KAHVALTI ÜZERİNE

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Sabahın ilk ışıklarında uyandığımda ılık bir bardak suyu içtikten sonra yüzümü yıkar yıkamaz güne kahvaltıyla başlamanın keyfini sürmeye bayılırım. Hele tatilde, kahvaltı için ayıracağım zaman çokluğu beni mutlu eder. İyi bir kahvaltı, günümün iyi geçeceğinin müjdecisi gibidir.

Oysa çevremde kahvaltı yapmayan, hatta sevmeyen bir sürü insan var. Onları hiç anlayamamışımdır. Bütün gece aç kalan metabolizmalarını çalıştırmadan nasıl güne başlarlar şaşırmışımdır.

Yapılan çalışmalar şişman kişilerin çoğunun kahvaltı yapmaktan hoşlanmadığını göstermiş. Demek ki birçok kişinin sandığı gibi “ kahvaltı bile yapmıyorum, gene de zayıflayamıyorum” düşüncesi yanlış. Çünkü yediklerimizi gün boyunca en rahat yakabileceğimiz öğün kahvaltıdır.

Az sık beslenerek metabolizmamızın daha hızlı çalışmasını sağlayabiliriz. Üç ana öğünü düzenli yapmanın dışında, iki, üç tane daha ara öğün yapmak en sağlıklı yoldur.

Mevsiminde bol domatesli, biberli, yeşillikli veya çeşitli meyvelerden oluşan kahvaltılar hem hafif, bol vitaminli, hem de göz zevkimizi okşar.

İşte size çeşitli kahvaltı seçenekleri:

Çay - Bir-iki avuç çökelekten hazırlanmış dereotlu, kekikli, nane, maydanozlu ve zeytinyağlı salata â€" reçelli tam buğday ekmeği.

Çay â€" Gevrek veya poğaça â€" Peynir â€" Zeytin â€" Domates â€" salatalık

Bir kâse sütle hazırlanmış taze meyveli tam buğday gevreği

Süt veya sütlü kahve â€" 1 dilim üzümlü, cevizli kek â€" 1 mandalina

Çay - Menemen â€" tam buğday ekmeği

Taze sıkılmış portakal suyu â€" peynirli tost

Bir kâse mercimek, tarhana, domates veya yoğurt çorbası â€" mandalina

Çay â€" haşlanmış yumurta â€" zeytin â€" ballı-yağlı ekmek

1 kâse Aşure

Güne zinde, sağlıklı ve enerji dolu başlamak kahvaltıyla oluyor. Eğer kahvaltı yapmıyorum diyorsanız gelin bu kahvaltılardan birini seçin ve güne keyifli başlamanın tadını çıkarın.

Eski bir çocuk şarkısında ki gibi. “Nar gibi domatesle beyaz peynir, aman efendim ne güzel yenir. Gel onu seninle yiyelim. Hemen gelir neşemiz yerine”

Keyifli kahvaltılar dileğiyle.

Dİyetisyen Güneş Aynacı ersavaş

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri