"Hastane eczanelerinin ilaç saklama ve personel altyapısı yetersiz"

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yatan hastaların tıbbi malzeme, ilaç ve laboratuvar tetkikleri gibi tüm hizmetlerinin hastaneler tarafından karşılanmasını öngören Sağlık Uygulama Tebliği dün yürürlüğe girdi. Ancak tebliğe eleştiriler bitmiyor.



Bazı eczacılara göre hastaneler, yatan hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için yetersiz durumda.

Yatarak tedavi gören hastaların dışardan ilaç ve malzeme temininde yaşadığı sorunları sonlandırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 15 Ekim 2007'de uygulanacağını duyurduğu Sağlık Uygulama Tebliği hastane yönetimlerinin 'Henüz Hazır değiliz' uyarıları üzerine 1 Ocak 2008'e ertelendi.



Yeni yılla birlikte hayata geçirilen düzenlemeyle getirilenler şöyle:





Yatarak tedavilerde hastanede kullanılacak tıbbi malzeme ve ilaçların temininden hastane sorumlu olacak.



Resmi sağlık kurumlarınca çeşitli nedenlerle temin edilemeyen ilaçlar, hak sahiplerinin sağlık karnelerine, 'Eczanemizde yoktur, yatan hasta' kaşesi basılıp başhekimlik onayı alındıktan sonra sözleşmeli eczanelerden temin edilebilecek. Bu reçeteler beş günlük maksimum tedavi dozunu geçemeyecek.



Yatışı yapılmayan günübirlik tedavilerde kullanılan ilaçların hastanelerce temin edilmesi zorunluluğu olmayacak.



Yoğun bakım hastasından hiçbir gerekçeyle ilave ücret alınmayacak.



Hastaneler hasta seçemeyecek, tedavi bitmeden hasta taburcu edilemeyecek.



Hastaneler, yapamadıkları tahlil ve tetkik için dışarıdan hizmet satın alacak ancak hastayı sevk edemeyecek.

Uygulamaya ilk tepkilerse eczcılardan geldi. Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, uygulamanın hasta yakını ve eczanelere sıkıntı yaratabileceğini söyledi.



'Protokol sorun yaratabilir'

Prosedür konusunda hasta yakınları ve eczacıların karşı karşıya gelebileceğini belirten Bulut şöyle konuştu: Yatan hasta reçetelerinin, özelliği itibarıyla hastane eczanelerinden verilmesi daha akılcıdır. Ancak hastaneler bugün bu reçetelerin tümünü karşılayacak ekip, ekonomi ve organizasyona sahip değil. Hastane eczanelerinin serbest eczaneler gibi çalışması neredeyse imkânsız. İlaçların her gün takibi gerekiyor. Her ilaç farklı saklama koşullarına sahip. Hastaneler için ciddi sermaye anlamına gelir. Yatan hastanın ilacı hastanede yoksa, hasta yakını eczaneye gidecek. Prosedürde eksiklik varsa ya da provizyon sistemi çalışmıyorsa hasta yakını ilacı para ödeyerek almak zorunda kalacak. Ayrıca tüm hastanelerde eczacı istihdamı yok. İlaç kullanımı ve temini bilmeyen kişilerle yürüyecek bir iş değil. Gerekli altyapının tamamlandığı kanaatinde değiliz. Uygulama hastanın rahatlığını amaçlıyor, fakat yeterli altyapı yok.

2007'nin son günü Adana'da nöbetçi olan eczacı Nejla Yıldız, uygulamanın başlatıldığı haberini yeni yıla saatler kala Türkiye Eczacılar Birliği'nin internet sitesinden okuduğunu söyledi. Yıldız, Konuyu yeni yıla saatler kala siteye girenler öğreniyor. Uygulamadan bilgisi olmayanlar da çıkabilir dedi. (Radikal, dha)
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst