı yok mu...............
Bence var ama az, belki vermez kortizon...Umut işte:) Umarım yarın vermediğini, bu sefer paçayı kurtardığımı yazarım:))))) Herkes iyi olur, herkes iyileşir inşallah...

inşallah canım gerek kalmaz kortizona ve diğer dileğinede tüm kalbimle katılıyorum umarım herkes en kısa zamanda şifa bulur

şükürler olsun birşey yokmuş gözümde:)) kortizon kabusundan kurtuldum. ama tabi hayat boyunca daha ne durumlar kortizon kullanmayı gerektirebilir... neyse bu seferlik atlattık:) keşke kortizon gibi yan etkileri olmayan bir ilaç bulunabilse...
bu arada geçen gün gazetede yazıyordu, bir üniversitenin kanser enst. başkanı 10 yıl içinde ilaçlar ve yeni tedavilerle kansere çare bulunacak demiş. İnşallah!

ark5 çok sevindim sdcrmn.. blissy

inşalah hepiniz şifa bulun.. konuyu tam bilmediğim için yazdıklarınıza katılamıyorum ama..
dualarım sizlerle..
bu haberin hepimizi çok sevindirdi.. ttli3
darısı diğer dostların başına..
en kısa zamanda onlarda senin gibi sevindirsin bizi..kiss3

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri