Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Kartları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sanemce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sanemce

Moderator
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
51
Hayatı dürüstlük, bütünlük ve saygınlık nitelikleri ile yaşamak içsel gücü canlandırır. Bu kartları oluşturmanın nedeni, sizi yenilgiye uğratan eski alışkanlık kalıplarının yenileriyle değiştirilebileceği, mutluluk ve güvene dayanan ilişkilerin oluşturulmasında etkili olabileceğini göstermektir.

Bu kartlar "7 Alışkanlık" a uyarlanmış 7 bölümden oluşur. Günde bir kart çekin ya da hepsini birden okuyun. Her şeyin bir anda düzeleceği garantisini veremem, ama sizi motive eden sonuçları hemen alacağınızı söyleyebilirim.

Unutmayın; siz alışkanlıklarınız değilsiniz, eski davranışlarınızı yenileri ile değiştireblirsiniz.

Stephen R.Covey

Herhangi bir durumda harekete geçme sorumluluğu size aittir.
Harekete geçirilmeyi beklersen harekete geçirilirsin.
Her iki yolda da gelişme fırsatı vardır.

çok teşekkürler ama devamı nerede?

Başkalarının zayıf noktalarına suçlayıcı biçimde değil,
şefkatle yaklaşın.
Önemli olan onların ne yaptığı
veya ne yapması gerektiği değil,
sizin bu duruma verdiğiniz tepkidir
ve yapmanız gerekenin ne olduğudur.

Söyledikleriniz, kendinizi ne kadar etkili gördüğünüzü anlatır.
"Ben yapamam," yerine
"Seçimimi yapıyorum," ya da
"Beni kızdırıyorlar," yerine
"Kendi duygularımı ifade ediyorum,"
demek çok daha iyidir.

'eleştiren değil örnek olun' ne kadar da doğru.bunu hayatıma uzun zaman önce uygulamaya başladım,anlatmak istediğimi şevkatle daha sakin bir üslupla anlatıyorum artık. kimseyi suçlamıyorum ve sadece anlamaya çalışıyorum.karttada dediği gibi "Önemli olan onların ne yaptığı veya ne yapması gerektiği değil, sizin bu duruma verdiğiniz tepkidir ve yapmanız gerekenin ne olduğudur" ben böyle çok mutluyum.

Sanemcem çok çok teşekkürler.Bunlar çok güzel çok beğendim gerçekten çok iyi anlatmış.içimize sindirmemiz gereken davranışlar.Paylaşımın için binlerce kez teşekkür. sevgiler kiss3
131.gif

bir çoğunu biliyoruz belki Işık'çım ama sadeleştirilerek anlatılmış olması zihnimizde yer edinmelerini sağlıyorlar..

bende eklerken çok şeyler öğreniyorum ve sizlerle paylaşıyor olmaktan mutluyum..

sevgilerimle kiss3

Proaktif insanlar,
içinde bulundukları durumları,
koşulları ya da davranışlarına sebep olan etkenleri suçlamazlar.
Davranışlarının, kendi seçimlerinin
sonucu olduğunu bilirler.

canıım ne kadar güzel bir konuya değinmişsin.ellerine yüreğine sağlık.alk78

Pamuk hanım, kartlar çok güzel ve sade bilgileri alıyoruz çok güzel ama kullanmıyorsak işte bu çok çok kötü. Eminim herkez bunları uyguluyordur. Başlarda zorlansakta alışınca su içmek, nefes almak kadar kolay ve basit geliyor.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Sevgıyle kalın....

Meliha hanım , güzel sözleriniz için saolun ,sevgili arkadasımız sanemce güzel bir emekle paylaşıyor kartları y789

sevgilerimle kahvesmiley ttli3

Proaktif olmanın en
açık göstergesi kendinize ve başkalarına
verdiğiniz sözleri tutmaktır.

Kusura bakmayın benım amacım kimseye kırmak değildi. Sanemce hanım kartlarınız, emeğiniz,güzelliğiniz, anlayışınız için çok çok teşekkür ederim. Ben farkında olmadan yapmışım. şimdi anladı ben verdiğim rahatsızlıktan dolayı herkesten özür dilerim. Sevgiyle kalın....

Meliha'cım kırılan kimse yok gülüm ttli3 Rahatsızlıkta vermedin ayrıca..

Paylaşımlarımız hepimiz için, yürekten paylaşıyoruz ismin ne önemi varki ark5

teşekkürünü Pamuk adına yapmış olsan da ben sevgiyle kabul etmiştim zaten gülüm kiss3

Ben teşekkür ederim güzel yüreğin için

İnisiyatifi ele almak itici,
tiksindirici ya da kırıcı olmak değildir;
başkalarının fırsatlar yakalayabildiği
ve problemlerini çözebildikleri
güvenli bir ortam yaratmak
anlamına gelir.

Proaktif insanlar, etki alanlarına
odaklanır ve
yapabilecekleri şeyler
üzerine çalışırlar.

Güne, hedefinize ulaşmak için
bilinmesi gereken şartları ve
değer yargılarını değerlendirerek başlayın.
Böylelikle her gün,
hedefinize bir adım daha
yaklaşmış olursunuz.

Hayatınızın farklı alanlarında oynadığınız
özel rolleri belirleyin.
Uzun dönemde bu rollerden
ne elde etmeyi planladığınızı düşünün.
Roller ve hedefler kişisel misyonunuza
şekil verir ve onu yönlendirir.

gerçekten etkili ve güzel sözler elinize gönlünüze sağlık

İçinde kişisel, olumlu ve
şimdiki zamanda geçerli olan
duygusal afirmasyonlar yaratın.
Hergün bu afirmasyonların gerçekleştiğini imgeleyin.
İçinde bulunduğunuz durumun ve
tavırlarınızın daha iyiye gittiğini
göreceksiniz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri