Hatay'da sağlık raporu skandalı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Sağlık Grubu Başkanlığı tarafından yapılan yeşil kart reçete incelemeleri sırasında çok sayıda sahte sağlık raporunun düzenlendiği tespit edildi.



Kırıkhan Sağlık Grup Başkanlığı, Samandağı Devlet Hastanesi'nden alındığını tespit ettiği raporlara el koydu. Heyet raporlarının sahte olduğu kanısına varan Grup Başkanlığı, durumu İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildi.



Kırıkhan Sağlık Grup Başkanı Veli Hikmet Arpaç, Dikkatli incelemelerimiz sırasında sağlık raporlarının sahte olduğunu farkederek raporlara el koyduk. Devletimizin zarara uğratılmasını engelledik. Gerekli dosyaları İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdik. Birileri ellerini hem vatandaşın hem de devletin cebine sokmuş. Bu büyük bir sahtekarlıktır. Alınan bu ilaçların parası vatandaşın cebinden çıkıyor. Yazık çok yazık. dedi.



Ele geçirilen raporlara göre, doğum yeri İskenderun olan ancak Antakya'ya bağlı Avsuyu beldesinde ikamet eden N.Ç, muayene için Altınözü Sağlık Ocağı'na gidiyor. Reçetesi burada yazılıyor. İlacı Kırıkhan'dan bir eczaneden, sağlık raporunu da Samandağı Devlet Hastanesi'nden alıyor.



öte yandan, hasta protokol defter numarası ve ilaç protokol defter numarasının el yazısıyla yazıldığı ve sahte sağlık raporunda imzası geçen doktorun ve başhekimin imzalarının da taklit edildiği ortaya çıktı.



Eczaneden alınan ilaçların da kaçak yolla Suriye'ye götürüldüğü ileri sürüldü. İlaçların genellikle kadın hastalıkları ile ilgili olduğu görüldü. Yazılan ilaçlar arasında Dostinex ilacıda yer alıyor.



Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, gelen bilgilerden sonra yasal işlem başlattıklarını belirterek, Maalesef sistem doktor, hasta ve eczane üçgeninde işliyor. Gereğini yapıyoruz. dedi.



Sağlık karnesi konusunda vatandaşları uyaran Kerkez, Vatandaşlarımız, kesinlikle karnelerini başkalarına kullandırtmasınlar. Ne eczanelere ne de doktorlara bırakmasınlar. özellikle doktorlarımız, hastayı görmeden karneye birşey yazmasınlar. Doktorlarımızın ve vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekir. diye konuştu.AA
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst